تویوتا هایلوکس یک خودروی پیکاپ بسیار محبوب و پرطرفدار در سراسر دنیا است که از سال 1968 تا کنون طی 8 نسل تولید و عرضه شده است. هرگاه نام هایلوکس شنیده می شود جان سختی و دوام آن در ذهن عموم مردم تداعی می شود. تویوتاهایلوکس در ابتدا یک وانت جمع و جور کاری بود اما رفته رفته با معرفی نسل های جدیدتر تبدیل به یک پیکاپ نسبتا بزرگ با امکانات متعدد شد. بعنوان مثال تویوتا هایلوکس از نسل سوم مجهز به سیستم چهار چرخ متحرک شد و توانایی های بیراهه نوردی خود را کم کم به رخ همگان کشید.
هایلوکس خودرویی مناسب برای مسیرهای صعب العبور یا به اصطلاح آفرودی است که به همین سبب مورد توجه افرادی است که به سفرهای آفرودی علاقه دارند. از طرفی دیگر هایلوکس به علت دوام بسیار بالا و استهلاک پایین مورد توجه ارگان های نظامی در دنیا قرار گرفته و تبدیل به یک خودروی نظامی شده است. لازم به ذکر است که طی این 8 نسلی که از تولید هایلوکس گذشته این خودرو در نسخه های بسیار متنوعی تولید شده؛ تک کابین و دوکابین، بلند و کوتاه، دیفرانسیل عقب و دو دیفرانسیل که هر کدام کاربرد های متفاوت و طرفداران خاص خود را دارند.
در ایران نیز تویوتا هایلوکس خودرویی بسیار پرطرفدار و قابل احترام بوده و نسلهای مختلفی از آن در بازار کشور حضور دارد. اما 3 نسل اخیر آن یعنی نسل های 6 و 7 و 8 حضور پررنگ تری نسبت به سایر نسل ها در ایران دارند. در بازار ایران نسل هفتم این خودرو با نام هایلوکس ویگو و نسل هشتم با نام هایلوکس ریوو شناخته می شوند.
هایلوکس ویگو که تیپ دو کابین آن در ایران محبوبیت فراوانی دارد از سال 2004 روی خط تولید این شرکت ژاپنی آمد. این نسل از هایلوکس با بیشترین تنوع ممکن به ایران آمد، تمام نسخه های بلند، کوتاه، دو کابین، تک کابین، تک دیفرانسیل و دو دیفرانسیل این خودرو در بازار موجود بوده و پیشرانه های مختلفی از جمله 2.7 لیتری و 2.0 لیتری بنزینی و یک پیشرانه دیزلی نیز برای آن موجود است. همچنین دو گیربکس 5 سرعته دستی و یا 4 سرعته اتوماتیک نیز در این خودرو یافت می شود. محبوب ترین نسخه ویگو در ایران اما هایلوکس دوکابین بلند دو دیفرانسیل بود که نسخه های کارکرده آن رقیبی قدرتمند برای پیکاپ های تازه نفس و صفر کیلومتر چینی به حساب می آیند.
نسل هشتم تویوتاهایلوکس سال 2015 متولد شد و تولید آن تاکنون ادامه دارد. این نسل که به هایلوکس ریوو معروف شد از نظر ظاهری نسبت به نسل های قبل کاملا دگرگون شده بود و ظاهر به مراتب جذاب تر با طراحی خشن و تهاجمی داشت. همچنین طبق ادعای مهندسین ژاپنی، این نسل جان سخت تر از قبل شده بود. در بخش مشخصات فنی، نسخه وارد شده به ایران مجهز به یک پیشرانه 4 سیلندر 2.7 لیتری بود که این پیشرانه توانایی تولید 164 اسب بخار قدرت و 245 نیوتن متر گشتاور را دارا بود. همچنین جعبه دنده این خودرو پیکاپ از نوع 5 سرعته دستی و یا 6 سرعته خودکار بود. بر خلاف نسل قبلی، تنها نسخه دو کابین بلند دو دیفرانسیل هایلوکس ریوو به ایران آمد و دیگر خبری از مدل های کوتاه، تک کابین یا دیفرانسیل عقب این خودرو در بازار نیست.