1. خانه
  2. اخبار خودرو
  3. اخبار اقتصادی
  4. نکاتی درباره اظهارات خودرویی رئیس بانک مرکزی

نکاتی درباره اظهارات خودرویی رئیس بانک مرکزی

چند نکته درباره اظهارات خودرویی رئیس کل بانک مرکزی
3 آبان 1398
  • 7

آقای همتی از ارز تک نرخی و دستوری ۴۲۰۰ تومانی چه خبر؟ بد نیست عملکرد سیستم تحت هدایت خودتان را در حوزه تخصیص ارز به صنایع مختلف هم بررسی کنید.

روز گذشته اظهار نظری عجیب از سوی بانک مرکزی در مورد صنعت خودرو مطرح شد که جدای از اظهار نظر غیر تخصصی در مورد دومین صنعت بزرگ کشور‌ که برای حدود 3 میلیون نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد کرده، نشان از بی اطلاعی از وضعیت فعلی سیستم بانکی تحت نظارت ایشان داشت.

رئیس کل بانک مرکزی روز گذشته با یک اظهار نظر سطحی و غیر کارشناسی خودروسازی کشور‌را متهم به فشل بودن کرد، اظهار نظری که جدای از ابعاد واقعی و سیاه نمایی آن نشان از یک فرافکنی در گفتار و عملکرد بانک مرکزی داشت.

همتی گرچه انتقاد صریح و غیر کارشناسی ای از صنعت خودرو داشت اما جا دارد سری هم به عملکرد سیستم بانکی تحت نظارت خود بزند و شاید خودش به این نتیجه برسد که کلمه فشل این روزها پسوند بهتر و مناسب تری برای بانکداری کشور است.

نگاهی به عملکرد بانک مرکزی در حوزه های مختلف نشان می دهد ابن نهاد در مهمترین ارکان فعالیتی خود از جمله حغظ ارزش پول ملی در سالهای متمادی ضعیف ترین عملکرد ممکن را داشته است، چرا که هر چند سال یکبار شاهد رشد سه تا چهار برابری نرخ ارز در کشور می شویم و به معنای خیلی ساده تر دارایی و سرمایه های ایرانی ها به یکباره به یک سوم کاهش می یابد. سوداگری در بازار ارز و سکه هم که جای خود که اگر دستگاه های نظارتی و قوه قضاییه ورود نمی کردند معلوم نبود چه اتفاقاتی پیش می آمد.

از سوی دیگر فاجعه موسسات مالی و اعتباری که نتیجه ضعف شدید بانک مرکزی در اهدا مجوز فعالیت و نظارت بر موسسات غیر مجاز شکل گرفته بود و باعث تجمع های پی در پی در جلوی بانک مرکزی و مجلس و ... شده بود شاید برای آقای همتی نیاز به یادآوری داشته باشد.

آقای همتی همچنین باید مطالعه و مقایسه در عملکرد سیستم بانکداری کشورهای دیگر با سیستم بانکی خودمان داشته باشد، آنجا که تسهیلات برای حنایت از صنایع با نرخ های زیر 5 درصد اهدا می شود و سود سپرده ها هم تک رقمی است اما در‌کشور ما تسهیلات بعضا با نرخ های 20 تا 30 درصد به صنایع پرداخت می شود و سود سپرده های بانکی علی رغم نظارت های سطحی بانک مرکزی با ترفندهای مختلف بانکهای خصوصی و دولتی بعضا از 20 درصد هم فراتر می رود.

آقای رییس کل بانک مرکزی گاهی اخبار را هم تماشا کنید، بیشترین تخلف ها و اختلاس ها در سیستم بانکی کشور رخ داده است و بیشترین سرمایه های کشور ‌توسط برخی از مدیران فاسد بانکی به خارج از کشور منتقل شده و هر روز نیز شاهد باز شدن پرونده های جدید حتی در بین برخی از همکاران فعلی حضرتعالی از جمله رییس فعلی پژوهشکده بانک مرکزی هستیم که دادگاه رسیدگی به تخلفات وی در حال برگزاری است.

در حوزه آمار و اعلام نرخ تورم هم که یکی از وظایف بانک مرکزی است بارها شاهد کوتاهی و عدم استقلال ابن نهاد در ارائه آمار واقعی نرخ تورم بوده ایم، نرخی که در بیشتر مواقع با آمار اعلامی بانک مرکزی در تناقض آشکار است.

از آن گذشته بانک مرکزی در زمان تصدی جنابعالی همچنان در نقل و انتقال پول و مبادله با کشورهای دیگر عاجز مانده و تقریبا هیچ کار ویژه ای در این حوزه در شرایط فعلی تحریم صورت نگرفته است.

آقای همتی از ارز تک نرخی و دستوری 4200 تومانی چه خبر؟ بد نیست عملکرد سیستم تحت هدایت خودتان را در حوزه تخصیص ارز به صنایع مختلف هم بررسی کنید، آنجایی که بسیاری از صنایع مولد و بزرگ کشور ماهها در صف تخصیص ارز می مانند و بر خلاف کلی گویی های شما تک تک آنها با مشکل جدی در این حوزه مواجه هستند و مجبور به کاهش ظرفیت تولید خود شده اند.

آقای رییس بانک مرکزی نگاهی هم به آمارهای بنگاه داری بانک ها بیندازید و عملکرد مدیران بانکهای تحت نظارت خود را هم در این حوزه ببینید که هر بار شاهکارهای معاصری در این حوزه خلق می شود.

آقای همتی بد نیست مدیرانی مانند شما اول یک سوزن به خود بزنند و یک جوال دوز به دیگران حالا به نظر شما برچسب فشل بیشتر برازنده سیستم بانکداری و عملکرد بانک مرکزی است یا صنایع دیگر؟

احمد تقوی کارشناس اقتصادی

منبع تسنیم


نظرات

  • شاهد شاهد (4 آبان 1398 ساعت 09:45)

    والا.دیگ به دیگ روت سیاه سیر به پیاز میگه بوت میاد

  • رضا رضا (3 آبان 1398 ساعت 23:11)

    چی شده سنگ خودرو سازای بی کفایت به سینه میزنی حرفش درست بوده 30 ساله تحقیق وتوسعه شده تغییر صندوق عقب و برف پاک کن کجا زندگی میکنی جناب کارشناس عملکرد بانک مرکزی بی عیب نیست ولی با خودرو سازا نباید مقایسه کرد خودرو سازی که بجای تحقیق و توسعه وارد بنگاه داری و بورس شد و باخودروهای ناامن سالانه تلفات جانی و مالی به مردم تحمیل کرده

  • سامان سامان (3 آبان 1398 ساعت 14:04)

    این مطلب را قبول دارم که بانکداری در ایران ناکارامد است .ولی واقعا واژه بدتر از فشل برازنده خودروسازان است اینکه این اقا حقیقت را گفته دلیل بر این نمیشود که سیستم خودش بدون ایراد است و فشل نیست. در مجموع عملکرد کل بالادستی های اقتصادی کشور فشل است. امیدوارم منظور نگارنده از این نوشته حمایت از خودروساز نباشد که واقعا فشل و ناکارامد و .... است.

  • حمید حمید (3 آبان 1398 ساعت 13:47)

    همتی و ....رو بذارید کنار ! خودروسازی ما فشل نیست ! فشل کننده هست ! فشل کننده این ملت بیچاره که مجبورن آشغالای دست اینارو بخرن و به آغوش معلولیت و مرگ برن ! خودروسازان ما جنایت کارن ! بانک مرکزی هم همینطور ! اما در هر صورت دعوا فایده ای نداره

  • حکمت حکمت (3 آبان 1398 ساعت 12:16)

    قلم به مزد مصداقش همین مقاله است.

  • محسن محسن (3 آبان 1398 ساعت 10:26)

    این چه توجیه مسخره و بچگانه ایست که آوردید؟؟؟؟؟
    در اینکه همه دستگاهها و سیستم های ما ناکارامد هستند هیچ شکی نیست!
    دوست عزیز، این افرادی که شما میگید بیکار میشوند، خواسته یا ناخواسته سالانه باعث کشته شدن، قطع عضو، قطع نخاع چند نفر تو تصادفات میشوند؟ اونها آدم نیستند؟ خانواده ندارند؟ فقط سی هزار نفری که تو این شرکتها کار میکنند آدم هستند؟ بجای اینکه راه حل بدین برای مشکل بیکاری، روی یک سیستم معیوب اصرار میکنید؟؟؟؟ واقعا جای تعجب داره!

  • منتقد منتقد (3 آبان 1398 ساعت 08:52)

    با سلام .بهتر نیست به جای حمایت از خودرو سازان کمی واقع بینانه به این موصوع نگاه کرد و افراد دلسوز مانند جناب همتی را به دلیل یک حرف منطقی که خیلی از شما ها جرئت بیان ان را ندارید چون در تقابل با منافعتان هست
    پس خواهشمند است به جای حمایت کور کورانه و به سبب منافع از خودرو سازان حمایت نکنید
    چون حمایت از آنان حمایت از قاتلین است
    چند درصد تصادفات با پراید است تو را به مقدسات قسم منطقی باشید در تصادفات یک خودرو پراید با خارجی چه تفاوتی دارد اگر در خودرو خارجی زخمی می شود در پراید قطعا کشته می شوی پس انان قاتل هستن به دلیل این خودرو های بی کیفیت و ارابه های مرگ