1. خانه
  2. خودرو‌ ها
  3. سایپا
  4. زاگرس
  5. زامیاد زاگرس (1401-1402)

زامیاد زاگرس

Zamyad Zagros Manual 1401

تیپ ها
  • 1,195,000,000 (تومان)
  • 1,570,000,000 (تومان)
نمودار قیمت
حداکثر سرعت (KM/H)
شتاب 0 تا 100 (برحسب ثانیه)
ثانیه
وانت
2400 سی سی
بنزین سوز
4
دنده دستی
بیشتر

معرفی خودروزامیاد زاگرس

زاگرس جدیدترین محصول شرکت زامیاد نام دارد که در اصل یک پیکاپ با نام F22 از شرکت فودای چین است. سال هاست که زامیاد با شرکت فودای چین همکاری می کند. این همکاری تا قبل از تولید زاگرس مربوط به خودروهای پادرا و پادرا پلاس بود که توسط زامیاد بعنوان نسخه ای جدیدتر از نیسان آبی معروف تولید شده و به فروش می رسیدند. زامیاد ابتدا قرار بود شاسی بلند لندفورت که محصولی دیگر از فودای است را به بازار ایران عرضه کند اما رفته رفته دیگر خبری از این خودرو منتشر نشد و اکنون قرار است به جای تیوان، زامیاد پیکاپ زاگرس را رونمایی کند. لازم به ذکر است که این خودرو در دو نسخه تک کابین و دوکابین وجود دارد که باید دید زامیاد کدامیک را برگزیده است.

پلتفرم فودای F22 یک پلتفرم مشترک میان شرکت فودای، دانگ فنگ و دایون است که هر شرکت نام مختص به خود را بر روی این پلتفرم گذاشته‌. نکته قابل توجه این است که قبل از عرضه فودای F22 در ایران توسط زامیاد شرکت مکث موتور همین خودرو را از شرکت دایون با نام مکث کلوت در ایران معرفی کرده و به فروش می رساند. همچنین قبل از معرفی زاگرس توسط زامیاد محصول دیگری از فودای توسط این شرکت در ایران با نام کارون معرفی شد که حواشی و انتقادات فراوانی به آن شد چراکه پیشرانه آن همان پیشرانه وانت نیسان بود! ای کاش زامیاد چنین نام های بزرگی را برای اینگونه محصولات رده پایین انتخاب نکند.

 

 

مزایا و معایب

+ امکانات رفاهی قابل قبول
+ فضای بار مناسب
+ خدمات پس از فروش مناسب

- طراحی ساده و قدیمی
- راندمان پایین پیشرانه

 

مشخصات فنی 

هنوز مشخص نشده که بر روی محصول جدید زامیاد قرار است چه پیشرانه و جعبه دنده‌ای قرار داده شود اما در چین 3 پیشرانه برای فودای F22 قابل سفارش است.

کد موتور D19TCIE2

ابتدا پیشرانه 4 سیلندر 1.9 لیتری توربو دیزل که توانایی تولید 150 اسب بخار قدرت و 385 نیوتن متر گشتاور را داراست. جعبه دنده‌ای که برای این پیشرانه در نظر گرفته شده از نوع 6 سرعته دستی و یا اتوماتیک بوده و مصرف سوخت ترکیبی آن برابر 8.3 لیتر است.

کد موتور 4G69S4N

دومین پیشرانه یک پیشرانه 4 سیلندر 2.4 تنفس طبیعی بنزینی است که توانایی تولید 136 اسب بخار قدرت و 200 نیوتن متر گشتاور را دارد. جعبه دنده‌ی این نسخه از نوع 5 سرعته دستی بوده و مصرف سوخت ترکیبی ان حدود 10.4 لیتر در هر 100 کیلومتر است.

حجم موتور ۲۴۰۰ سی سی
نوع موتور / تعداد سیلندر / تعداد سوپاپ بنزینی / ۴ / ۱۶
آرایش قرارگیری سیلندر  خطی شیبدار
محل قرارگیری موتور موتور جلو
سیستم سوخت رسانی انژکتوری با پاشش چند نقطه ای
حداکثر توان خروجی  143 اسب بخار
حداکثر گشتاور خروجی  200 نیوتن متر
نوع جعبه دنده ۵ دنده دستی 
محل قرار گیری اهرم تعویض دنده کنسول میانی
سیستم حرکتی خودرو موتور جلو چهار چرخ محرک
نوع سیستم ترمز دارای سیستم ضد قفل ABS و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD
نوع دیسک و کالیبر ترمز جلو و عقب دیسکی / کاسه ای
تعلیق جلو مک فرسون
تعلیق عقب فنر شمش با دیفرانسیل یک تکه دارای قفل
سیستم فرمان  هیدرولیک
مصرف سوخت ۱۰.۴ لیتر

 

کد موتور 4B28V16

سومین و آخرین پیشرانه قابل سفارش برای این خودرو از نوع 4 سیلندر 2.8 لیتری دیزلی است که حداکثر می تواند 102 اسب بخار قدرت و 250 نیوتن متر گشتاور را تولید کند. جعبه دنده این نسخه نیز از نوع 5 سرعته دستی است و مصرف سوخت ترکیبی آن حدود 8.3 لیتر اعلام شده است.

این احتمال وجود دارد که زامیاد نسخه بنزینی پیشرانه این خودرو را انتخاب کند. این پیشرانه قبل تر هم بر روی خودروهایی نظیر آمیکو آسنا دنده‌ای، بهمن کاپرا 2 و فوتون تونلند قرار گرفته بود و عملکرد مناسبی از خود نشان داده بود. این خودروی پیکاپ برخلاف محصول دیگر زامیاد یعنی کارون به صورت دو دیفرانسیل عرضه خواهد شد و سه حالت برای انتقال نیرو به سمت چرخ‌ها در نظر گرفته‌شده که شامل وضعیت 2H (دیفرانسیل عقب سبک)، 4H (دو دیفرانسیل سبک) و 4L (دو دیفرانسیل سنگین) می‌شود.

 

امکانات رفاهی و ایمنی

کماکان اطلاعاتی مبنی بر اینکه این خودرو در ایران به چه امکاناتی مجهز خواهد شد به صورت رسمی وجود ندارد اما گمان می رود که این خودرو به امکاناتی نظیر قفل دیفرانسیل الکتریکی محور عقب، مانیتور لمسی همراه با TPMS، تنظیم الکترونیکی سیستم تهویه مطبوع، تریم چرمی صندلی‌ها و فرمان، حالت‌های دیفرانسیل 4L، 4H و 2H، سنسورهای هشدار دهنده موانع در قسمت عقب خودرو، دوربین دید عقب، رینگ‌های آلومینیومی، شیشه بالابرهای برقی درها و تنظیم برقی زوایای آینه‌های جانبی مجهز خواهد شد.

 

طراحی ظاهری

همانطور که اشاره کردیم فودای F22 یا همان زامیاد زاگرس از نظر پلتفرم و طراحی کاملا شبیه به مکث کلوت (دایون V5) است. در نمای جلو چراغ های اصلی نسبت به ابعاد کلی خودرو طراحی نسبتا باریک، کشیده و کوچکی دارند. جلوپنجره اما ظاهری پهن و بزرگ دارد که متصل به چراغ های اصلی است و با خطوط افقی تزئین شده است. سپر خودرو به دور از حجم دهی های متعدد و با ظاهری نسبتا ساده طراحی شده که تنها میزبان دو چراغ دایره‌ای شکل مه شکن داخل یک قاب مشکی رنگ و یک دیفیوزر ساده و مشکی است. کاپوت زاگرس هم با خطوطی نسبتا برجسته طراحی شده و حس عضلانی بودن را بیشتر به این خودرو القا می کند.

 

بررسی مشخصات زامیاد زاگرس.webp

 

در نمای جانبی باز هم سادگی الگوی طراحی این قسمت بوده است. در این بخش از خطوط و حجم دهی های بسیار کمی استفاده شده و بر روی درب ها نیز یک زه نسبتا بزرگ مشکی رنگ قرار گرفته‌. رینگ های خودرو طراحی مناسب و سایز قابل قبولی دارند و همچنین فاق لاستیک ها نیز مناسب است. در نسخه دوکابین فضای بار به مراتب کمتر شده اما فضای کابین به لطف فاصله محوری نسبتا زیاد مناسب است.

 

نمای جانبی پیکاپ زاگرس.webp

 

در نمای عقب چراغ های اصلی ظاهری ساده و ستونی دارند که بخشی از آنها تا کنار خودرو کشیده شده است. درب صندوق هم نسبتا ساده طراحی شده و به غیر از دستگیره و لوگو خودرو مورد دیگه‌ای بر روی آن قرار ندارد. سپر عقب در نسخه چینی این خودرو به صورت دو قسمتی طراحی شده که در دو طرف یک قسمت استیلی قرار گرفته است. مه شکن های عقب نیز بر روی این قسمت بکار رفته‌اند.

 

بررسی طراحی داخلی

 با نگاهی به کابین و داشبورد پیکاپ کارون اولین موردی که به چشم می خورد صفحه نمایش بزرگی است که در بالاترین بخش داشبورد میانی قرار دارد. پس از آن دریچه های بزرگ و مستطیلی شکل تهویه مطبوع خودرو به همراه کلیدهای تنظیم سیستم مالتی مدیا خودرو و در نهایت نیز پنل تنظیمات تهویه مطبوع خودرو تعبیه شده‌اند. نکته دیگر این است که داشبورد و رودری های خودرو به صورت دو رنگی کروم – مشکی طراحی شده‌اند.

 

بررسی طراحی داخلی زامیاد کارون.webp

 

غربیلک فرمان به صورت سه شاخه و ساده طراحی شده که در برخی نسخه های فول این خودرو به همراه کلیدهای کنترلی سیستم مولتی مدیا و کروز کنترل عرضه می شود. صفحه کیلومتر شمار خودرو شباهت بسیار زیادی به جک S5 دارد. یک صفحه نمایش آنالوگ به همراه یک کامپیوتر سفری کوچک که خوانایی مناسبی دارد. طراحی داشبورد با اینکه دیگر قدیمی شده اما باز هم نسبت به برخی خودروهای دیگر برتری هایی دارد. ابعاد اتاق خودرو هم قابل قبول ارزیابی می شود و فضای هر دو ردیف خودرو فضایی مناسب است.

 

قیمت و رقبا

هنوز قیمت این خودرو مشخص نشده اما به احتمال زیاد در زمان عرضه قیمت کمتری از رقبای خود دارد. رقبای زاگرس زامیاد خودروهایی نظیر آمیکو آسنا دنده ای، KMC T8، مکث کلوت و یوآز پیکاپ دنده‌ای هستند که کار را برای این خودرو بسیار سخت خواهند کرد.

گالری زامیاد زاگرس

مشخصات تولید کننده

  • کشور تولید کننده ایران
  • نام خودرو زامیاد زاگرس
  • شرکت گارانتی/خدمات دهنده سایپا

مشخصات فنی بدنه

  • کلاس بدنه وانت
  • کلاس اتومبیل Pickup Trucks
  • تعداد فضای سرنشینان 5

مشخصات فنی موتور

  • حجم موتور 2400 سی سی
  • نوع موتور بنزین سوز
  • تعداد سیلندرها 4
  • تعداد سوپاپ ها 16
  • آرایش قرار گیری سیلندرها خطی شیبدار
  • محل قرار گیری موتور موتور جلو
  • سیستم سوخت رسانی انژکتوری با پاشش چند نقطه ای
  • حداکثر توان خروجی (دور بر دقیقه / اسب بخار) 143 اسب بخار
  • حداکثر گشتاور خروجی (دور بر دقیقه / نیوتن متر) 200 نیوتن متر

مشخصات جعبه دنده ( Transmission )

  • نوع جعبه دنده دنده دستی
  • تعداد دنده (جلو) 5
  • محل قرار گیری اهرم تعویض دنده کنسول میانی
  • سیستم حرکتی خودرو (انتقال قدرت) موتور جلو چهار چرخ محرک

سیستم ترمزها

  • نوع سیستم ترمز دارای سیستم ضد قفل ABS و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD
  • نوع دیسک و کالیبر ترمز جلو دیسکی خنک شونده
  • نوع دیسک و کالیبر ترمز عقب کاسه ای

سیستم تعلیق و فرمان

  • تعلیق جلو مک فرسون
  • تعلیق عقب فنر شمش با دیفرانسیل یک تکه دارای قفل

عملکرد اتومبیل

محدوده گارانتی

امکانات رفاهی و آپشن ها

  • کیسه های هوا ( نوع و تعداد ) دو عدد راننده و سرنشین جانبی
  • سیستم های امنیتی و حفاظتی سیستم ضد سرقت ایموبلایزر، دارای قفل مرکزی با ریموت
حداکثر سرعت (KM/H)
شتاب 0 تا 100 (برحسب ثانیه)
ثانیه
نظر خود را بیان کنید
بدون نظر

تاکنون نظری برای این خودرو ثبت نگردیده، اولین نفری باشید که نظر می‌دهد

خودروهای هم رده