در ادامه روند بهروزرسانی پیکاپهای گروه بهمن، حالا نوبت به معرفی کاپرا U رسیده؛ محصولی که قرار است از سال ۱۴۰۴ وارد خط تولید شود. کاپرا که نخستین بار در سال ۱۳۸۹ با دو نسخه مختلف معرفی شد، یکی از قدیمیترین پیکاپهای مونتاژی بازار ایران محسوب میشود. در سال ۱۳۹۶ نسخهای از آن با تغییراتی در نمای جلو، تحت عنوان «کاپرا ۲ نیوفیس» عرضه شد. حالا نسخه جدیدی با نام «کاپرا U» معرفی شده که کاتالوگ رسمی آن نیز توسط گروه بهمن منتشر شده است.
کاپرا در اصل نسخهای مونتاژی از پیکاپ ZX Auto Grand Tiger است؛ خودرویی با شاسی نردبانی و ساختاری سنتی که در سال ۲۰۱۰ توسط شرکت چینی ZX Auto طراحی شد.
کاپرا U از نظر طراحی ظاهری هیچ تفاوتی با نسخه کاپرا ۲ نیوفیس ندارد. فرم کلی بدنه، چیدمان المانهای ظاهری و حتی سبک طراحی جلو، عیناً از نسل قبلی کپی شده است. در نمای جلو، همچنان شاهد کرومکاری روی جلوپنجره و خطوط تزیینی سپر هستیم. یک دیفیوزر هم در پایین سپر جلو دیده میشود که بیشتر جنبه تزیینی دارد و به دلیل طراحی خاص سپر، نمای جلو کوتاهتر از چیزی که هست بهنظر میرسد.
با وجود این جزئیات، طراحی کلی کاپرا U همچنان همان ظاهر نسبتاً ساده و زمختی را دارد که پیش از این هم با نقدهای زیادی روبهرو بود؛ چهرهای که از دید بسیاری از مخاطبان، زیبایی خاصی ندارد و طراحی آن چندان با سلیقه روز بازار هماهنگ نیست.
در نمای کناری، طراحی بسیار ساده و بدون المان خاصی دنبال شده و تنها ادامه کرومکاری تا پایین شیشهها و دستگیرهها دیده میشود. نمای عقب نیز به همان سادگی است و تنها تفاوت، نوشتهی «CAPRA U» بهجای «CAPRA 2» روی درب بار است.
در کابین، ساختار کلی نسبت به نسخه قبلی حفظ شده اما برخی جزئیات تغییر کردهاند. دریچههای تهویه حالا با قاب مشکی پیانویی تزئین شدهاند، قسمت نقرهای داشبورد و رودریها طرح جدیدی پیدا کردهاند و طراحی پارچه صندلیها نیز تغییر کرده است.
مهمترین تغییر، نصب نمایشگر بزرگتر مالتیمدیا در مرکز داشبورد است که البته یکی از ضعفهای طراحی را هم رقم زده؛ چراکه با نصب این مانیتور، نمایشگر دیجیتال ساعت در بالای داشبورد عملاً غیرقابل استفاده شده است.
کاپرا U به پیشرانه ۲.۴ لیتری تنفس طبیعی ساخت میتسوبیشی مجهز شده که حالا توانایی تولید ۱۶۰ اسب بخار قدرت و ۲۲۰ نیوتنمتر گشتاور را دارد. این اعداد نسبت به نسخه قبلی، به ترتیب افزایش ۳۶ اسب بخار و ۲۰ نیوتنمتر را نشان میدهند. نیروی تولیدی از طریق یک گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخهای عقب منتقل میشود و با انتخاب حالت های 4H یا 4L، میتوان نیروی موتور را به هر چهار چرخ انتقال داد.
زاویه ورود و خروج کاپرا U به ترتیب ۲۱ و ۲۸ درجه است که برای یک پیکاپ در مسیرهای ناهموار مناسب ارزیابی میشود. در بخش تعلیق نیز ترکیب دو جناقی با میله پیچشی در جلو و فنر شمش در عقب به کار رفته است. ترمزهای جلو دیسکی و عقب کاسهای هستند، اما حالا به سیستم کنترل پایداری (ESP) نیز مجهز شدهاند که در کنار ABS و EBD عملکرد ترمزها را بهروزتر و ایمنتر کرده است.
افزایش الزامات ایمنی خودروها باعث شده تا کاپرا U هم نسبت به قبل بهروزتر شود. حالا این پیکاپ به سیستم کنترل پایداری (ESP/ESC)، کنترل کشش (TCS)، کنترل لغزش (ASR)، کنترل حرکت در سربالایی (HAC) و سامانه پایش فشار باد تایرها (TPMS) مجهز شده است. با این حال، در بخش ایربگ همچنان تنها دو کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو در نظر گرفته شده و تاکنون تست تصادف معتبری از آن منتشر نشده است.
کاپرا U در بخش رفاهی تغییرات اندکی داشته و حالا در کنار امکاناتی نظیر چهار شیشه برقی، آینههای برقی، فرمان هیدرولیک قابل تنظیم، چراغهای مهشکن جلو و عقب، دیلایت، کلیدهای کنترل مالتیمدیا روی فرمان، دوربین دنده عقب، چراغ مطالعه و جاعینکی، حالا به یک نمایشگر بزرگتر برای سیستم مولتیمدیا مجهز شده که جایگزین مانیتور ۷ اینچی قبلی شده است.
کاپرا U همچنان یک پیکاپ اقتصادی و ساده برای استفادههای کاری و شهری محسوب میشود. تغییرات این نسخه نسبت به گذشته بیشتر در بخش فنی و ایمنی دیده میشود و در طراحی ظاهری و داخلی هنوز شباهت زیادی با مدلهای قبلی دارد. حال باید دید این وانت چینی در چه بازه قیمتی عرضه میشود تا بتوان درباره ارزش خرید آن قضاوت دقیقتری داشت.