1. خانه
  2. اخبار خودرو
  3. خودروسازان داخلی
  4. از خودروهای تاکتیکی نظامی و ایرانی ارس 2 و رعد رونمایی شد + عکس

از خودروهای تاکتیکی نظامی و ایرانی ارس 2 و رعد رونمایی شد + عکس

23 مرداد 1398
  • 8

صبح دیروز با حضور امیر حاتمی وزیر دفاع و فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی خودروهای تاکتیکی ارس 2 تحویل نیروهای مسلح شد. خودروی تاکتیکی ارس 2 و خودروی زرهی ضد مین و ضد کمین رعد؛ دو دستاورد جدید صنایع دفاع است که بر اساس نیازمندی نیروهای مسلح طراحی و تولید شده‌اند.

1.jpg
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در این آیین با اشاره به توانایی‌های این خودرو گفت:

خودروی تاکتیکی ارس 2 با داشتن تحرک بالا در مناطق صعب‌العبور، نصب سلاح و ادوات نظامی با وزن بالا، توان و گشتاور بالا و افزایش نسبت توان به وزن، نسبت به نسل قبلی خود در حوزه موتور، شعاع عملیاتی، مصرف سوخت، استاندارد آلایندگی، شتاب، قابلیت حمل بار و قابلیت نصب سلاح و حرکت بر روی آن پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه و ویژه‌ای داشته است.

2.jpg
امیر حاتمی افزود:

این خودرو منطبق با نقشه راه خودروی تاکتیکی و برای پاسخگویی به نیازهای کنونی نیروهای مسلح طراحی و ساخته و امروز تعداد انبوه آن در اختیار نیروهای مسلح قرار می‌گیرد.


وی با تجلیل از تلاشگران سازمان صنایع دفاع (ساصد) در ساخت خودروی تاکتیکی ارس 2 گفت:

با همراهی و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان، صنایع دفاع در طراحی و تولید تسلیحات و تجهیزات دفاعی و همچنین در صنعت خودروسازی نظامی با قابلیت و توانایی ویژه به اهداف خود دست یافته است.


نمونه اولیه خودروی ارس در مرداد ماه سال 1391 رونمایی شد. در ابتدا خودروی ارس 1 به عنوان یک خودوری تاکتیکی فرماندهی و ارتباطی 3.4 تن با موتور 133 اسب بخار ارائه اما بعدا نوع وانت و آمبولانس آن هم ارائه شد.

3.jpg
خودروی ارس 1

با توجه به حضور این خودرو در نبردهای اخیر در منطقه به عنوان بخشی از کمک‌های ایران به جبهه مقاومت، به نظر می‌رسد ایرداتی که ارس در حوزه رزم با آن مواجه بوده است در خودوری ارس-2 برطرف شده باشد. در خودروی ارس-2 که امروز رونمایی شد، همان پلتفرم اصلی ارس یک حفظ شده اما سعی شده تا در برخی جهات هم این خودرو ارتقا یابد.

به گفته وزیر دفاع، خودوری ارس -2 در حوزه توان و گشتاور، نسبت توان به وزن، در حوزه موتور، شعاع عملیاتی، مصرف سوخت، استاندارد آلایندگی، شتاب، قابلیت حمل بار و قابلیت نصب سلاح پیشرفت‌های چشمگیری داشته است.

4.jpg
این بدان معنا است که خودروی ارس -2 برای حرکت در زمین‌های ذوعارضه و صعب العبور و توان حمل تسلیحات سنگین تر و میزان مهمات بیشتر و همچنین تحرک در منطقه نبرد در مقایسه با خودروی ارس-1 توان بالاتری دارد.

5.jpg 

در ارس-2 توان موتور 50 درصد نسبت به ارس -1 افزایش داشته است. همچنین شعاع عملیاتی این خودرو از 600 کیلومتر به 750 کیلومتر رسیده است.

خودروی ضد مین و ضد کمین رعد دستاورد دیگری بود که امروز با حضور وزیر دفاع در اصفهان رونمایی شد. چنین خودروهایی که اصطلاحا امرپ نامیده می‌شوند، خودروهایی با شاسی بلند 4×4 و یا 6×6 هستند و توان حمل نفرات، برجک مسلح، تجهیزات مخابراتی و انواع اخلالگرهای ضد بمب را دارند. این خودروها از بدنه‌ای با قابلیت مقاوم در برابر بمب‌های کنار جاده‌ای مین‌های ضد خودرو و ضد تانک و همچنین انواع گلوله ها برخوردارند که می‌تواند از جان نفرات داخل خودرو در برابر حملات تروریستی و کمین‌ها دفاع کند.

با حضور گروهک‌های تروریستی در مرزهای شمالغرب و جنوبشرق کشور و اجرای عملیات کمین و همچنین استفاده از مین و بمب‌های کنارجاده و بعضا عملیات‌های انتحاری علیه یگان‌های گشت مرزی نیروهای مسلح، نیاز به وجود چنین خودرویی یکی از ضرورت‌های اساسی نیروهای مسلح در حوزه مرزبانی بود.

 6.jpg

7.jpg


بر همین اساس بود که سال گذشته وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از خودروی زرهی طوفان را رونمایی کرد. طوفان یک خودروی زرهی 4*4 با قابلیت مقاومت در برابر انفجار مین و تله‌های انفجاری با قدرت چندین کیلوگرم TNT و سطح حفاظت در برابر گلوله‌های مختلفِ هسته فولادی است.


این خودرو توانمندی عبور از موانع ذوعارضه، قابلیت عبور از کانال آب با عمق 1.5 متر و عبور از موانع عمودی 50سانتی‌متری را دارا است و می‌تواند تا 10 نفر نیرو با خود حمل کند.
حالا با گذشت کمتر از یک سال از رونمایی خودروی طوفان، وزارت دفاع خودروی زرهی رعد را تولید و رونمایی کرده است. امرپ رعد، یک خودروی 6*6 است ضد مین و ضد کمین است که بر اساس شرایط اقلیمی کشور و نیاز روز نیروهای مسلح طراحی شده است.

 8.jpg

9.jpg

این خودرو نسبت به طوفان از توان حمل نفرات بیشتر و سرعت بالاتری برخوردار است و توان آن برای حرکت در شیب‌های تند هم افزایش پیدا کرده است. کف”V” شکل این خودرو موجب می‌شود تا امواج حاصل از انفجار مین‌ها به طرفین هدایت شود و در نتیجه این خودرو از توان بهتری برای مقابله با انفجار از کف برخوردار باشد.

همچنین سیستم موتور، انتقال قدرت، وزن عملیاتی، سرعت، قابلیت حمل سلاح خودروی رعد نسبت به طوفان با افزایش روبرو بوده و شعاع عملیاتی آن به 900 کیلومتر افزایش پیدا کرده است. علاوه بر این خودوروی رعد در بخش سلاح از یک برجک مسلح به مسلسل 12.7 میلیمتری بهره می‌برد. همچنین 8 جایگاه در طرفین خودرو برای تیراندازی از داخل به بیرون تعبیه شده است.

11.jpg

منبع پدال


نظرات

  • میثم میثم (7 مرداد 1400 ساعت 18:39)

    والا من الان مرزبانی خدمت میکنم جلوی ماشین ترک خورده چون پلاستیک هست موتورش مال سایپا دیزل هست کمی شیب زیاد میشه ماشین بوی سوختگی میده اصلا به درد نمیخوره فقط برای نمایش هست نه کار در ضمن ایران خیلی مونده ماشین بسازه اینا هیچ کدوم ماشین نیستن بیشتر ماکت هستند تا ماشین اگه سایپا دیزل میداد مرزبانی بهتر از این اشغال بود که یک روز در میان تعمیر گاه میره .

  • امیر امیر (24 مرداد 1398 ساعت 13:44)

    من شک دارم حتی یه کدومشون درست کار کنه.باز خوبه الان.تا دو سه سال پیش نیسان پادرا از زامیاد میخریدن لخت میکردن نفربر و اینا میساختن به حدی فنراش نرم بود که اصن هووووف.

  • فتاحی فتاحی (24 مرداد 1398 ساعت 11:21)

    خسته نباشید

  • مردم مردم (23 مرداد 1398 ساعت 23:24)

    افرین به جوانان و صنعتگران صنعت دفاعی کشور
    خسته،نباشید.

  • جاسم جاسم (23 مرداد 1398 ساعت 17:19)

    ساده نباشید ! این خودروها هرقطعه ایش توی یه کشوری ساخته شده، دیدیم که میگیم

  • یاسر مدرسی یاسر مدرسی (23 مرداد 1398 ساعت 17:06)

    عالیست واقا دستون درد نکنه ایا شخصی میشه خرید بعدا یا نه

  • همتی همتی (23 مرداد 1398 ساعت 13:03)

    چرا خودرو سازی را دست این غیور مردان نمی دهید؟
    واقعا برا ی من جای سواله؟؟
    در کشورهای دیگه هم بعضی از صنایع مهم به دست نظامیها تولید میشه
    انشاا..گوش شنوایی باشه!!!!!!

  • زنده باد ایران زنده باد ایران (23 مرداد 1398 ساعت 12:19)

    واقعا عالیه به امید روز افزون پیشرفت صنایع نظامی کشور!