کیا سونت (Kia Sonet) یک خودروی کراس اور ساب کامپکت (کوچک) است که از سال 2020 توسط کمپانی کیا موتورز تولید می شود. این خودرو در اصل برای بازار هند طراحی شده و خودرویی کوچک تر و ارزان تر از کیا سلتوس محسوب می شود.
کیا سونت توسط شعب هند، اکوادور و ویتنام کیا تولید شده و بازار هدف آن هند، جنوب شرقی آسیا، آفریقای جنوبی، خاورمیانه و آمریکای لاتین است.
با آزادسازی واردات خودرو در سال 1401، کیا سونت نیز به عنوان خودرویی اقتصادی و ارزان قیمت در سبد محصولات جدید کوشا خودرو قرار گرفت که به تازگی عرضه محصولات کیا موتورز در ایران را برعهده گرفته است. کوشا خودرو اعلام کرده کیا سونت در 3 تیپ لو، مید و فول آپشن عرضه می شود، آنچه در این صفحه مشاهده میکنید، مشخصات و امکانات کیا سونت تیپ 1 یا کیا سونت لو آپشن است که کوشا خودرو در شوروم خود به نمایش گذاشته است.
مشخصات فنی کیا سونت جدید
کیا سونت از یک موتور 4 سیلندر 1.5 لیتری تنفس طبیعی بهره می برد که توانایی تولید 114 اسب بخار قدرت در 6300 دور در دقیقه و 147 نیوتن متر گشتاور در 4500 دور در دقیقه را دارد. این توان فنی از طریق یک گیربکس CVT به چرخ های جلو منتقل شده و کیا سونت را طی 12.5 ثانیه از سرعت 0 به 100 کیلومتر بر ساعت می رسانند. حداکثر سرعت قابل دستیابی با این خودرو نیز 170 کیلومتر بر ساعت می باشد.
کیا سونت در محور جلو از سیستم تعلیق مک فرسون و در عقب از سیستم تعلیق نیمه مستقل میله پیچشی بهره می برد. ترمز های این خودرو نیز در جلو از نوع دیسکی خنک شونده و در عقب از نوع کاسه ای بوده و به امکاناتی نظیر ترمز ضد قفل ABS، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD و ترمز کمکی اضطراری BAS نیز مجهزند.
کیا سونت با وزن 1233 کیلوگرم، مصرف سوختی برابر با 5.7 لیتر در هر 100 کیلومتر پیمایش سیکل ترکیبی دارد که برای یک کراس اور اقتصادی ارزان قیمت عددی منطقی به نظر می رسد.
ایمنی کیا سونت
همان طور که گفتیم کوشا خودرو کیا سونت را در 3 تریم به بازار عرضه خواهد کرد. این خودرو در نسخه پایه به 2 ایربگ برای راننده و سرنشین جلو مجهز است. متاسفانه مانند کیا پگاس، سونت نیز در هیچ تست تصادفی شرکت نکرده و ایمنی نامشخصی دارد. در زمینه امکانات ایمنی ضمن رانندگی نیز این خودرو به مواردی نظیر سیستم کنترل پایداری VSM (یا همان ESP)، سیستم کمک حرکت در سربالایی HAC و سیستم هشدار ترمز اضطراری ESS مجهز است.
امکانات رفاهی کیا سونت
کیا سونت در زمینه امکانات رفاهی نیز خودروی چندان غنی ای نیست و تنها امکانات رفاهی موجود در نسخه پایه این خودرو شامل شیشه بالابرهای برقی، آینه های جانبی برقی، سیستم تهویه مطبوع دستی، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه ای، سانروف، سیستم مولتی مدیا با صفحه نمایش 8 اینچی و کلید های کنترل از روی فرمان و سیستم روشن کردن موتور از راه دور است.
طراحی ظاهری کیا سونت
سونت ابعادی کوچک تر از کیا سلتوس داشته و در واقع کوچک ترین کراس اور کیا است. با این حال کیا تلاش کرده تا با استفاده از خطوط برجسته، گلگیر های حجیم و جلوپنجره بزرگ این خودرو را بزرگ تر و اسپرت تر از چیزی که واقعا هست به نظر برساند.
در نمای جلو چراغ های 4 وجهی سونت با جلو پنجره شبکه ای و بزرگ این خودرو یکپارچه شده اند. در پایین سپر نیز یک دیفیوزر نقره ای رنگ باعث شده تا طراحی این خودرو اسپرت تر به نظر برسد.
در نمای کناری کیا از گلگیر های حجیم و خطوط نرم برای طراحی بدنه استفاده کرده و فلاپ های پلاستیکی نیز وظیفه محافظت از لبه گلگیر ها و پایین درب ها را بر عهده گرفته اند. رینگ های 16 اینچی سونت اما کاملا کوچک دیده می شوند.
کیا سونت در نمای عقب میزبان چراغ هایی به هم پیوسته است که بسیار شبیه به کیا اسپورتیج 2017 هستند. در قسمت پایین سپر عقب این خودرو نیز یک دیفیوزر و دو عدد سر اگزوز فیک به چشم می خورند.
کابین و فضای داخلی کیا سونت وارداتی
کابین کیا سونت در اولین نگاه باعث تحیر بیننده خواهد شد؛ زیرا که کریم حبیب، طراح سونت در دستپخت خود از زبان طراحی کیا استفاده نکرده و به جای آن داشبوردی با شکل و شمایل خودرو های ارزان قیمت هندی را روی سونت به کار برده است.
اگر فرمان D کات با لوگوی کیا را از کابین این خودرو حذف کنیم، کابین جمع و جور این خودرو با دریچه تهویه های عمودی، پنل تهویه مطبوع عجیب دکمه ای و صفحه کیلومتر دیجیتالی 4.8 اینچی هیچ شباهتی به سایر محصولات کیا ندارد. ردیف عقب این خودرو نیز نسبت به کراس اور بودن فضای نسبتا کمی برای نشستن دارد که برای سرنشینان قد بلند مناسب نیست. همچنین متریال استفاده شده در کابین سونت ضعیف تر از حد انتظارمان از یک خودروی تولید 2023 کره جنوبی است!
قیمت کیا سونت 2023 در بازار ایران
کیا سونت یک کراس اور بسیار ارزان قیمت است که برای بازار هند طراحی شده و در برخی بازار های جهان سومی دیگر نیز به فروش می رسد. این خودرو با پیشرانه ضعیف، ایمنی نامشخص، آپشن های نه چندان زیاد و متریال کابین ضعیف خود قیمتی زیر 10 هزار دلار دارد و طبعا قابل مقایسه با خودرو های گران تر نیست. البته کیا موتور این خودرو را در بازار عمان و حاشیه خلیج فارس با قیمتی بین 17 تا 21 هزار دلار عرضه می کند. در حال حاضر کیا سونت در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی به فروش میرسد.
اولین سری کیا سونت وارداتی در تاریخ آذر ماه 1402 با قیمت نهایی 2 میلیارد و 166 میلیون تومان به دست مصرف کنندگان رسید!