1. خانه
  2. خودرو‌ ها
  3. ایران خودرو
  4. رانا

رانا ایران خودرو

  • کلاس بدنهسدان
  • کلاس اتومبیلC Segment
  • تعداد نسل ها (بازار ایران)1 نسل
  • سال های تولید1390 - اکنون
درباره ایران خودرو رانا

رانا یکی از محصولات شرکت ایران خودرو است که بر روی پلتفرم پژو 206 صندوقدار ساخته شده است.

اواخر فروردین ماه سال 1388 بود که رانا توسط ایران خودرو به نمایش عموم درآمد و قرار بود که تولید آن در همان سال آغاز شود. اما این هدف در همان سال تحقق نیافت و ماشین رانا از سال 1391 پا به بازار خودروی کشور گذاشت.

این خودرو نسخه ارزان‌تر از پژو 206 صندوقدار محسوب می شد که تا کنون در 4 تیپ مختلف با نام های رانا EL، رانا LX، رانا پلاس و رانا پلاس سقف شیشه‌ ای به بازار عرضه شده است.

رانا همانطور که اشاره شد بر روی پلتفرم پژو 206 صندوقدار (X12) ساخته شده و در نتیجه بسیاری از قطعات این خودرو با پژو 206 صندوقدار مشترک است. همچنین در طراحی ظاهری نیز شباهت هایی میان این دو خودروی سدان جمع و جور دیده می شود.

در نمای جلوی رانا شاهد چراغ هایی کشیده و ساده‌ هستیم که به صورت متوازی الاضلاع طراحی شده‌اند. جلوپنجره خودرو طراحی بی آلایش و یک تکه‌ای دارد که دورتادور آن با خطوط کروم احاطه شده است. کاپوت خودرو با دو خط نسبتا عمیق طراحی شده که این خطوط تا کناره های جلوپنجره کشیده شده و نمای جلوی خودرو را کمی عضلانی کرده است. همچنین سپر رانا نیز میزبان دو چراغ مه شکن و ورودی های هوای موتور است که طراحی قابل قبولی دارد.

در نمای جانبی خودرو شباهت ها با پژو 206 صندوقدار به اوج می رسد. شیشه های جانبی و طراحی درب های این خودرو از پژو 206 به ارث رسیده و گلگیرهای جلو و عقب نیز کمی بیرون زده از بدنه طراحی شده‌اند. تنها تفاوت این خودرو نسبت به پژو 206 صندوقدار، آینه های جانبی جدید و طرح جدید دستگیره درب ها است.

به بخش عقب خودرو که می رسیم مانند نمای جلو طراحی ساده و بدون پیچیدگی را می بینیم که نشان دنده مواجهه با یک خودروی اقتصادی است. چراغ های عقب به صورت مستطیلی، یک تکه و نسبتا کشیده طراحی شده‌اند و گرافیک داخلی قابل قبولی دارند. درب صندوق بسیار ساده و یک دست طراحی شده و تنها میزبان چراغ سوم ترمز و لوگوی ایران خودرو است. همچنین روی سپر عقب رانا نیز مه شکن و محل نصب پلاک تعبیه شده است.

هنگام ورود به کابین اولین نکته منفی که به چشم میخورد کیفیت پایین اتاق و داشبورد است. برخلاف طراحی ظاهری، کابین این خودرو شباهت زیادی با پژو 206 صندوقدار ندارد. در تیپ های مختلف رانا اما طراحی کابین دستخوش تغییراتی جزئی شده که با مراجعه به صفحه هر یک از تیپ ها می توانید آنها را مشاهده کنید.

در بخش مشخصات فنی رانا EL، رانا LX و رانا پلاس از پیشرانه شناخته شده TU5 بهره می برند اما رانا پلاس سقف شیشه‌ای به پیشرانه TU5+ مجهز شده است. همچنین در رانا EL، رانا LX و رانا پلاس نیز از یک جعبه دنده 5 سرعته دستی استفاده شده اما در رانا پلاس سقف شیشه‌ای یک جعبه دنده 6 سرعته دستی به کار گرفته شده است. برای اطلاع دقیق از مشخصات فنی هر یک این خودروها به صفحه هر تیپ مراجعه فرمایید.

 

قیمت ماشین رانا

برای اطلاع از قیمت بازار و کارخانه تمامی تیپ های رانا به صفحه قیمت رانا مراجعه فرمایید.