1. خانه
  2. اخبار خودرو
  3. اطلاعیه
  4. اتحادیه خودروی تهران: 6 نمایندگی خودروسازان، عامل گرانی خودرو در بازار هستند

اتحادیه خودروی تهران: 6 نمایندگی خودروسازان، عامل گرانی خودرو در بازار هستند

11 شهریور 1397
  • 7

رئیس اتحادیه خودروی تهران معتقد است یکی از دلایل گرانی خودرو را می توان در نمایندگی های های خودرو سازان جستجو کرد؛ او می گوید:تعدادی از این نمایندگی ها با خرید عمده خودرو در قالب سبدهای 5 تا 40 میلیارد تومانی و سپس فروش قطره چکانی، باعث آشفته شدن بازار و افزایش قیمت می شوند؛ در واقع این چند نمایندگی، لیدر بازار شده و قیمت ها را تعیین می کنند.

 اتحادیه خودروی تهران: 6 نمایندگی خودروسازان، عامل گرانی خودرو در بازار هستند

سعید موتمنی با ذکر مثالی در این مورد می افزاید: یکی از شرکت های خودرو ساز در 22 مرداد در بخشنامه ای به نمایندگان خود در قالب فروش بسته ای تعداد زیادی خودرو با ارقامی شامل 5 تا 40 میلیارد تومان با سود 20 درصد برای تحویل در بهمن 97 فروخته است و این در حالی است که فروش برای مردم عادی در روز 28 مرداد از سوی همین خودروساز و باسود 5 درصد پایین تر از نمایدگی ها استارت خورد که کسی هم عملا نتوانست برای خودروهایی با مدل 97 ثبت نام انجام دهد. این یعنی خودرو به جای واگذاری به مصرف کننده در دست نمایندگی ها قرار گرفته و آنها هستند که تعیین کننده قیمت در بازار آزاد خواهند شد.

رئیس اتحادیه خودروی تهران چنین توضیح می دهد: قیمت کارخانه ای یک پژو 206 ، سی میلیون تومان است و شرکت این خودرو را با سود 20 درصدی به نماینده خود می فروشد؛ همین خودرو زمانی که در بازار آزاد عرضه می شود 65 میلیون تومان است؛ این یعنی نماینده ای که اقدام به خرید سبدی محصولات کرده است برای یک پژو 206 با احتساب سود مشارکت رقمی پایین تر از 30 میلیون تومان را می پردازد ولی همین خودرو را در بازار آزاد 65 میلیون تومان به فروش می رساند و جالب اینکه هیچگونه مالیاتی هم برای یک چنین سود زیادی نمی پردازد.

به گفته موتمنی 5 یا 6 نماینده خودروسازان داخلی که سرمایه بزرگی هم دارند عملا دارند بازار را می چرخانند و لذا می توان گفت که هم اکنون قیمت خودروهای داخلی در بازار به هیچ عنوان واقعی نیست و در دست واسطه هاست.

وی با طرح این پرسش که چه اتفاقی افتاده که باید طی 20 روز قیمت خودرو در بازار افزایش یابد می گوید: خودروسازان افزایش قیمت ارز را یکی از دلایل افزایش قیمت عنوان می کنند و این در حالی است که تحریم های خودرویی یک ماه است که اجرایی شده و خودروهایی که الان بیرون می آید تولید یکسال گذشته است که با ارز 3800 تومانی ساخته شده است.

رئیس اتحادیه خودروی تهران در ادامه این سوال را مطرح می کند: مگر یک پراید و یا یک پژو 405 و یا سمند چقدر ارز بری دارد. مگر مدعی نبودند که برخی از خودروها مانند سمند را بیش از 80درصد بومی سازی شده است؛ حالا چه اتفاقی افتاده که در در کمتر از یک ماه می گویند قطعه نداریم؟

وی با تاکید بر این نکته که به دلیل انحصار تولید، قیمت خودروهای زیر 45 میلیون تومان حتما باید از سوی شورای رقابت اعلام شود می گوید: اگر ما به تعداد زیادی شرکت های خودروساز برای تولید خودروهای زیر 30 و 45 میلیون تومان داشتیم که مردم می توانستند به راحتی با توجه به شرایط خودشان اقدام به خرید کنند آن وقت این حرف که قیمت خودرو باید آزاد باشد درست بود ولی هم اکنون در بازار خودروهای زیر 30 میلیون تومانی سایپا و در بازار خودروهای زیر 45 میلیون تومانی ایران خودرو حضور دارد پس چرا باید برای این بازار انحصاری قیمت ها آزاد شود؟

وی یکی از علت های بالا رفتن قیمت خودرو در بازار را عدم عرضه خودرو در 2 ماه گذشته توسط این 2 شرکت می داند و می گوید: هم اکنون حباب قیمتی زیادی نسبت به قیمت کارخانه و بازار وجود دارد به طوری که در خودروهای زیر 30 میلیون تومان حدود 18 میلیون، در خودروهای 30 تا 45 میلیون تومانی، 40 میلیون و در خودروهای 40 تا 55 میلیونی تا 55 میلیون اختلاف قیمت در بازار را شاهد هستیم.

وی در پایان با تاکید بر این که باید بر عملکرد خودروسازان نظارت جدی انجام شود تاکید می کند: امروز باید سازمان های نظارتی نسبت به عملکرد خودروسازان به صورت جدی ورود کرده و آنها را کنترل کنند تا بتوان بازار را به سمت ثبات قیمت هدایت کرد.



نظرات

  • کیومرث کیومرث (12 شهریور 1397 ساعت 08:14)

    اگر اقدامی علیه متخلفین انجام گیرد و اطلاع رسانی شود این عمل تاثیر زیادی از لحاظ روانی دارد ولی همه حرف میزنندوطوری برداشت می شود هیج سازمان نظارتی توان مقابله با آنها را ندارد .

  • جواد جواد (11 شهریور 1397 ساعت 17:26)

    والله فقط بلدن حرف مفت بزنن.اگر زورتون بهشون نمیرسه رک بگین و خودتونو بکشین کنار... نه نمیشه اینا همشون دستشون تو یه کاسه است...

  • ugd ugd (11 شهریور 1397 ساعت 16:02)

    کی بر عمل این دو ... نظارت کند . به آسانی می توان با آزاد سازی امنیت را به جامعه اورد

  • کاظم کاظم (11 شهریور 1397 ساعت 14:10)

    اگر عاملین گرانی خودرو بطور یقین مشخص هستند ، چرا به مراجع قضایی معرفی نمیشوند ؟ چرا باهاشون برخورد قانونی نمیشه ؟

  • حسن حسن (11 شهریور 1397 ساعت 11:46)

    تا کی نخریم دیگه داریم میمیریم عمرمون هم تموم شد توان خریدنشم دیگه نداریم خدایا خودت شاهد باش با ما چه کردند

  • زهرا زهرا (11 شهریور 1397 ساعت 10:30)

    آقای موتمنی از شروع افزایش قیمتهای خودروهای داخلی و خارجی فقط میگویند قیمتها واقعی نیستند پس چه کسی باید عمل کند و بازار ر ا ساماندهی کند
    این وسط تکلیف مردم چیه که باید پول بی ام و بدن و پراید بخرن
    بخدا اگه این دوتا خودروسازو تعطیل کنن مردم راحت میشن

  • دانشمند دانشمند (11 شهریور 1397 ساعت 09:34)

    مردم خودرو نخرید