ورود
هنوز نتیجه ای وجود ندارد
دنا سومین خودروی ملی تولید ایران خودرو محسوب می شود که ابتدا قرار بود جایگزین سمند شود اما پس از تعیین قیمت، مشخص شد که این خودرو قرار است به عنوان محصولی مستقل و گران تر از سمند عرضه شود.
دنا ابتدا قرار بود از سال 1391 تولید شود اما به دلیل مشکلات فراوان عرضه آن تا سال 1393 به تاخیر افتاد. چند سال پس از عرضه دنا معمولی، ایران خودرو با صرف هزینه ای هنگفت اقدام به فیس لیفت کردن دنا کرد که نتیجه آن متولد شدن دنا پلاس به عنوان یک فیس لیفت مینور با ظاهری جذاب تری از این خودرو بود.
تنها تفاوت های دنا پلاس با دنا معمولی در ظاهر خودرو و اندک آپشن های بیشتر بود. دنا تاکنون در 4 تیپ متفاوت شامل دنا معمولی، دنا پلاس، دنا پلاس توربوشارژ و دنا پلاس توربوشارژ اتوماتیک به تولید رسیده است.
دنا مانند سمند و سورن بر روی پلتفرم قدیمی پژو 405 طراحی و توسعه داده شده است و از این رو تفاوت چندانی از نظر ابعاد با خودروهای ذکر شده ندارد.
این خودرو یک خودروی سدان در سگمنت D است که با وجود فاصله زیاد از استاندارد های روز طراحی در دنیا،به مراتب خودرویی زیباتر از سمند و سورن است. در نمای جلو چراغ های اصلی طراحی چند ضلعی و خشن دارند. جلوپنجره این خودرو نیز کشیده و نسبتا باریک طراحی شده که اطراف آن با یک خط کرومی تزئین شده است.
سپر دنا نیز با جلوپنجره خودرو یکی شده و علاوه بر آن میزبان ورودی دیگر موتور و چراغ های مه شکن می باشد. کاپوت خودرو نیز با دو خط نسبتا برجسته که از بالای جلوپنجره به یکدیگر متصل شدهاند، طراحی شده که به همراه گلگیرهای بیرون زده از بدنه نمای جلو را عضلانی تر کردهاند. ظاهر دنا پلاس در این قسمت تنها در برخی موارد متفاوت بوده که در صفحه هر تیپ ذکر شده است.
در نمای جانبی صرف نظر از بخش جلو همان ظاهر سمند و سورن را می بینیم با کمی تغییر! طرح آینه های جانبی شبیه به سورن است و طرح شیشه ها و درب ها نیز مانند سمند هستند. از تغییرات این بخش می توان به دستگیره های جدید و یک خط برجسته که دو گلگیر خودرو را بهم وصل کرده، اشاره کرد. البته در دنا پلاس این بخش به کل تغییر کرده است که در صفحه هر تیپ می توانید این تغییرات را مطالعه کنید.
در نمای عقب دنا سادگی موج می زند. چراغ های عقب یک تکه و مثلثی شکل که آن را می توان یک کپی کاری ناشیانه از نسل چهارم مرسدس بنز کلاس C دانست و همچنین طراحی بسیار ساده و پف کرده سپر عقب که در نتیجه منجر به یک ترکیب نامتوازن شده است. پایین سپر نیز یک دیفیوزر ساده به همراه یک چراغ مه شکن تعبیه شده است.
با ورود به کابین خودروی دنا با یک طراحی جدید و بروز نسبت به تولیدات پیشین ایران خودرو مواجه می شویم که المان های جذابی برای بازار خودروی کشور را درون خود جای داده است.
در بخش میانی داشبورد ابتدا یک صفحه نمایش نسبتا بزرگ تعبیه شده که دو طرف آن را دو دریچه هوای تهویه مطبوع به صورت عمودی و کشیده احاطه کردهاند. پس از آن چند کلید از جمله فلاشر خودرو قرار گرفته و بخش بعدی نیز به تنظیمات سیستم تهویه مطبوع اختصاص یافته است.
بخش انتهایی داشبورد نیز میزبان یک فضای کشویی جهت قرار دادن برخی وسایل و دو جالیوانی است. غربیلک فرمان به صورت 4 شاخه طراحی شده که کلیدهای کنترل سیستم مولتی مدیا و کروز کنترل را نیز در بر گرفته است. پشت آمپر نیز طراحی جدید و بروزی دارد که نسبت به خودروهای قبلی تغییر مثبتی قلمداد می شود. کابین تمامی تیپ های دنا مشابه به یکدیگر هستند و تغییر خاصی ندارند.
تمامی تیپ های دنا از پیشرانه معروف ملی EF7 بهره می برند که در تیپ های دنا معمولی و دنا پلاس این پیشرانه تنفس طبیعی بوده و در تیپ های دنا پلاس توربوشارژ و دنا پلاس توربوشارژ اتوماتیک این پیشرانه به توربوشارژ مجهز شده است. از نظر مشخصات فنی تفاوت هایی میان تیپ ها دنا وجود دارد که در صفحه هر تیپ می توانید مشخصات فنی خودرو را به صورت کامل مطالعه فرمایید. برای اطلاع از قیمت روز تمامی تیپ ها دنا می توانید به صفحه قیمت دنا مراجعه فرمایید.