در تصادفات چطور افت ارزش خودرو را از مقصر حادثه بگیریم؟

14 آذر 13996:26
5 دقیقه


در تصادفات چطور افت ارزش خودرو را از مقصر حادثه بگیریم؟

 

ماشین شخصی داشتن، در کنار محاسنش گرفتاری‌هایی هم دارد و یکی از آن‌ها مسئله تصادف است. چه مقصر باشی و چه تقصیر با طرف مقابل باشد به هر حال تصادف، هم برای انسان مسئله مالی درست می‌کند و هم پروسه‌ای از کارهای حقوقی و اداری.

البته این روزها در مراکز پرداخت خسارت شرکت های بیمه افراد معترض بسیاری را مشاهد می کنید که از نحوه محاسبه خسارت اتومبیل خود شاکی هستند و جالب است که کارمندان شرکت های بیمه هم ادعا دارند که قانون تصویب شده از طرف مجلس را دارند اعمال می کنند !!!

طبیعتا در حد تعیین خسارت و دریافت آن از بیمه را در جریان هستید ولی در تصادف با خودروهای لوکس یا نو، چه مالک آن باشید و چه با خودروی دیگری با اینگونه خودروهای تصادف کنید، مسئله‌ای به وجود می‌آید تحت عنوان «افت قیمت».

33.jpg

افت قیمت یعنی چه؟ حتما تا به حال دیده یا شنیده‌اید که خودرو را وقت فروش به مراکز تست رنگ می‌برند یا می‌پرسند که آیا این خودرو تصادف داشته یا نه و برای این کار، کارشناس استخدام می‌کنند. دلیل این اقدامات آن است که در صورت تصادف، از قیمت خودرو کاسته می‌شود. البته که در این موارد خودرو تعمیر شده و سالم است ولی نفس تصادفی بودن آن باعث افت قیمت آن می‌شود. حالا بیایید چند مورد را در این خصوص با هم مرور کنیم.

 یک: افت ارزش قیمت خودرو، شامل هرگونه خودرویی نمی‌شود و در حال حاضر خودروهای صفر به طور عرفی تا ۵ سال ساخت، خودروهای خارجی (حتی با سال ساخت بالاتر) و خودروهای خاص که مثلا عتیقه باشند، شامل حال این موضوع می‌شوند.

 دو: افت ارزش قیمت خودرو، اتوماتیک مطرح نمی‌شود و مالک خودرویی که مدعی افت ارزش شده باید به دادگاه مراجعه کند و تقاضای پرداخت افت قیمت را داشته باشد. برای آغاز این روند بایستی به دفاتر خدمات قضایی مراجعه و شکایت را تنظیم کرد.

 سه: برای دریافت افت ارزش قیمت خودرو، لازم است که درخواست کننده، طبق گزارش پلیس راهنمایی و رانندگی در ایجاد تصادف رانندگی مقصر نباشد.

چهار: تعیین میزان افت ارزش خودرو با کارشناس است. هر یک از طرفین که به نظر کارشناسی اعتراض داشته باشند باید درخواست کارشناسی مجدد کرده و البته هزینه کارشناسی را پرداخت کنند. طبیعتا در اینجا منظور از کارشناس، کارشناس رسمی دادگستری است.

 پنج: هیچ بیمه‌ای تعهد به پرداخت خسارت ناشی از افت قیمت خودرو را ندارد و پرداخت خسارت ناشی از افت قیمت خودرو بر عهده شخص مقصر تصادف است. بنابراین برای دریافت خسارت ناشی از افت قیمت ماشین باید به راننده مقصر حادثه مراجعه کرد .

 شش: گفته شده که برخی کارشناسان معیار خودروهای متعارف که در باب خسارت خودرو چند سالی است قانونی شده و در آن همه خسارت خودروهای خارجی از سوی بیمه پرداخت نمی‌شود را در کارشناسی خود داخل کرده و کمتر از حد واقعی، افت ارزش را برآورد می‌کنند. این موضوع را باید با اعتراض اصلاح کرد چرا که این دو موضوع به هم ارتباطی ندارد.

هفت: و در نهایت اینکه در صورت محکومیت به پرداخت هر مبلغی در دادگاه می‌توانید ادعای اعسار کرده و آن را پرداخت نکنید البته به شرط اینکه ادعای اعسار یا به عبارت ساده‌تر، «نداری» شما، برای دادگاه اثبات شود.

 

در انتها باید عنوان کرد که طی تمامی مراحل بالا وقت گیر و حوصله سربر است خیلی ، توصیه می شود در صورتی اقدام کنید که مبلغ برآوردی افت قیمت خودرو ارزش وقت گذاشتن برای اخذ آن را داشته باشد .

 

 

منبع: هفت صبح
تصادفات رانندگی
نظرات کاربران
علی
علی
15 آذر 1399
من تجربه این موضوع رو دارم، آبان ماه 98 پشت چرغ قرمز از عقب ماشین صفر 20 روزه من رو زدن، با استفاده از بیمه طرف صافکاری و نقاشی و تعویض قطعات با نظارت کارشناس بیمه انجام شد، برا افت ماشین درخواست نامین دلیل دادم و کارشناس معرفی کردن، کارشناس برآورد افت کرد سپس دادخواست دریافت خسارت افت قیمت دادم شعبه حل اختلاف مشخص کردن بع شعبه پرونده رو به دادگاه ارجاع داد که تا این مرحله علاوه بر 500هزار تومان هزینه سه ماه دوندگی تازه اخطار و احضار شروع شد از این به بعد نیز طی شش ماه دو بار اخطار آمد که طرف نیز حاضر نمیشد و در نهایت پرونده رو مختومه کردند. اگه بخواهید از طریق دادگاه افت ماشین بگیرید غیر از سرگردانی و هزینه بیخود نتیجه ندارد اگر زورتان میرسد یقه طرف رو بگیرید و افت ماشینتون رو ازش بزور بگیرید و گرنه بیخودی خودتون رو در دادگاه و حل اختلاف سرگردان نکنید.
ناشناس
ناشناس
21 بهمن 1399
حقت بوده هیچ جای دنیا افت قیمت را نه بیمه می دهد نه مقصر. تصادف عمل غیر عمد است خودروای که بیمه دارد باید بیمه ایرادهای وارده را اصلاح بکند که از نظر استفاده هیچ مشکلی برای مالک نداشته باشد. ماشین داشتن این مسائل را دارد نه اینکه برو الاغ سوار شو.