1. خانه
  2. مقالات
  3. مقالات نگهداری خودرو
  4. رسیدگی به خودرو بعد از مسافرت

رسیدگی به خودرو بعد از مسافرت

29 دی 1393
  • 0

 رسیدگی به خودرو بعد از مسافرت

تعطیلات دو هفته ای نوروز فرصتی طلایی در طول سال است که افراد و خانواده های زیادی را برای داشتن سفری برون شهری ترغیب می کند. بسیاری از خانواده ها نیز این فرصت را از دست نمی دهند و راهی جاده های کشور می شوند تا به مقصد موردنظر خود برسند. هر چند برای داشتن مسافرتی طولانی راه هایی از قبیل استفاده از سیستم حمل و نقل ریلی، هوایی، دریایی یا استفاده های از اتوبوس های بین شهری وجود دارد، اما «خودروی شخصی» همواره گزینه اول و آخر بسیاری از خانواده های ایرانی برای مسافرت است.

مسافرت با خودروی شخصی در ایام نوروز تا آنجا اهمیت پیدا می کند که بسیاری از خانواده ها در واپسین روزهای سال خودروی قدیمی خود را با خودرویی صفر تعویض می کنند.

در نهایت فرقی ندارد مقصد شمال کشور باشد یا جنوب، خودرو نو باشد یا کارکرده، وقتی خودرویی وجود داشته باشد رفتن به هر مسیری ممکن می شود. مسافرت با خودرو به قدری در میان سایر گزینه های حمل و نقل برای مسافران نوروزی کاربرد دارد که بسیاری از افراد و خانواده ها ترجیح می دهند حتی برای مسافرت به کشورهای همسایه نیز از خودروی شخصی خود استفاده کنند.

اما با توجه به پهناور بودن کشورمان و طولانی بودن مسیرهای تردد و همچنین با در نظر گرفتن خودروهایی که در تعطیلات نوروز مرزهای داخلی را هم پشت سر گذاشته اند، به نظر می رسد یک رسیدگی حسابی به خودروها ضروری باشد. خودروهایی خسته از سفر که به عقیده کارشناسان نیاز به یک تیمار اساسی دارند، زیرا با طی کردن مسافت های طولانی بسیاری از عیب های آنها بیش از پیش خودشان را نشان خواهند داد و چه بسا برای استفاده در شهر صاحب خودرو را با سختی هایی همراه می کنند.

اما برای رسیدگی به خودرویی که تازه از مسافرتی طولانی بازگشته است، چه نکته هایی را باید در نظر گرفت؟ برای اینکه چنین خودرویی نفسی تازه کند صاحب خودرو باید چگونه خودروی خود را تیمار کند و به دردهای آن آشنا شود؟

یک کارواش اساسی برای خودروهای کویر رفته

بردن خودرو به کارواش برای داشتن یک شست وشوی اساسی، پیشنهادی است که یک کارشناس خودرو آن را به صاحبان خودروهایی که مسافت های زیادی را طی کرده اند، پیشنهاد می کند. داوود اسماعیلی کارواش را مخصوصا برای خودروهایی ضروری می داند که به مناطق کویری کشور سفر کرده اند. او در رابطه با خودروهایی که به کویر رفته اند می گوید: سفر به مناطق کویری باعث می شود شن ها و ماسه های ریز روی نوار آبگیر شیشه های کنار خودرو گیر کنند یا وارد گردگیرها شوند، به این ترتیب اگر چنین خودرویی به کارواش نرود بعد از مدتی به علت گیر کردن دانه های ریز ماسه به شیشه، باعث خط افتادن شیشه های کناری خودرو می شوند.

توجه به نشت روغن

تعطیلات دو هفته ای نوروز فرصتی طلایی در طول سال است که افراد و خانواده های زیادی را برای داشتن سفری برون شهری ترغیب می کند. بسیاری از خانواده ها نیز این فرصت را از دست نمی دهند و راهی جاده های کشور می شوند تا به مقصد موردنظر خود برسند. هر چند برای داشتن مسافرتی طولانی راه هایی از قبیل استفاده از سیستم حمل و نقل ریلی، هوایی، دریایی یا استفاده های از اتوبوس های بین شهری وجود دارد، اما «خودروی شخصی» همواره گزینه اول و آخر بسیاری از خانواده های ایرانی برای مسافرت است.

نکته دیگری که این کارشناس به صاحبان خودرو پیشنهاد می کند این است که بعد از آمدن از سفر، به قطره هایی که هنگام پارک خودرو روی زمین باقی می مانند توجه کنید. این قطره ها ممکن است روغن گیربکس باشد یا آب رادیاتور. اسماعیلی در این رابطه می گوید: ممکن است تا زمانی که خودرو در شهر تردد می کند اگر نشتی رادیاتور هم داشته باشد خودش را نشان ندهد، زیرا رسوبات موجود در رادیاتور جلوی چکه کردن آب را می گیرند؛ درحالی که همین رسوبات در جاده های بین شهری به دلیل تکان هایی که خودرو طی حرکت به خود می بیند به حرکت درمی آیند و باعث چکه کردن آب رادیاتور می شوند.

بنابراین به نظر می رسد توجه به چکه های زیر خودرو و تشخیص اینکه این چکه ها از کجا ناشی می شوند برای شناسایی عیب های بعد از سفر بسیار مهم باشد.

اما بعد از سفر آجی برای لاستیک خودرو باقی مانده است؟

چک کردن آج لاستیک ها نیز از جمله کارهایی است که توصیه می شود بعد از سفر انجام دهید؛ زیرا طی مسافت های طولانی باعث خورده شدن آج لاستیک می شود. برای چک کردن وضعیت آج لاستیک ها می توانید در حالت ثابت فرمان خودرو را به یک طرف بچرخانید سپس به صورت عمود به لاستیک خودرو نگاه کنید تا متوجه شوید لاستیک خودرویتان دچار سایش شده است یا خیر.

مورد دیگری که بعد از سفر می توانید آن را در مورد خودرویتان بررسی کنید سیستم جلوبندی خودرو است. سیستم جلوبندی نقش مهمی در خودرو دارد؛ زیرا در صورت خرابی کمک فنرها ضریب فرسودگی سایر قطعات خودرو نیز افزایش می یابد. برای مثال سلامتی قطعاتی مانند فنر تعلیق، جعبه فرمان، دیفرانسیل، لاستیک چرخ ها، بلبرینگ چرخ ها، بوش های لاستیکی سیستم تعلیق، گیربکس، سیستم تعلیق و مجموعه سیبک های فرمان به سیستم جلوبندی که شامل سیستم فرمان، کمک فنر و ... است باز می گردد.

برای چک کردن سلامت سیستم جلوبندی خودرو توجه داشته باشید که اگر کمک فنر خودروی شما نشتی دارد حتما باید تعویض شود. بالا و پایین رفتن خودرو به خصوص اگر جاده ناهموار باشد یا شیرجه رفتن خودرو در حین ترمزهای شدید نیز ممکن است به دلیل خرابی کمک فنرها باشد که باید به آن توجه داشت. اگر در سر پیچ؛ خودرو بیش از حد بپیچد به نحوی که برای کنترل آن باید تلاش بیشتری به خرج دهید این روند می تواند از خرابی کمک فنر باشد.

توجه به کیلومتر خودرو قبل و بعد از سفر

توجه به کیلومتر خودرو از آنجایی ضروری است که ممکن است هنگام استفاده از خودرویتان در شهر هر ۲ ماه یکبار روغن آن را عوض کنید، اما در سفر بعد از طی هر ۵ یا ۷ هزار کیلومتر روغن خودرو باید عوض شود.

حال با توجه به مواردی که در دفترچه خودرویتان در رابطه با روغن خودرو نوشته شده است، می توانید این کار را به راحتی انجام دهید. توجه به دفترچه خودرو از آنجایی توصیه می شود که معمولا کارخانه های خودروساز اطلاعاتی در رابطه با روغن موتور مناسب با هر خودرو و البته زمان تعویض روغن ارائه کرده اند. به هر حال حواستان باشد که طبق گفته کارشناسان؛ تعویض روغن یک خودروی سفر رفته با خودرویی که فقط در شهر رفت وآمد دارد، بسیار متفاوت است.

منبع:

شبکه اینترنتی آفتاب



نظرات