بازار خودروی پایتخت این روزها آرامتر از هفته قبل دنبال میشود و خبری از خریدهای هیجانی در آن نیست، اما همچنان سایه رکود بر آن سنگینی کرده و خرید و فروشها به کمترین میزان رسیده است.
کارشناسان می گویند: این روزها جو حاکم بر بازار خودرو روانی است، یعنی کوچکترین شایعه ای می تواند به کاهش یا افزایش قیمت ها بیانجامد.
به اعتقاد آنان، اکثریت قریب به اتفاق افراد در بازار به خودرو به عنوان کالای سرمایه ای و نه مصرفی نگاه می کنند که دلیل اصلی آن، دو نرخی بودن قیمت هاست.
به گفته کارشناسان، بازار در هفته جاری شرایط آرام تری نسبت به هفته گذشته تجربه می کند. در هفتهای که گذشت افزایش قیمت ارز سبب اوج گرفتن خریدهای هیجانی شد، هرچند قیمت ها به طور کاذب افزایش یافته بود و بیشتر روی کاغذ و در سایت ها بود، اما افرادی که با قیمت های کاذب اقدام به خرید کرده بودند متضرر شدند.
آنان معتقدند: این روزها اما شاهد فاصله گرفتن قیمت های بازار از قیمت های کارخانه ای خودروها هستیم و تقاضای کم برای خرید، بر رکود موجود در بازار دامن زده است.
«سعید موتمنی»، رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودروی پایتخت میگوید: الفبای اقتصاد، عرضه و تقاضاست و عرضه کم خودرو از سوی خودروساز، دلیل اصلی وجود دو نرخی در بازار و نابسامانی موجود است.
وی افزود: اگر اختلاف قیمت بازار و کارخانه برای پراید در حدود چهار ماه قبل به سه میلیون تومان رسیده بود، این روزها به ۱۳ میلیون تومان افزایش یافته و دلیل اصلی آن کاهش عرضه از سوی خودروساز است.