تیبا 2 پلاس نسخه فول و آپشنال تیبا 2 محسوب می شود که شرکت سایپا آن را معرفی و به بازار عرضه کرده است. تیبا 2 خود به عنوان نسخه هاچبک خودروی تیبا بود که برای اولین بار در سال 1392 رونمایی شد. تیبا 2 دومین خودروی هاچبک تولیدی سایپا بود که در مقایسه با پراید 111 از موتور قویتر، طراحی بهروزتر و امنیت بیشتر بهره میبرد و توانست فروش خوبی را در بازار ایران تجربه کند. چند سالی است خودروسازان داخلی با واژه پلاس بیشتر آشنا شدهاند و اکثر خودروهای تولیدی این خودروسازان هم اکنون یک نسخه پلاس نیز دارند که از نظر امکانات رفاهی و ظاهری، کمی تفاوت با نسخههای معمولی خود دارند و در سطح بالاتری قرار میگیرند. تیبا 2 پلاس نیز از همین رویه پیروی کرده است.
بررسی طراحی ظاهری تیبا 2 پلاس
تیبا 2 پلاس از نظر ظاهری تفاوت زیادی با تیبا 2 ندارد. سایپا ادعا میکرد که تیبا 2 توسط یک تیم ایتالیایی طراحی شده است اما بر خلاف این ادعای سایپا، تیبا 2 نیز همانند تیبا صندوقدار طراحی گنگ و ناهماهنگی دارد در نتیجه نباید انتظار زیادی نیز از تیبا 2 پلاس داشت.
به نمای جلوی خودرو که نگاه کنیم همان طراحی تیبا و تیبا 2 را با اندکی تغییر شاهد هستیم. چراغهای جلو طراحی مثلثی شکل دارند و میان چراغهای جلو یک جلوپنجره کوچک که میزبان لوگوی سایپا نیز هست، قرار گرفته است. سپر تیبا 2 پلاس بدون هیچ زرق و برقی است و طراحی ساده و یکپارچهای دارد. همچنین دو مهشکن دایرهای شکل نیز در دو طرف سپر تعبیه شدهاند.
وجود خطوط طراحی متعدد روی کاپوت و گلگیر تیبا 2 پلاس همگی تلاش میکنند تا این خودرو عضلانیتر به نظر برسد.
هنگامی که به بخش جانبی تیبا 2 پلاس میرسیم همان طراحی ساده تیبا 2 را شاهد هستیم اما اینبار زه دربها در این نسخه حذف شدهاند. آینههای جانبی مانند آینههای ساینا و کوییک شده و دو باربند اسپرت نیز به این خودرو اضافه شده است. پنجرههای تیبا 2 پلاس اندازه مناسبی دارند و از این رو میدان دید و روشنایی خوبی را به سرنشینان داخل کابین میدهند.
در نمای عقب تیبا 2 پلاس تفاوت زیادی با تیبا 2 مشاهده نمیشود. دیفیوزر تیبا 2 پلاس به رنگ مشکی درآمده و جلوه این خودرو را اسپرت کرده است. چراغهای عقب همانند تیبا 2 ظاهر ساده و خوبی دارند و به صورت یک تکه طراحی شدهاند. سپر عقب تیبا 2 پلاس علاوه بر یک چراغ مهشکن، حال میزبان سنسورها و دوربین دنده عقب شده است.
بررسی مشخصات فنی تیبا 2 پلاس
تیبا 2 پلاس از همان موتور معروف M15 بهره میبرد که در تمامی تیپ های تیبا، ساینا و کوییک استفاده شده است. این موتور 4 سیلندر 8 سوپاپ 1/5 لیتر حجم دارد و میتواند 87 اسب بخار قدرت و 128 نیوتنمتر گشتاور را تولید کند. قدرت موتور تیبا 2 پلاس توسط یک جعبه دنده 5 سرعته دستی به چرخهای جلوی این خودرو منتقل میشود. مصرف ترکیبی تیبا 2 پلاس 6/6 لیتر در 100 کیلومتر اعلام شده و همچنین این خودرو میتواند در حدود 13/5 ثانیه از سرعت 0 به 100 کیلومتر در ساعت برسد. سیستم تعلیق جلوی تیبا 2 پلاس از نوع مکفرسون و سیستم تعلیق عقب این خودرو نیز از نوع تیر پیچشی نیمه مستقل است که با پراید مشترک و سواری قابل قبولی را داراست.
بررسی کابین و فضای داخلی تیبا 2 پلاس
کابین تیبا 2 پلاس تفاوت چندانی با نسخههای دیگر تیبا و تیبا 2 ندارد. در بالاترین قسمت داشبورد مهمترین تغییر این خودرو رخ داده است. به جای آن ساعت دیجیتالی معروف یک نمایشگر بزرگ لمسی جا خوش کرده و زیر آن هم دریچههای سیستم تهویه مطبوع قرار گرفته است. در قسمت وسط داشبورد و زیر دریچهها تعدادی کلید جهت فلاشر، مهشکنهای جلو و عقب و بخار زدای شیشه عقب به همراه سیستم پخش خودرو تعبیه شدهاند. در بخش انتهایی داشبورد تیبا 2 پلاس نیز قسمت کنترل سیستم تهویه مطبوع خودرو قرار دارد. جنس استفاده شده در داشبورد و کابین تیبا 2 پلاس همانند نسخههای قبلی کیفیت مطلوبی ندارد و عمدتا از پلاستیک خشک در این خودرو استفاده شده است. غربیلک فرمان تیبا 2 پلاس ظاهر قبلی خود را حفظ کرده و طراحی 3 شاخهای دارد. پشت آمپر این خودرو نیز با نسخههای قبلی تفاوتی ندارد.
فضای کابین برای سرنشینان هر دو ردیف مناسب طراحی شده است اما اگر سرنشینان عقب قد بلندی داشته باشند ممکن است با مشکل مواجه شوند.
امکانات رفاهی و ایمنی تیبا 2 پلاس
تیبا 2 پلاس بیشترین تفاوت را با تیبا 2 در بخش امکانات رفاهی دارد. این خودرو امکاناتی نظیر: مانیتور، صندلیهای چرمی، رینگ آلومینیومی، روف ریل، دیفیوزر سپرهای عقب و جلو، آینههای جانبی برقی، چراغ هشدار دهنده عیب یاب خودرو، چراغ های مه شکن جلو و عقب، چراغ خطر سوم، صندلی راننده با تنظیم ارتفاع، کمربند های ایمنی جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع، صندلی راننده با قابلیت تنظیم ارتفاع و تنظیم زاویه نور چراغ های جلو، ریموت کنترل، گرمکن شیشه عقب، غربیلک فرمان با قابلیت تنظیم زاویه، شیشه بالابر برقی شیشههای عقب و کفپوش قالبی نیز مجهز شده است.
تیبا 2 پلاس اما در بخش ایمنی متاسفانه ارتقائی نسبت به نسخههای قبلی نداشته است و تنها به اندازهای امکانات ایمنی را در بر میگیرد که موفق شود مجوزهای استاندارد داخلی را اخذ کند. از امکانات ایمنی این خودرو میتوان به 2 کیسه هوا برای سرنشینان جلو، ترمز ABS، سیستم EBD و سیستم ضد سرقت اشاره کرد.
بررسی بازار و قیمت تیبا 2 پلاس
قیمت تیبا 2 پلاس در بهمن ماه 1400 حدود 203 میلیون تومان در بازار است. این خودرو بدلیل تفاوتها و امکاناتی که دارد و همچنین خدمات پس از فروش مناسب، تا حدودی مورد استقبال قرار گرفته است.
نتیجه گیری
تیبا 2 پلاس صرفا مناسب افرادی است که خواهان یک خودروی هاچبک کم مصرف و ارزان قیمت با امکانات رفاهی بیشتر از نسخههای قبلی هستند و از ابتدا نیز هدف سایپا برای عرضه این خودرو همین بود. از نکات مثبت این خودرو میتوان به هزینه نگهداری کم، مصرف سوخت مناسب، امکانات رفاهی قابل قبول و در دسترس بودن قطعات اشاره کرد اما در مقابل نکات منفی نیز همچون کیفیت ساخت پایین، نفوذ صدا به داخل کابین و امنیت پایین را دارد. تیبا 2 پلاس رقبایی همچون پژو 206 تیپ 2 را در بازار کشور مقابل خود می بیند .
سلام من تیبا پلاس دارم روی مانیتور که برنامه نصب میکنم برنامه رو نشون نمیده کسی هست کمک کنه خیلی رفته رو مخم
من که عمرا سوارش بشم قراره واسه ی خودم لندکروز بگیرم
اخرش بهتون این ماشین رو نمیدن