1. خانه
  2. اخبار خودرو
  3. اخبار اقتصادی
  4. پشت پرده مخالفت‌ها با واگذاری سهام دولت در ایران خودرو و سایپا

پشت پرده مخالفت‌ها با واگذاری سهام دولت در ایران خودرو و سایپا

30 تیر 1398
  • 1

عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره صحبت‌های پوری حسینی درباره خصوصی سازی ایران خودرو و سایپا، گفت: خودروسازی‌ها حیات خلوت دولت هستند، به همین دلیل برخی افراد تلاش می‌کنند تا از واگذاری آن جلوگیری کنند.
در جلسه چهارم خرداد امسال بود که اعضای هیئت واگذاری، عرضه سهام متعلق به دولت در 18 شرکت بورسی و فرابورسی از جمله بلوک 14.04 درصدی سهام شرکت ایران خودرو و بلوک 23 درصدی سهام شرکت سایپا را به تصویب رساندند.

در این زمینه نیز سازمان خصوصی‌سازی در نامه‌ای خطاب به مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران و مدیرعامل فرابورس ایران جزییات عرضه سهام متعلق به دولت در 18 شرکت حاضر در بازار سهام از جمله این دو شرکت خودروساز را اعلام کرد و خواستار شد تمهیدات لازم برای فراهم کردن مقدمات عرضه سهام این شرکت‌ها در بازار سهام فراهم شود.

بر این اساس به تازگی میر علی اشرف پوری حسینی، رئیس سازمان خصوصی‌سازی نیز در خصوص نحوه فروش مانده سهام دولت در دو شرکت خودروسازی سایپا و ایران خودرو گفت: هر چند مصوبه سران به وزارت اقتصاد و دارایی اجازه می‌دهد تا بقیه سهام دولت در دو شرکت سایپا و ایران خودرو را واگذار کند و ما هم به استناد این مصوبه دیگر لازم نیست برای عرضه سهام این دو شرکت از دولت اجازه بگیریم، اما با توجه به اینکه این سهام در وثیقه قرار دارد امکان فروش مال غیر وجود نداشته و باید سهام ابتدا از وثیقه آزاد شود.

به گفته این مقام مسئول، این دو شرکت باید بر اساس قانون ایدرو ابتدا از وثیقه خارج شوند و سپس اقدامات لازم از سوی سازمان خصوصی‌سازی در جهت فروش سهام آنها صورت گیرد و تا این امر محقق نشد هیچ‌گونه اقدامی در این زمینه صورت نمی‌گیرد.

پوری حسینی همچنین تصریح کرد: در حال حاضر اطلاعی از اینکه سهام این دو شرکت در وثیقه چه کسانی است ندارم و زمان فروش سهام آنها باید بعد از فک وثیقه از سوی شرکت ایدرو مشخص شود.

بر این اساس به تازگی عضو هیئت رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره واگذاری سهام دولت در دو شرکت ایران خودرو و سایپا توضیحاتی را ارائه کرده است.

سیدجواد حسینی‌کیا به خبرگزاری خانه ملت گفته: یکی از پیش‌شرط‌های کمیسیون صنایع و معادن مجلس برای حمایت از وزارت آقای رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت واگذاری سهام دولت در ایران خودرو و سایپا بود تا با تحقق این مهم، دولت تصدی‌گری در خودروسازی را رها کرده و تنها نقش سیاست‌گذار، ناظر و حامی را ایفا کند.

نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی افزود: در صورتی که دولت تصدی‌گری خود در خودروسازی‌ها را خاتمه دهد، می‌تواند در صورت خودداری خودروسازان از تولید خودروی باکیفیت و به روز، تعرفه واردات خودرو را صفر کرده و اجازه ورود خودروی با کیفیت را صادر کند. در صورت تحقق این مهم خودروسازان فعالیت‌های خود را متناسب با شرایط روز تنظیم کرده و محصول با کیفیت و مورد پسند مردم تولید می کنند.

چه کسی به دنبال خرید سهام دولت در "ایران خودرو" و "سایپا" است؟

وی اظهار کرد: براساس شنیده‌ها برخی از قطعه‌سازان مانند کروز به دنبال خرید سهام دولت در ایران خودرو و سایپا هستند؛ چرا که این شرکت‌ها در حال حاضر در خودروسازی‌ها سهام دارند و به این صورت انحصار بیشتر در خودروسازی‌ها ایجاد می‌شود.

عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس اضافه کرد: تعرفه واردات در اختیار دولت است و می‌توان با اولتیماتوم‌های مناسب خودروسازان را به ساخت محصولات باکیفیت مجبور کند.

خودروسازی‌ها حیات خلوت دولت

این نماینده مردم در مجلس دهم درباره صحبت‌های رییس سازمان خصوصی‌سازی مبنی بر اینکه سهام دولت در ایران خودرو و سایپا قابل واگذاری نیست، ادامه داد: خودروسازی‌ها حیات خلوت دولت هستند، به همین دلیل برخی افراد تلاش می‌کنند تا از واگذاری آن جلوگیری کنند.

برخی به دنبال تاراج خودروسازی‌ها هستند

عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: برخی از افراد به دنبال این هستند که خودروسازی‌ها را نیز مانند دشت مغان، پالایشگاه کرمانشاه و ... به تاراج گذاشته و تهاتر کنند و صنعت خودروسازی را به غارت برند.

این گزارش می‌افزاید: برخی از کارشناسان نیز در خصوص اظهارات پوری حسینی، رئیس سازمان خصوصی‌سازی در خصوص فراهم نبودن شرایط واگذاری سهام دولت در دو شرکت ایران خودرو و سایپا بر این باورند که اگر به واقع این اتفاق عملی نیست، پوری حسینی به عنوان دبیر هیئت واگذاری چرا در برابر مصوبه این هیئت برای واگذاری سهام دولت در این دو شرکت خودروساز سکوت کرده و این موضوع را به اعضای هیئت واگذاری انعکاس نداده است؟!

منبع تسنیم


نظرات

  • مجید مجید (30 تیر 1398 ساعت 15:49)

    خودروسازی یک منبع درااااامده برای دولت هیچ وقت دولتی ها حاضر نمیشن از این منبع درآمد چشم پوشی کنند و چهل ساله که با فروش خودروهای بی کیفت به قیمت خودروهای روز دنیا حتی بعضا گرونتر از اونها ظلم بزرگی به ملت ایران کردند . و جالب اینجاست این همه مدعی اسلام ناب محمدی داریم توی کشور ولی کسی صداش در نمیاد واقعا معلمومه که دست همشون توی یه کاسه ست بیچاره ملت ایران .