لونا GRE یک خودروی سدان تمام الکتریکی سگمنت C است که توسط گروه صنعتی ایران خودرو به صورت وارداتی به بازار ایران عرضه می شود.
لونا GRE در اصل خودرویی است که در بازار اروپا با نام موبیلایز لیمو و در بازار چین با نام JMEV Yi شناخته می شود. این خودرو در همکاری کمپانی رنو با شرکت جیانگ لینگ ساخته شده و در اروپا با برند موبیلایز (زیرمجموعه گروه رنو) عرضه می شود.
این خودرو برای نخستین بار در نمایشگاه بین المللی اتومبیل آلمان در ماه سپتامبر 2021 رونمایی شد و هم اکنون در بازارهای اروپا، روسیه، اسرائیل، ایران، تایلند و مکزیک عرضه می شود.
پس از فشارهای دولت سیزدهم برای برقی سازی صنعت خودرو، شرکت ایران خودرو اقدام به واردات این محصول با نام تجاری Luna GRE به بازار ایران کرد. ابتدا قرار بود این خودرو در ناوگان تاکسیرانی مورد استفاده قرار بگیر. با این حال، ایران خودرو تا به حال محصول برقی جدید خود را تنها در بازار آزاد برای مشتریان عادی به فروش رسانده است.
مشخصات فنی لونا GRE
لونا GRE از یک موتور برقی سنکرون مغناطیس بهره می برد که توانایی تولید 149 اسب بخار قدرت و 225 نیوتن متر گشتاور را دارد. توان تولیدی این موتور از طریق یک گیربکس تک سرعته به چرخ های جلو منتقل می شود. با این مشخصات فنی، شتاب 0 تا 100 لونا GRE حدود 9.5 ثانیه است. حداکثر سرعت قابل دستیابی با این خودروی برقی نیز 140 کیلومتر بر ساعت اعلام شده است.
لونا GRE در محور جلو از سیستم تعلیق مک فرسون و در محور عقب از سیستم تعلیق مولتی لینک بهره می برد. ترمزهای این خودرو نیز در جلو از نوع دیسکی خنک شونده و در عقب از نوع دیسکی مجهز به ABS و EBD هستند.
لونا GRE با وزن خالص 1535 کیلوگرم، از یک باتری لیتیوم فروفسفات 43.9 کیلووات ساعتی استفاده می کند. در شرایط استاندارد، این خودرو می تواند با یک شارژ کامل مسافت 410 کیلومتری را طی کند. شارژ کامل این باتری از طریق شارژر عادی 8 ساعت به طور می انجامد. اما با استفاده از فست شارژر می توان شارژ باتری لونا طی مدت نیم ساعت از 20 به 80 درصد رساند.
ایمنی لونا GRE
لونا GRE با شرکت در تست های تصادف موسسه معتبر اروپایی یورو انکپ موفق به کسب 4 ستاره ایمنی از این موسسه شده که برای یک خودروی چینی قابل قبول بنظر می رسد. این خودرو با 2 ایربگ مخصوص سرنشینان جلو به ایران وارد می شود.
در زمینه امکانات کمک رانندگی این خودرو مجهز به مواردی نظیر سیستم کنترل پایداری ESP، سیستم ضد لغزش ASR، ترمز کمکی اضطراری EBA، سیستم کمکی حرکت در سربالایی HHC و سیستم کنترل حرکت در سراشیبی HDC است.
امکانات رفاهی لونا GRE
وضعیت لونا GRE در زمینه امکانات رفاهی چندان جالب توجه نبوده و این خودرو نقص هایی جدی در زمینه آپشن ها دارد. مواردی نظیر شیشه بالابرهای برقی، آینه های جانبی برقی، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه ای، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، سنسور نور، سنسور باران، کول باکس و ترمز پارک برقی لیست امکانات رفاهی این خودرو را تشکیل می دهند.
جالب است بدانید که مواردی بسیار ابتدایی نظیر سنسور پارک و دوربین عقب، کروز کنترل، ایربگ های جانبی، صندلی های برقی گرمکن دار و… در این خودرو وجود ندارند. رینگ ها از نوع فولادی با قالپاق بوده و سیستم صوتی این خودرو علاوه بر نداشتن مانیتور لمسی، تنها از دو عدد بلندگو بهره می برد!
طراحی ظاهری لونا GRE
طراحی ظاهری لونا GRE را می توان مدرن و آینده نگر نامید؛ طراحی بسیار سیال با کمترین خطوط تیز و قوس های بسیار در فرم سقف، گلگیرها و کاپوت این خودرو را متمایز از سایر محصولات ایران خودرو نشان می دهند. چراغ های بومرنگی در جلو و عقب نیز چهره لونا را خاص تر کرده اند. با این حال، رینگ های فولادی 17 اینچی با قالپاق تاثیر منفی روی نمای کناری این محصول گذاشته اند.
کابین و فضای داخلی لونا GRE
کابین لونا GRE طراحی محافظه کارانه و قدیمی تری دارد. با این حال، کابین این خودرو زیبا و کاربردی است. کلیدهای فیزیکی موجود در کنسول وسط کاملا برای استفاده روزمره راحت هستند و فرمان 2 شاخه نیز نمای خوبی به کابین خودرو داده است. صفحه کیلومتر دیجیتالی 7 اینچی و دسته دنده الکترونیکی نیز از ویژگی های دیگر کابین این خودرو هستند.
لونا GRE در بازار؛ قیمت و رقبا
در حال حاضر (شهریور 1403) لونا GRE با قیمت 1 میلیارد و 164 میلیون تومان توسط گروه صنعتی ایران خودرو و با گارانتی 6 ساله برای باتری به بازار عرضه می شود.
رقیب اصلی این خودرو در بازار ایران KMC EJ7 است که قیمت بالاتری نسبت به لونا داشته و امکانات رفاهی بیشتری نیز دارد. هر دوی این محصولات از مشکلات اساسی خودروهای برقی در ایران رنج می برند؛ کمبود شدید زیرساخت و بازار خرید و فروش ضعیف.