مزدا 3 نیو تیپ 4 ، در سال 2012 نسخه ای جدید از نسل دوم مزدا 3 به بازار های جهانی عرضه شد که شامل تغییراتی در ظاهر، شاسی، و قوای فنی این خودرو بود. در اواخر سال 91 گروه بهمن نیز این نسخه فیس لیفت مزدا 3 را با نام "مزدا 3 نیو تیپ 3 FL" جایگزین تیپ 3 کرد و تولید آن تا سال 98 ادامه داشت. این خودرو اکنون در بازار با نام "تیپ 4" شناخته می شود.
طراحی ظاهری
ظاهر مزدا 3 نیو تیپ 4 نسبت به تیپ 3 دستخوش تغییرات اندکی شده که تاثیر زیادی بر روی نمای کلی خودرو نداشته اند اما با اندکی دقت می توان آن ها را مشاهده کرد.
در قسمت جلوی خودرو سپر اندکی تغییر فرم داده، مه شکن های مستطیلی جای خود را به نمونه ای گرد داده اند و چراغ شور نیز باریک تر شده است.
تغییرات در نمای کناری تنها به اندکی بالاتر رفتن ارتفاع خودرو و عوض شدن رینگ ها با مدل جدید خلاصه می شود که البته سایز آن ها همان سایز 16 اینچی قبلی است.
در بخش عقبی، دیگر شاهد عدم قرینگی میان چراغ های مه شکن و دنده عقب نیستیم؛ چراغ مه شکن به قسمت پایینی سپر عقب منتقل شده و جای قبلی خود را به چراغ دنده عقب داده است.
کابین و فضای داخلی
در کابین نیز مانند طراحی خارجی، کلیات ثابت مانده و تغییرات ایجاد شده تنها در جزئیات هستند. در مزدا 3 نیو تیپ 3، تریم غالب کنسول میانی داشبورد نقره ای با تزئینات مشکی بود، اما در تیپ 4 رنگ غالب کنسول میانی و پنل پخش به مشکی تغییر کرده و تزئینات کروم و مشکی پیانویی به آن اضافه شده اند. سر دنده تغییر کرده و قاب دور آن مشکی پیانویی شده، رنگ صفحه کیلومتر نیز آبی یخی شده و برای ایجاد هارمونی بیشتر، رنگ پس زمینه مانیتور های بالای داشبورد نیز با صفحه کیلومتر هماهنگ شده اند.
مشخصات فنی
پیشرانه 2 لیتری مزدا 3 نیو FL در بازار های جهانی دستخوش تغییراتی مانند تغییر سیستم سوخت رسانی به GDi شده، 157 اسب بخار توان و 201 نیوتون متر گشتاور تولید می کند و با نام اسکای اکتیو شناخته می شود. اما در ایران گروه بهمن از همان موتور 148 بخاری و 187 نیوتون متری سابق استفاده کرده که سوخت رسانی آن به صورت MPi انجام می شود. گیربکس 5 دنده قبلی نیز مانند موتور پابرجاست و خبری از گیربکس جدید 6 دنده اسکای اکتیو نیست. تنها تغییر بوجود آمده در بخش فنی خودرو، عوض شدن پلتفرم با شاسی اسکای اکتیو است که موجب کاهش 70 کیلویی وزن خودرو و اندکی بالا رفتن ارتفاع از سطح زمین شده است. این تغییر به این معنی است که گیر کردن های گاه و بی گاه کف خودرو هنگام رانندگی یا ظرفیت کامل در مزدا 3 نیو تیپ 3، دیگر به ندرت در تیپ 4 مشاهده می شود.
امکانات ایمنی و رفاهی
امکانات رفاهی مزدا 3 نیو تیپ 4 برای سگمنتی که این خودرو در آن قرار دارد تقریبا کامل و بی نقص است و کمبود های اندکی که در تیپ 3 وجود داشت نیز اینجا رفع شده اند. علاوه بر تمام امکانات تیپ 3، در مزدا 3 نیو تیپ 4 صندلی برقی راننده و آینه الکتروکرومیک اضافه شده اند. از سال 96 نیز یک مانیتور جایگزین پخش MP3 قبلی شده است.
مزدا 3 نیو تیپ 4 در بازار
در زمان تهیه این مقاله (بهمن 1400)، مزدا 3 نیو تیپ 4 صفر کیلومتر مدل 98 قیمتی در حدود 1 میلیارد و 250 میلیون تومان دارد. نمونه های کارکرده این خودرو نیز در بازه قیمتی 750 میلیون الی 1 میلیارد و 100 میلیون تومان قابل تهیه هستند که نشان از حباب قیمتی زیاد نمونه های صفر کیلومتر دارد. مزدا 3 نیو تیپ 4 در این بازه قیمتی رقبایی مانند سراتو YD، الانترا، ام جی 6 نیو، لنسر تیپ 4 و کرولا را مقابل خود می بیند.
مزدا 3 نیو تیپ 4 ظاهر زیبا، امکانات رفاهی کامل، سواری مناسب، هندلینگ قوی و لذت رانندگی بالایی را به مالک خود ارائه می کند. و با وجود قدیمی تر بودن در مقابل رقبایش، توانایی های دینامیکی بالای آن همچنان می تواند برگ برنده ای مهم برای انتخاب این خودرو باشد.
خواستم بدونم که صدا تو این ماشین چطوره صدای موتور محیط اینا خیلی تو کابین هست یا نه
سلام دوستان ، وقت بخیر می خواستم بدونم در مزداهای تولید شده در سال 98 ، کیفیت قطعات همچنان مانند گذشته قابل اطمینان هست یا اینکه به خاطر تحریم ، از اجناس چینی استفاده شده ؟
سلام خدمت دوستان عزیز یکم تصمیم گیری توی این رنج قیمت برای ماشین خیلی سخته. یجورایی بجایی میرسی که دیگه سلیقه ای عمل کنی چون همه خودروها توی این رنج قیمت عالی هستن. منم قبل از عید (اخرای سال 98) مثل شما با این رنج قیمت بین هزار مدل خودرو گیر افتادم. اگه علاقه به شاسی بلند داری (که بدلیل جاده های ناهموار کشورمون بیشتر طرفدار داره) میتونی روی توسان یا اسپورتیج حساب باز کنی البته اینو بگم مدل های خیلی پایینشون مثلا 2011 تا 2014 میتونی حساب باز کنی. اما رقابت زیادی در مورد النترا (کره ای) سراتو (کره ای) مزدا 3 (ژاپنی) توی این رنج هسته. اصلا نمیخوام تعصبی در این مورد صحبت کنم.چون مشخصه که پول بیشتر بدی امکانات بیشتری دریافت میکنی. از قدیم و ایام خودرو های ژاپنی به کیفیت ساخت بالایی معروفند اما در مورد مزدا شاید این موضوع کم و بیش صدق کنه چون مونتاژ هسته. در مورد النترا و سراتو که من بین این دو سراتو رو انتخاب میکنم چون بنظرم یکم میتونه خاص تر باشه چون تقریبا مقدار کمتری نسبت به النترا در سطح شهر هسته اما این دلیل کاملا سلیقه ایه و ناگفته هم نمونه که امکانات النترا به مراتب بیشتر و بهتر از سراتو هسته. منم همه اینا رو در نظر گرفتم و در اخر دیدم هیچ چیز رو نمیتونم با یه خودروی ژاپنی مقایسه کنم رفتم مزدا 3 صفر خریدم تا الانم 5 هزارتا باهاش رفتم و راضی ام اما خب اگه جوون پسند هستید مزدا اسپرته و اگه کم جمعیت هستید فضای ردیف عقب مزدا براتون کافیه و اگه عشق سرعت هستید مزدا گیربکس اسپرت داره و خیلی نرم و راحت گاز میخوره و دور موتور رو تا 7 یا 8 پر میکنه اما معایبی هم داره که بشدت ارتفاعش پایینه نسبت به بقیه رقباش که من بعد از خرید.این خودرو دو روز توی کوچه پارک بود تا تونستم با گود برداری بتونم این خودرو رو برای روی حیاط چون زیر خودرو میگرفت و هر جایی هم نمیتونی باهاش بری چون میگیره مخصوصا با جاده های هموار کشورمون و چون پایینه کوبش شدیدی رو داره اما ارتفاع کم هم خوبیای خودشو داره که توی سرعت بالای 120 بقدری روی جاده و فرمون مسلطی که انگار 30 کیلومتر بیشتر نداری. من هر صبح از خونه تا محل کار چون اتوبانه 180 رو راحت میرم بدون صدا و لرزش. اما ناگفته نمونه که کیفیت رنگ بدنش هم نسبت به بقیه پایینه. در مورد بازار دست دوم هم بنظرم النترا بهتره از بقیه هسته اما سراتو و مزدا هم اونقدرا بازار دست دومشون داغون نیست. اگر زیاد کشورمون دستکاریش نکرده باشه در مورد خرابی هم حالا حالا ها خیالتون راحت که موتور و گیربکس خراب نمیشه و موضوع خیلی خیلی خیلی مهم در مورد مزدا 3 اینه که این خودرو یه خودرو سال 2010 هسته و اصلا بروز نیسته و هیچ تغییری توش انجام نشده مثلا شما مدل 98 بخرین با مدل 2010 هیچ فرقی نکرده الا مانیتور لمسی.مزدا 3 نیو شاید تاریخ انقضاش تا سالی دیگه تموم بشه ولی اما خلاصه مطلب اینکه مزدا ژاپنیه