مزدا CX30 یک خودروی کراس اور کامپکت ساخت کمپانی مزدا کشور ژاپن است که از سال 2019 روی خط تولید این شرکت رفته و تولید آن تاکنون ادامه دارد.
این خودرو روی پلتفرم مزدا 3 نسل چهارم توسعه یافته و حد فاصل میان مزدا CX3 و مزدا CX5 را در لاین آپ مزدا پر می کند. نکته جالب درخصوص مزدا CX30، شباهت ظاهری بسیار زیاد آن به مزدا 3 نسل چهارم است.
برخی خودروهای مزدا نظیر 323، 3 و 6 (در مناطق آزاد) سابقه طولانی و محبوبیت زیادی در ایران داشتند. با این حال هیچ وقت کراس اورهای مزدا با پلاک ملی به ایران نیامدند. با این حال، اخیرا شرکت آفتاب خودرو اقدام به واردات محصولات مزدا کرده و CX-30 را به عنوان یکی از گزینه های واردات خودرو به ایران در نظر گرفته است.
مزدا CX-30 در کشورهای مختلفی در جهان مونتاژ می شود و نسخه وارداتی آفتاب خودرو، تولید کارخانه مزدا در کشور چین است.
مشخصات فنی مزدا CX30
مزدا CX30 از یک موتور 4 سیلندر 2 لیتری تنفس طبیعی با سیستم سوخت رسانی GDi و تکنولوژی e-SKYACTIVE مزدا بهره می برد که توانایی تولید حداکثر 181 اسب بخار قدرت و 240 نیوتن متر گشتاور را دارد. توان تولیدی این موتور از طریق یک گیربکس 6 دنده اتوماتیک AT مجهز به تیپ ترونیک و پدل شیفتر به چرخ های جلو منتقل می شود. شتاب 0 تا 100 مزدا CX30 با این قوای فنی 8.1 ثانیه اعلام شده است.
مزدا CX30 در محور جلو از سیستم تعلیق مک فرسون و ترمزهای دیسکی خنک شونده و در محور عقب از سیستم تعلیق نیمه مستقل تورشن بیم و ترمزهای دیسکی بهره می برد.
این خودرو 1462 کیلوگرم وزن داشته و از استاندارد عدم آلایندگی یورو 6 پیروی می کند. میانگین مصرف سوخت این خودرو نیز در یک سیکل ترکیبی در شرایط ایده آل 5.8 لیتر اعلام شده است.
ایمنی مزدا CX30
مزدا CX-30 با شرکت در تست های تصادف موسسه یورو انکپ موفق به کسب 5 ستاره ایمنی از این موسسه شده. نکته جالب درخصوص تست تصادف CX-30، نمره ایمنی خارق العاده 99% برای ایمنی سرنشینان بزرگسال است! نسخه وارداتی این خودرو نیز به 7 ایربگ (راننده - سرنشین - جانبی - پرده ای- زانو) مجهز شده تا خیال سرنشینان از بابت حوادث رانندگی راحت باشد.
همچنین براساس کاتالوگ منتشر شده توسط آفتاب خودرو، مزدا CX30 این امکانات ایمنی را در اختیار راننده قرار می دهد:
- سیستم کنترل پایداری ESP
- سیستم کنترل کشش TCS
- ترمز کمکی هوشمند جلو و عقب
- سیستم هشدار نقاط کور و هشدار ترافیک روبرو
- سیستم رانندگی بین خطوط
- سیستم پایداری در سرازیری و جلوگیری از حرکت خودرو در سربالایی
امکانات رفاهی مزدا CX30
براساس کاتالوگ منتشر شده توسط شرکت آفتاب خودرو، مزدا CX-30 وارداتی به این امکانات مجهز است:
شیشه بالابرهای برقی اتوماتیک، آینه های جانبی تاشونده برقی، سانروف، صندلی برقی 10 حالته مجهز به مموری برای راننده، سیستم صوتی Bose با 12 اسپیکر، دوربین 360 درجه، شارژر وایرلس گوشی موبایل، درب صندوق برقی، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک و ترمز پارک برقی.
طراحی ظاهری مزدا CX30
طراحی ظاهری مزدا CX30 را می توان نسخه کراس شده مزدا 3 هاچبک نسل چهارم نامید. نمای جلو و جانبی این دو خودرو تقریبا یکسان بوده و تنها تفاوت بارز میان آن ها فلاپ های پلاستیکی و ارتفاع بیشتر CX-30 است.
زبان طراحی مزدا CX30 بسیار جذاب و در عین حال ساده است؛ طراحان این خودرو موفق شده اند با یک طراحی سیال و به دور از خطوط شکسته، یک خودروی اسپرت و بسیار زیبا را خلق کنند.
نکته جالب توجه در خصوص مزدا CX30، دو خروجی اگزوز واقعی در نمای عقب است که حس خوبی را به بیننده منتقل می کند.
کابین و فضای داخلی مزدا CX30
کابین مزدا CX30 نیز تقریبا هیچ تفاوت معناداری با مزدا 3 2024 ندارد؛ یک کابین بسیار با کیفیت با زبان طراحی جدید و بسیار متفاوت از خودروهایی که این روزها برای ارزان سازی، کابین خودرو را پوشیده از مانیتورهای بزرگ می کنند.
فرمان سه شاخه، صفحه کیلومتر جذاب، مانیتور بیرون زده از داشبورد، دسته دنده مکانیکی و موس قرار گرفته روی کنسول وسط از نکات بارز طراحی داخلی کراس اور جدید مزدا هستند.
مزدا CX30 در بازار؛ قیمت و رقبا
مزدا CX30 با ورود به بازار ایران وارد رقابت با محصولاتی نظیر نیسان قشقایی، تویوتا کرولا کراس، هیوندای کرتا و کیا سلتوس می شود. به جرات می توان CX-30 را بهترین خودرو از نظر کیفیت ساخت، سواری و امکانات رفاهی در میان رقبا دانست. اما احتمالا این خودرو قیمت بیشتری از رقبای خود در بازار آزاد خواهد داشت.