ورود
در ادامه نقد و بررسی های ویدئویی در ایران و بعنوان چهارمین پروژه به سراغ نیسان تیانا (Nissan Teana) رفته ایم. نیسان تینا خودرویی است که برای نخستین بار در سال 2003 و در ژاپن رونمایی شد . نسل اول این خودرو در فاصله سالهای 2003 تا 2008 به تولید رسید اما نسل دوم آن که نسبت به گذشته کمی کوچکتر شده بود ، در سال 2009 معرفی شد .
نام گذاری این خودرو همچون یادگیری زبان ژاپنی ، در طول زمان فرآیندی پیچیده را طی کرده چرا که به عنوان مثال ، تیانا هماکنون در بازارهای استرالیا و یا نیوزیلند با نام نیسان ماکسیما و در بازارهای آمریکای شمالی با نام نیسان آلتیما شناخته میشود .
در ایران پس از ارائه موفق و استقبال بسیار گسترده و مناسب از ماکسیما ، شرکت سایپا تصمیم را بر ارائه مدل تیانا گرفت . البته این مهم که شاید از نظر ابعادی تیانا را نتوان جایگزینی برای ماکسیما در نظر گرفت ، اما این محصول با کیفیت مناسب و همچنین امکانات رفاهی خوب به همراه رانندگی نسبتا آرامی که دارد ، توانسته در بازار به فروش مناسبی دست پیدا نموده و همچنین رقیبی برای همتایان کره ای خویش از هر نظر باشد .
هرچند برای تیانا در بازارهای جهانی سه نوع پیشرانه مختلف درنظر گرفته شده اما نمونههای وارداتی این خودرو عموماً از پیشرانهای شش سیلندر 2.5 لیتری (این مدل با نام 250XV مشهور است) با توانایی تولید 182 اسببخار و گشتاور 228 نیوتنمتر بهره میبرد.
موتور این خودرو مجهز به سیستم متغیر زمانبندی سوپاپها بوده ، نیروی تولیدی خود را به محور جلو منتقل میکند. در این مدل ، مصرف سوخت ترکیبی خودرو در حدود 9.5 لیتر است که با درنظر گرفتن باک 70 لیتری آن دیگر جای نگرانی نیست تا به سفری طولانی و آرام بروید .
بر روی تیانا ، اخرین نسل از سیستم های انتقال قدرت استفاده گردیده است ( اصطلاح جعبه دنده برای این نوع از سیستم های انتقال قدرت کاملا اشتباه و نادرست می باشد ) ، این نوع سیستم انتقال قدرت همان CVT یا سیستم انتقال قدرت پیوسته می باشد .
سیستم تعلیق این خودروی 1550 کیلوگرمی نیز بگونه ای است که تحمل حداکثر وزن 2040 کیلوگرمی برای آن به راحتی امکان پذیر خواهد بود .
سیستمهای کمکی پایداری همچون EBD ، ABS ، TCS و نهایتا سیستم ضدلغزش VDC به صورت استاندارد در این خودرو دیده میشوند که کمک بسیار خوبی برای راننده و رانندگی با امنیت بالاتر برای این خودرو را رقم زده است .
کیسه های هوای سرنیشینان جلو ، پردهای و جانبی که مجموعا 4 عدد بوده در مقایسه با سایر رقبای قدرتمند آن واقعا نا امید کننده ظاهر شده و هیچ حرفی هم برای دفاع کردن از خود نخواهد داشت .
در نمای ظاهری ، هرچند بزرگ بودن ابعاد و اندازههای خودرو نظر شما را جلب میکند اما با این حال وقتی پشت فرمان آن قرار میگیرید کمی نظرتان تغییر خواهد کرد و به جمع و جور بودن طراحی کابین آن پی خواهید برد ولی به هرحال برای سوار نمودن 5 نفر سرنشین هنوز هم میتوان به آن اطمینان کامل داشت .
تجهیزات داخلی هرچند طراحی سادهای دارند اما موقعیت دسترسی به آنها کاملا مناسب است ، تریم چوبی دربها و چرم بکار رفته در داشبورد از کیفیت کاملا مناسبی برخوردار است.
اما چرم صندلیهای و همچنین کیفیت ادوات قرار گرفته در کنسول مرکزی ، نسبت به قیمت خودرو پائینتر از سطح انتظارات شماست ، دانستن این مطلب که نسبت به ماکسیما مرغوبیت کمتری دارند نیز شاید بیشتر شما را عصبانی کند .
نبود دوربین دید عقب یا حداقل سنسور دنده عقب یکی دیگر از مشکلات این خودرو می باشد . از طرف دیگر وقتی شخصا اقدام به نصب این آپشن میکنید ، از سوی نمایندگی احتمالا به باطلکردن گارانتی 36 ماهه خودرو خود متهم خواهید شد .
به مانند خودروهای مشابه دیگر با وجود سیستم انتقال قدرت پیوسته ، شروع حرکت تیانا کمی کند است ، اما به فاصله چند ثانیه بعد ، این سیستم انتقال قدرت ضعف خود را جبران کرده و شتاب خوبی را در دسترس شما قرار خواهد داد و حتی ممکن است به عدد 9.6 ثانیهای نیز برای شتاب آن دست یابید .
هنگام نشستن در تیانا و بخصوص در ردیف عقب ، برخلاف نیسان ماکسیما ، تکانهای تعلیق دیگر آزار دهنده نخواهند بود . اگر با سرعت به پیچ ها وارد شوید به لطف سیستم های پایداری متعدد آن ، با مشکلی مواجه نشده و راننده و سرنشین جلو نیز با خیال راحت، پیچ را تحمل خواهند کرد.
اما این قضیه برای سرنشینان عقب کمی متفاوت است چرا که طراحی صندلیها بگونهای نیست که کاملا بدن را در خود جذب کند. از اینرو جابجایی سرنشینان عقب در عبور از پیچها، بسیار محتمل میشود.
یکی از ویژگیهای خوب تیانا ، داشتن فرمان حساس به سرعت است ، بدین معنی که در سرعتهای زیاد و برای بالا رفتن دقت و امنیت ، حساسیت یا همان تیزی فرمان متناسب با شرایط رانندگی ، بتدریج کمتر خواهد شد ، اما بقدری نیست که خودرو از فرمان شما سرپیچی کند .
این ویژگی برای رانندگی تهاجمی جوانان قطعا دردسر ساز است چرا که فرصت انجام عکسالعملهای سریع را کاملا از آنها میگیرد ، طوریکه در حین تعویض سریع لاینها بویژه در سرعتهای 110 تا 120 این امر کاملا خود را نشان خواهد داد .