همایون صالحی در حاشیه نشست تخصصی چالشهای جایگاههای سوخت با اشاره به چالشهای جایگاه داران با نهادهای دولتی گفت: با توجه به اینکه حقالزحمه ما متناسب با تورم در کشور افزایش پیدا نکرده است، با مشکلاتی مواجه هستیم علاوه بر این نیز هزینههای جدیدی بر ما تحمیل شده و آن هم مشکلات متعددی را به وجود آورده است.
وی با اشاره به مشکلات جایگاهداران اظهار کرد: مالیات بر ارزش افزوده و الزاماتی که وزارت کار، وزارت بهداشت، اداره استاندارد و سازمان تعزیرات حکومتی بر ما تحمیل کرده است، موجب شده تا نتوانیم شرایط را آن طور که مطلوب است پیش ببریم در این بین نیز با بیتفاوتی مسئولان مواجه هستیم.
صالحی با بیان اینکه بیعدالتی در جایگاهها وجود دارد، تصریح کرد: برخی از جایگاهها که تعداد آنها زیاد نیست شرایط خوبی دارند و مجوز احداث برای آنها صادر میشود و با چالشهای کمتری نیز روبه رو هستند اما در این بین ۶۰ درصد جایگاهها با مشکلات عمده دست و پنجه نرم میکنند.
رئیس کانون انجمنهای جایگاهداران کشور با بیان اینکه درآمدهای برخی از جایگاهها نسبت به پنج سال پیش افزایش زیادی پیدا کرده و همین مساله بیعدالتی بزرگی را در جایگاههای کشور به وجود آورده است اظهار کرد: اگر عدالت وجود داشته باشد و تمام جایگاهها از منافع یکسان برخوردار باشند بسیاری از چالشها کاسته میشود.
وی با اشاره به فرسودگی جایگاهها و اقداماتی که برای نوسازی و بازسازی در جایگاهها انجام میشود، گفت: برای این مساله اقداماتی در نظر گرفته شده که جایگاهها به روزرسانی شود اما حمایتی در این راستا صورت نمیگیرد و با توجه به اینکه درآمد جایگاهها پایین است نمیتوانیم توقعات بالا را اجرایی کنیم.
به گفته صالحی در حال حاضر جایگاههای سوخت از نظر مالی و اهرمهای نظارتی تحت فشار هستند اما باید گفت برای بیش از ۶۵ درصد جایگاهها است و در همین شرایط تعدادی از جایگاهها به راحتی میتوانند امورات خود را بگذرانند و حتی درآمدهای بالایی نیز داشته باشند.