ورود
بیوایدی چین پلاس برقی یکی از محصولات محبوب برند بیوایدی است که توسط شرکت نوین ماهان (نبکا) زیر مجموعه کرمان موتور و مپنا در ایران عرضه میشود. این سدان C سگمنت در نمایشگاه خودرو اصفهان 1403 در دو نسخه پلاگین هیبرید و برقی رونمایی شد و بهعنوان یکی از پیشرفتهترین مدلهای بیوایدی، توجه زیادی را جلب کرده است.
بیوایدی چین برای اولین بار در سال 2014 معرفی شد و پس از چندین بروزرسانی، در سال 2021 مدل "پلاس" به نام آن افزوده شد. در سال 2022، این مدل موفق به فروش بیش از 315 هزار دستگاه شد که بیش از 119 هزار دستگاه از این تعداد به مدل برقی اختصاص داشته و همین امر موجب شد تا بیوایدی چین پلاس در جایگاه هشتمین خودروی برقی پرفروش بازار چین قرار گیرد.
این سدان الکتریکی به یک موتور تمام برقی با قدرت 100 کیلو وات معادل 135 اسب بخار و گشتاور 180 نیوتنمتر مجهز شده که نیروی خود را از طریق یک گیربکس تک سرعته به چرخهای جلو منتقل میکند. وزن این سدان برقی 1657 کیلوگرم اعلام شده است.
انرژی مورد نیاز بیوایدی چین پلاس برقی از یک باتری 57.6 کیلووات ساعتی تأمین میشود که با شارژ خانگی (AC) بین 7 تا 25 ساعت زمان نیاز دارد تا کامل شارژ شود. همچنین با استفاده از شارژر سریع 120 کیلوواتی، میتوان باتری را در 30 دقیقه از 30 تا 80 درصد شارژ کرد. البته توان واقعی شارژ سریع در دمای 25 درجه، حداکثر 70 کیلووات است.
بر اساس چرخه واقعبینانه WLTP، این خودرو با یک بار شارژ کامل میتواند مسافتی معادل 400 کیلومتر را طی کند.
در محور جلو از سیستم تعلیق مکفرسون و در عقب از تعلیق چند اتصالی استفاده شده است. ترمزهای دیسکی خنکشونده در جلو و دیسکی ساده نیز در محور عقب بی وای دی چین پلاس الکتریکی بکار رفته است.
نسخه پایه بیوایدی چین پلاس برقی با امکانات مناسبی عرضه میشود که شامل سانروف، شیشههای برقی با تشخیص مانع، آینههای بغل برقی با گرمکن و قابلیت تاشوندگی خودکار، آینه وسط الکتروکرومیک، و کلید هوشمند با ورود بدون کلید و استارت دکمهای است.
فرمان خودرو دارای کلیدهای کنترلی و امکان تنظیم در چهار جهت است. تهویه مطبوع خودکار با سیستم تصفیه هوا، صندلی برقی ۶ حالته برای راننده و صندلی دستی ۴ حالته برای سرنشین جلو نیز در این نسخه وجود دارد. همچنین نمایشگر ۸.۸ اینچی و خروجی برق ۲۲۰ ولت با قابلیت L2V برای استفاده از وسایل برقی خانگی مثل قهوهساز یا کنسول بازی، از دیگر ویژگیهای جالب این خودرو است.
در تیپ لاکچری، امکاناتی مانند شارژر وایرلس، نورپردازی داخلی کابین و صندلی برقی ۴ حالته برای سرنشین جلو به تجهیزات فوق اضافه میشود.
این خودرو در بخش سیستم های کمکی و محافظتی به مواردی مانند ترمز ضد قفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، سیستمهای کمکی ترمز مانند BAS و EBA، کنترل هرزگردی (ASR/TSC)، سیستم پایداری الکترونیکی (ESC/DSC) و سیستم کمکی حرکت در سربالایی (HAC) مجهز است.
شش کیسه هوا شامل جلو، جانبی و پردهای برای حفاظت سرنشینان در نظر گرفته شده و قابلیت اتوهُلد، نمایشگر فشار باد تایر (TPMS)، سیستم ISOFIX برای صندلی کودک کروز کنترل، سنسورهای پارک جلو و عقب، انتخاب حالت رانندگی در چهار مود Snow، Sport، Comfort و Eco، دوربین دید ۳۶۰ درجه، چراغهای LED جلو و دیلایت، سنسور نور و هشدار باز بودن کمربند ایمنی هم در لیست امکانات پایه دیده میشود.
در تیپ لاکچری، امکانات پیشرفتهتری مثل هشدار برخورد از جلو، سیستم تابلو خوان، هشدار خروج از خط، رادار حفظ خودرو بین خطوط و کروز کنترل تطبیقی نیز به این لیست اضافه میشوند.
طراحی این سدان برقی تفاوت زیادی با نسخه پلاگین هیبرید ندارد و تنها در نمای جلو شاهد تفاوتهایی هستیم. در بخش جلو، قوس زیاد کاپوت توجه را جلب میکند و باعث شده دماغه خودرو ارتفاع کمی داشته باشد. چراغهای جلو با یک نوار کرومی مات به هم متصل شدهاند و گرافیک داخلی آنها جلوهای مدرن دارد. طراحی سپر نیز هماهنگ با سایر اجزا، جذاب و اسپرت به نظر میرسد. حذف جلوپنجره، که بهجای آن یک نوار کرومی دیده میشود، نشاندهنده ماهیت تمامبرقی این خودرو است.
در نمای جانبی بیوایدی چین پلاس برقی، سقف شیبدار حالتی شبیه خودروهای کوپه ایجاد کرده، اما در عمل با ساختار فستبک مواجه هستیم، چراکه هنگام باز شدن درِ صندوق، شیشه عقب ثابت باقی میماند و همین باعث می شود آن را یک سدان با استایل فستبک بدانیم. طراحی رینگها برخلاف بسیاری از خودروهای برقی، مشابه نمونههای بنزینی است و الگوی خاص ایرودینامیک ندارد.
در نمای عقب، چراغهای پیوسته با گرافیکی جذاب دیده میشوند و خطوط حجیم روی درِ صندوق عقب، حس پویایی و عضلانیتری به این سدان بخشیدهاند.
ابعاد بیوایدی چین پلاس برقی شامل طول 4765 میلیمتر، عرض 1837 میلیمتر و ارتفاع 1657 میلیمتر است. همچنین فاصله محوری 2718 میلیمتری، نویددهنده فضای مناسب برای کابین و راحتی سرنشینان خواهد بود.
بیوایدی چین در طراحی داخلی خود از دو نمایشگر بزرگ استفاده کرده که یکی برای سیستم سرگرمی و دیگری برای پنل پشت فرمان است. این طراحی، فضای کابین را به یک محیط مدرن و شیک تبدیل کرده و حس لوکس بودن را به راننده و سرنشینان منتقل میکند. داشبورد با حالت مواج و استفاده از مواد شفاف در میانه آن، ظاهری متمایز و متفاوت از سایر خودروهای چینی ارزانقیمت به این مدل داده است، که این یکی از نقاط قوت بیوایدی چین است.
در نسخه پلاگین هیبرید و تمامالکتریکی تفاوت زیادی در فضای داخلی دیده نمیشود و طراحی کابین تقریبا مشابه هم است. دریچههای تهویه در قسمت زیر نمایشگر قرار دارند که باعث میشود نمایشگر بیشتر در دید راننده باشد. نکته جالب این است که تنظیمات تهویه به جای دکمههای فیزیکی، به صورت دیجیتالی و از طریق نمایشگر انجام میشود که به فضای کابین ظاهری مدرن و تمیز میدهد.
در حال حاضر، قیمت دقیق بیوایدی چین پلاس در بازار ایران مشخص نشده و شرایط فروش آن نیز هنوز اعلام نشده است. با این حال، در بازار چین، نسخه پایه این خودرو با قیمت حدود 15 هزار دلار عرضه میشود.
بیوایدی چین پلاس هنوز قیمت رسمی در بازار ایران ندارد و شرایط فروش آن نیز اعلام نشده است. با این حال، در بازار ایران خودروهای برقی سدان محدودی مانند جک EJ7، هونگچی EMQ5 و لونا GRE به عنوان رقبا برای این مدل مطرح هستند. بیوایدی چین پلاس با توجه به کیفیت ساخت بالاتر، طراحی مدرن و امکانات بیشتر نسبت به رقبا، میتواند انتخابی قوی و جذاب برای خریداران خودروهای برقی باشد و رقابت جدی با این مدلها را ایجاد کند.