ورود
لکسس LS از همان ابتدای معرفی در سال 1989 بزرگی و عظمت خود را به اثبات رساند. در حالی که تا آن زمان کمتر کسی میتوانست تصور رقابتی تنگاتنگ بین یک سدان ژاپنی لوکس را با سدانهای مطرح اروپایی و آمریکایی در سر بپرورد، اما لکسس و تویوتا این تصور را به حقیقت تبدیل کردند. لکسس با هدف رقابت با سدانهای المانی به عنوان برندی مستقل در تویوتا شکل گرفت. پرچمدار خودروهای لوکس تویوتا با پیشرانهای V8 و به صورت دیفرانسیل عقب کاملاً فراتر از چیزی بود که از برند تویوتا انتظار میرفت. به موازات لکسس، برند اینفینیتی نیز در نیسان شکل گرفت.
اولین مدلهای لکسس، سدانهای فول سایز لوکسی بودند که از طراحی مشابه مدلهای مرسدس و کابینی لوکس و کاملاً بی صدا سود میبردند. کار روی نسل اول از سال 1985 شروع سده بود. در این خودرو آئرودینامیک مورد توجه ویژهای واقع شده بود. به گونهای که با وجود ابعاد بزرگ بدنه، ضریب پسای آن به 0.29 میرسید. برای این خودرو بیش از یک میلیارد دلار بودجه صرف توسعه و تحقیق شد. در نهایت اولین خودروی خانواده لکسس یعنی LS400 در سال 1987 متولد شد. البته ورود به بازار این مدل تا دو سال بعد و رونمایی در نمایشگاه خودروی آمریکای شمالی و عرضه به عنوان مدل 1990 طول کشید.
مدلهای نخست مجهز به موتوری هشت سیلندر به حجم 4.0 لیتر و با تنفس طبیعی و 32 سوپاپ بودند. قدرت خروجی این موتور به 250 اسب بخار و گشتاور آن به 323 نیوتن متر میرسید. برای انتقال نیرو هم از یک گیربکس چهار سرعته اتوماتیک استفاده میشد. این مدل مجهز به یک شاسی با تعلیق جناقی مستقل و یا تعلیق بادی به صورت آپشن بود و صفر تا صد را نیز در 8.5 ثانیه طی میکرد.
رقبای مستقیم این خودرو، ب ام و 735i و مرسدس SE 420 بودند. صدای داخل کابین تنها 58 دسیبل بود که از همه خودروهای آن زمان کمتر بود. ضریب آئرودینامیک عالی و وزن کمتر از رقبا نیز باعث میشد تا شاهد عملکرد مطلوبتری از آن باشیم. بدین ترتیب در سال 1989 این خودرو موفق به کسب خودروی سال ژاپن شد. LS 400 به عنوان یک خودروی لوکس به ویژگیهایی نظیر فرمان تلسکوپی، ایربگ، آینههای دید عقب الکتروکرومیک، روکش چرمی صندلیها، صندلیهای الکتریکی حافظهدار و تزئینات چوبی مجهز بود. سیستم صوتی ناکامیچی و اتصال یکپارچه با تلفن همراه نیز در این خودرو منظور شده بود. به گفته تویوتا، در این مدل بیش از 300 نوآوری فنی استفاده شده بود. قیمت پایه LS 400 در بازار امریکا تنها 35 هزار دلار بود که به مراتب از رقبای آلمانی آن کمتر بود.
لکسس با این مدل خیلی زود توانست شهرت زیادی دست و پا کند و فروش آن در سال اول با 165 هزار دستگاه از جگوار، مرسدس و BMW پیشی گرفت. قابلیت اعتماد این خودرو همچون دیگر محصولات تویوتا باعث شد تا نشریه کانسومر ریپورتز در سال 2007 این خودرو را در صدر وسایلی با کارکرد بیش از 320 هزار کیلومتر قرار دهد.
در سال 1992 نخستین تجدید نظر در مدل LS صورت پذیرفت. این تغییرات شامل بیش از 50 موردی میشدند که عمدتاً توسط مشتریان این خودرو پیشنهاد شده بودند. ازجمله استفاده از رینگ و تایرها و دیسکهای ترمز بزرگتر، تنظیمات فرمان و سیستم تعلیق برای بهبود هندلینگ، جلوپنجره مشبک جدید، ایربگ سرنشین کناری، دماسنج، کیلومترشمار دیجیتالی و سیستم تهویه و کولر بدون گازهای کلروفلئوروکربن را باید در این زمینه نام برد. استفاده از سیستم ناوبری GPS با کنترل صوتی نیز یکی دیگر از موارد قابل توجه در مدلهای بعد از سال 92 بود. قیمت خودرو که از زمان معرفی به طور پیوسته در حال رشد بود به بیش از 50 هزار دلار رسیده بود. این موضوع به همراه تقاضای بالای بازار از رشد محبوبیت این برند تازه متولد شده خبر میداد.
در سال 1994 نسل دوم LS معرفی شد. هرچند ظاهر و مشخصات فنی این نسل مشابه مدلهای قدیمیتر بود و تنها فاصله بین دو محور آن افزوده شده بود. موتور به روز شده این مدل 260 اسب بخار نیرو و 366 نیوتن متر گشتاور تولید میکرد. فضای کابین نیز تا 90 درصد ارتقا یافته بود یا بازطراحی شده بود. با افزایش مقاومت شاسی و ساختار بدنه و استفاده بیشتر از عایقهای صدا و بهروزرسانی سیستم تعلیق باز هم شاهد کابین ساکتتری بودیم. شتاب صفر تا صد خودرو نیز به لطف کاهش وزن 95 کیلوگرمی به 7.5 ثانیه رسیده بود.
توسعه نسل دوم با توجه به موفقیتهای نسل اول و میزان رضایت بالای مشتریان از آن بیشتر بر مبنای تکامل نسل اول و رفع ایرادات آن متمرکز شده بود فضای داخل کابین مخصوصاً سرنشینان عقب با 36 میلیمتر افزایش فاصله محوری، بیشتر شده بود. هرچند طول کلی خودرو ثابت مانده و اندکی نیز از فضای صندوق بار آن کاسته شده بود. ضریب آئرودینامیک نیز به 0.28 رسیده بود.
از نظر تجهیزات نیز سیستم تهویه دو ناحیهای و صندلیهای راحتتر، و بهبود موارد ایمنی را باید نام ببریم. قیمت این نسل از 51 هزار دلار آغاز میشد. هرچند این قیمت نسبت به قبل رشد یافته بود اما هنوز هم با رقبای آلمانی آن فاصله داشت.
در سال 1997 مدل تجدید نظر شده LS معرفی شد. افزایش خروجی موتور به 290 اسب بخار با کمک سیستم زمانبندی متغیر سوپاپها و استفاده از گیربکس 5 سرعته خودکار و تغییرات جزئی برای بهبود هندلینگ در کنار چند تغییر جزئی دیگر در ظاهر و تجهیزات خودرو از جمله موارد تغییر یافته این مدل بودند. در سال 1997 سیستم کروز کنترل تطبیقی لیزری برای این خودرو معرفی شد که البته تنها روی دریچه گاز خودرو کنترل داشته و نمکی توانست ترمزگیری خودکار انجام دهد.
نسل سوم LS در سال 2000 معرفی شد. سیستم کروز کنترل این نسل دیگر نواقص قبلی را نداشت. طراحی خودرو نیز کاملاً دگرگون شده بود. مخصوصاً چراغهای کشیده نسل قبلی جای خود را به چشمانی درشت داده بودند. نمای چراغهای عقب نیز کپی کاملی از مرسدس بنز بود.
با وجود عدم تغییر پیشرانه، شتاب صفر تا صد این مدل به 6.7 ثانیه رسیده بود. ضریب آئرودینامیک نیز باز هم ارتقا پیدا کرده بود. با این وجود طراحی خودرو چندان چنگی به دل نمیزد و این باعث شد تا خیلی زود و در سال 2003 تویوتا نسخه فیس لیفت آن را معرفی کند.
در این مدل از سیستم نمایشگر جدید لمسی، صندلیهای ماساژور دار، سنسور پارک، برف پاککن مجهز به سنسور باران، ایربگ زانو، چراغهای جلوی تطبیقی، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز، سیستم صوتی مارک لوینسون و تجهیزات بیشتری بهره گرفته شده بود. قیمت یک LS 430 در بازار ایالات متحده به بیش از 55 هزار تا 70 هزار دلار میرسید.
در سال 2006 نسل چهارم گل سرسبد محصولات لکسس معرفی شد. نسل چهارم در دو نسخه عادی و با فاصله محورهای کشیده ارائه میشد. پلتفرم جدید این مدل با فاصله بین دو محور استاندارد 2969 میلیمتر و کشیده 3091 میلیمتر فضایی بسیار وسیع در کابین به نمایش میگذاشت.
نسخه هیبریدی این خودرو نیز با عنوان LS 600h نیز به عنوان نخستین خودروی ترکیبی این برند معرفی شد. موتور هشت سیلندر پایه در مدل LS 460 با حجم 4.6 لیتر و قدرت 380 اسب بخار و گشتاور 498 نیوتن متر با یک گیربکس هشت سرعته خودکار جفت میشد تا شتاب صفر تا صدی 5.7 ثانیهای را رقم بزند.
لکسس در این نسل به جای تمرکز به بازار امریکا، به سلایق جهانی توجه بیشتری نشان داد. بنابراین طراحی بدنه و فضای کابین دلپذیرتر و لوکستر شده بودند. ویژگیهای مدرنی چون سیستم پارک دوبل هوشمند، ترمز خودکار، کروز کنترل راداری، فرمان هیدرولیک با نسبت متغیر، هشدار خروج از لاین جاده و سیستم مانیتورینگ چشم در این مدل منظور شده بودند. قیمت این خودرو اکنون بالغ بر 61 هزار دلار میشد.
مدل هیبریدی هم ترکیبی از یک موتور 8 سیلندر 5.0 لیتری با یک موتور الکتریکی و باتریهای نیکل متال هیدرید بود. قدرت خروجی این پیشرانه در مجموع 439 اسب بخار بود.
در اواخر سال 2009 مدل LS با فیس لیفت مواجه شد. تغییرات عمده در چرخها، سپرها و آینهها قابل مشاهده بودند. سیستم سرگرمی جدید و تعلیق اسپرت و ترمزهای برمبو و گیربکس با امکان شیفت به صورت دستی از ویژگیهای این مدل بودند. در سال 2012 همچنین تغییراتی در چراغها، سپر و جلوپنجره اعمال شد و جلوپنجره معروف دوکی شکل نیز به این خودرو راه یافت تا سیمای آن را بیش از پیش اسپرت نماید.
سرانجام در نمایشگاه دیترویت امسال از نسل آخر و پنجم لکسس LS رونمایی شد. این مدل از طراحی بسیار چشمگیری برخوردار شده و کاملاً اسپرت و جوان پسند شده است. اتاق بیانگر یک خودروی سدان و چهار درب کوپه است. چراغهای بومرنگی همراه با جلوپنجره دوکی شکل به خوبی در هماهنگی با هم قرار دارند. طراحی منحنی سقف، کناره بدنه و خطوط به جای آن باعث گردیدهاند تا ابعاد بزرگ خودرو چندان به چشم نیاید. این موضوع میتواند این خودرو را در کلاس خودروهای لوکس امروزی همچنان در عرصه نگاه دارد. دو مدل چرخ 19 اینچی و سه مدل 20 اینچی نیز برای این خودرو قابل انتخاب هستند.
لکسس LS جدید کشیدهتر و کم ارتفاعتر شده است. پلتفرم آن با مدل کوپه LC 500 مشابه است و احساسی از یک سدان با عملکرد بالا را بدون فدا کردن آسایش ارائه میکند. این مدل بزرگترین لکسس LS تا حال حاضر است. فناوریهای کنترل شاسی برای کنترل دینامیک خودرو از طریق کنترل ترمز، فرمان، انتقال نیرو و تعلیق عمل میکنند. بنابراین پویایی خودرو با کاهش انحراف بدنه تثبیت شده است.
استفاده از مواد سبک وزن نظیر فولاد با مقاومت کششی بالا و آلومینیوم باعث شدهاند تا وزن خودرو حدود 100 کیلوگرم کاهش یابد. سیستم تعلیق نیز از آلومینیوم ساخته شده است. بعلاوه مرکز ثقل خودرو نیز پایینتر آمده است.
موتور جدید 3.5 لیتری 6 سیلندر خورجینی با توربوشارژر دوقلو در این مدل جایگزین موتور V8 قبلی شده و قادر است 415 اسب بخار نیرو و 442 پوند فوت گشتاور تولید کند که بیش از مدل 8 سیلندر فعلی است. شتاب صفر تا صد به 4.5 ثانیه رسیده است و مصرف سوخت و آلایندگی نیز بهبود یافتهاند. این خودرو همچنین برای نخستین بار به یک گیربکس 10 سرعته خودکار مجهز گشته است.
درون کابین LS جدید با طراحی متفاوت و جذابی مواجه خواهید شد. مرکز ثقل این طراحی، نمایشگر سرتاسری داشبورد با ابعاد 24 اینچی است که احتمالاً بزرگترین نمایشگر در بین خودروهای تولیدی در سراسر جهان است. صندلیهای الکتریکی 28 جهته با سیستم حرارتی داخلی و ماساژ، تزئینات چوبی و سیستم سرکوب الکترونیکی سروصداها و نویز اضافی و همچنین سیستم صوتی سهبعدی مارک لوینسون با صدای فراگیر نیز دیگر تجهیزات این مدل میباشند. البته هنوز لکسس از ویژگیهای کامل و تجهیزات و قیمت این خودرو سختی نگفته است. با معرفی نسل جدید BMW سری 7، معرفی قریبالوقوع آئودی A8 و همچنین حضور قدرتمند مرسدس کلاس اس در بازار باید دید لکسس میتواند خود را در این کلاس مجدداً مطرح نماید یا خیر.
منابع:wikipedia
netcarshow
automoblog