عرضه کننده میتسوبیشی اوتلندر، این خودرو را در سامانه خودروهای وارداتی با سطوح متفاوتی از امکانات عرضه کرد که به برخی تفاوتها بین آنان میپردازیم:
امکانات رفاهی P-line: تک دیفرانسیل، سقف پاناروما، هداپ دیسپلی، دوربین 360، رینگ بزرگ، صندلی چرمی، رادارها، آیینه تاشو برقی، پشت آمپر دیجیتال
دارای ردیف سوم صندلی، درب صندوق برقی و گرمکن صندلی های ردیف اول
امکانات رفاهی H-line: دو دیفرانسیل، سقف پاناروما، هداپ دیسپلی، دوربین 360، رینگ بزرگ، صندلی چرمی، رادارها، آیینه تاشو برقی، پشت آمپر دیجیتال
فاقد ردیف سوم صندلی، درب صندوق برقی و گرمکن صندلی های ردیف اول
امکانات رفاهی M-Line: دو دیفرانسیل، سقف پاناروما؛ روکش پارچهای صندلی ها و فاقد سایر امکانات تیپ های بالا
میتسوبیشی اوتلندر جدید، نسل چهارم میتسوبیشی اوتلندر است که از سال 2021 روی خط تولید این شرکت ژاپنی رفته است. برخلاف نسل های قبلی، اوتلندر جدید اکنون روی پلتفرم CMF-CD نیسان قرار دارد که مشترک با محصولاتی مانند نیسان X-Trail است.
در سال 1401 و با آزادسازی واردات خودرو، نسل جدید میتسوبیشی اوتلندر تبدیل به یک گزینه برای واردات توسط آرین موتور، نمایندگی رسمی میتسوبیشی در ایران شده است. نسل قبلی اوتلندر در ایران فروش نسبتا خوبی را تجربه کرده و پیش بینی میشد نسل جدید این خودرو نیز در بازار ایران به موفقیت برسد که این موضوع نیز محقق شد.
میتسوبیشی اوتلندر 2023 طراحی کاملا مدرنی داشته و از زبان طراحی جدید محصولات میتسوبیشی استفاده می کند. در نمای جلو چراغ ها به صورت چند تکه طراحی شده اند؛ دی لایت در بالا توسط نواری کرومی به مه شکن متصل شده و چراغ های اصلی نیز در کناره های سپر قرار گرفته اند. یک جلوپنجره بزرگ در بالا میزبان لوگوی میتسوبیشی است و در پایین سپر نیز یک دیفیوزر استیل نمای جلو را اسپرت تر کرده است.
در نمای کناری اوتلندر جدید شاهد وجود خطوط برجسته بسیاری هستیم که باعث حجیم تر شدن این نما شده اند؛ مانند نسل های قبلی محصولات میتسوبیشی در ایران، قسمت هایی از بدنه این خودرو همچون گلگیرها جهت کاهش وزن از فایبرگلس ساخته شده است.
طراحان میتسوبیشی نمای عقب اوتلندر جدید را مقداری ساده تر طراحی کرده اند؛ دو چراغ کاملا باریک و کشیده در این نما به چشم می خورد که البته به هم پیوسته نیستند. یک دیفیوزر و دو خروجی اگزوز نیز در در پایین سپر نصب شده اند.
در کابین میتسوبیشی اوتلندر 2023 از پلاستیک های نرم و انبوهی از چرم دوزی ها استفاده شده تا احساس خوبی به سرنشینان بدهند. لازم که یاداوریست که طرح روکش چرمی صندلی ها در تیپ P-line با سایر تیپ ها متفاوت است و طرحی لوزی شکل دارد؛ در نمای روبروی راننده یک فرمان 4 شاخه و یک صفحه کیلومتر دیجیتالی پیش روی خود دارد که با کمک آن ها می توان انبوه سیستم های کمک رانندگی خودرو را کنترل کرد. در بالای داشبورد یک مانیتور برای استفاده از سیستم مولتی مدیا وجود دارد و پایین تر از آن پنل سیستم تهویه مطبوع قرار گرفته است. در کنسول میانی نیز یک دسته دنده الکترونیکی و در پشت آن اهرم تعویض حالت های رانندگی به چشم می خورند. نکته قابل توجه آن است که ساعت این خودرو تا لحظه نگارش این متن همچنان قابل تنظیم نیست!
ردیف عقب اوتلندر 2023 نیز یک زیر آرنجی با دو جا لیوانی و همچنین دو دریچه تهویه مطبوع و کلید های گرمکن صندلی را برای آسایش بیشتر سرنشینان در اختیار دارد. اوتلندر در نوع 5 و 7 نفره در ایران عرضه شد.
نسخه بنزینی میتسوبیشی اوتلندر 2023 از یک موتور 4 سیلندر 1.5 لیتری توربو با سیستم سوخت رسانی GDi بهره می برد این موتور در کنار یک موتور برقی 48 ولتی یک سیستم Mild-Hybrid را بوجود می آورد که توانایی تولید حداکثر 160 اسب بخار قدرت در 5000 دور در دقیقه و 280 نیوتن متر گشتاور در 3000 تا 3500 دور در دقیقه را دارد. توان تولیدی این موتور ساخت نیسان از طریق یک گیربکس CVT با 8 دنده مجازی به چرخ های جلو خودرو منتقل شده و اوتلندر 2023 را طی 10 ثانیه از سرعت 0 به 100 کیلومتر بر ساعت می رساند. حداکثر سرعت قابل دستیابی با این خودرو نیز 195 کیلومتر بر ساعت است.
شاید برخی بر این باور باشند که جذابیت رانندگی با گیربکس CVT به اندازه سایر انواع گیربکس ها نباشد؛ اما پس از تجربه رانندگی با این خودرو می توان دریافت که نسل جدید گیربکس های CVT نیسان به شکل محسوس دقیق تر از نسل های قبلی عمل میکند و شباهت زیادی در رفتار آن با گیربکس های AT یافت می شود.
میتسوبیشی اوتلندر 2023 در محور جلو از سیستم مک فرسون و ترمز های دیسکی خنک شونده و در محور عقب از سیستم تعلیق مولتی لینک و ترمز های دیسکی استفاده می کند. همچنین ترمز های این خودرو به سیستم هایی نظیر سیستم ترمز ضد قفل ABS، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD و ترمز کمکی اضطراری BA نیز مجهزند.
میتسوبیشی اوتلندر 2023 میانگین مصرف سوختی برابر با 6.7 لیتر در هر 100 کیلومتر رانندگی پیمایش ترکیبی دارد که عددی بسیار خوب برای یک کراس اور بزرگ 1670 کیلوگرمی محسوب می شود. هرچند در عمل و با بنزین نچندان با کیفیت کشور، تحقق این عدد در واقعیت دور از انتظار است.
میتسوبیشیی اوتلندر 2023 به 6 ایربگ برای سرنشینان جلو، جانبی های جلو، پرده ای های جلو و عقب و زانویی راننده مجهز شده است. همچنین این خودرو با شرکت در تست های تصادف موسسه IIHS آمریکا موفق به کسب بالاترین نمرات ممکن از این موسسه شده و خودرویی کاملا ایمن در حوادث رانندگی به شمار می رود.
میتسوبیشی اوتلندر 2023 در زمینه سیستم های کمک رانندگی نیز خودروی بسیار کاملی است؛ سیستم کنترل پایداری ESP، سیستم کنترل کشش TCS، سیستم کمک حرکت در سربالایی HAC، سیستم کنترل حرکت در سراشیبی HDC، رادار بین خطوط فعال، رادار نقطه کور فعال و سیستم هشدار برخورد از جلو مواردی هستند که لیست انبوه سیستم های کمکی این خودرو را تشکیل می دهند. البته این لیست بلند و بالا مختص تیپ های H-line و P-Line است و در تیپ ها L-Line و M-Line برخی از این امکانات ایمنی عرضه نمی شود.
امکانات رفاهی و آپشن های اوتلندر 2023 نیز در نسخه فول آپشن یا همان P-line تقریبا بی نقص است؛ مواردی مانند شیشه بالابر های برقی، آینه های جانبی تاشونده برقی، سقف پانوراما، سیستم تهویه مطبوع با دریچه تهویه ردیف عقب، سنسور نور، درایو مود با 6 حالت رانندگی مختلف (اکو - نرمال - برف - سرفیس)، ترمز پارک برقی، اتوهلد، صندلی های جلو با تنظیم برقی، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه ای، دوربین 360 درجه، سیستم مولتی مدیا با مانیتور 10.25 اینچی و کلید های کنترلی از روی فرمان لیست امکانات این کراس اور بزرگ ژاپنی را تشکیل می دهند.
آرین موتور میتسوبیشی اوتلندر جدید را در 4 تیپ اصلی L-Line، M-Line، H-Line و تیپ فول P-Line وارد کرده کشور کرده است، این 4 تیپ در تعداد صندلی ها (5 یا 7 نفره) و سطح آپشن با یکدیگر تفاوت دارند، همچنین همه تیپ ها بجز لو آپشن ترین تیپ (L-Line) می توانند به سیستم 4 چرخ محرک مجهز باشند...، در جداول مشخصات این صفحه، ویژگی های مدل دو دیفرانسیل فول ترین تیپ یعنی P-Line درج شده است.
میتسوبیشی اوتلندر هیبریدی در سه تیپ لو آپشن - مید آپشن و فول آپشن به بازار ایران عرضه می شود. رقبای این خودرو در بازار داخلی خودروهایی نظیر رنو کولئوس 2023 و مخصوصا فونیکس تیگو 8 پرو مکس خواهند بود و بنظر می رسد که اوتلندر رقابت جذابی با این خودروها در بازار ایران خواهد داشت. در دور جدید واردات خودرو، اوتلندر جزو خودروهاییست که بیشترین اختلاف قیمت بین سامانه و بازار آن مشاهده می شود.