به گفته سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت تولید خودروی کامل سبک در ایران خودرو و سایپا از ابتدای سال جاری، لغایت ۱۸ خرداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۲۳۶ درصد رشد داشته است.
«امید قالیباف» سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت می گوید در طی مدت زمان اعلام شده، آمار خودروهای ناقص خودروسازی های ایران خودرو و سایپا ۶۹ درصد کاهش داشته است.
این مسئول وزارت صمت عنوان می کند که از ابتدای سال جاری تا روز۱۸ خرداد سال جاری، ۱۶۰ هزار و ۶۸۰ دستگاه خودروی سبک در این دو شرکت تولید شده است که تعداد ۱۲۱ هزار و ۴۸۲ دستگاه خودرو کامل و ۳۹ هزار و ۱۹۸ دستگاه خودرو ناقص بوده است.
قالیباف همچنین در مورد تعهدات معوق ایران خودرو و سایپا اشاره کرد که در مدت زمان اعلام شده، تعهدات معوق این دو خودروساز، ۷۰ درصد کاهش داشته است؛ یعنی از ابتدای سال 1401 تا ۱۸ خرداد ۱۷ هزار و ۶۶۱ تعهد معوق وجود داشته، درحالی که در سال گذشته این رقم ۵۸ هزار و ۸۶۱ مورد برآورد شده است.
قبل از این، سازمان بینالمللی وسایل نقلیه موتوری، آمارهایی را منتشر کرده که نشان میدهد تولید خودرو در سال 2021 به میزان 3 درصد افزایش یافته است. تولید خودرو در داخل کشور نیز 2 درصد افزایش یافته و به 894 هزار دستگاه رسیده است. بر اساس این گزارش، ایران جایگاه نوزدهم را در ردهبندی بزرگترین خودروسازهای جهان کسب کرده است. ایران دقیقا در جایگاهی پس از انگلیس قرار گرفته، کشوری که تعداد 932 هزار دستگاه خودرو را در سال 2021 تولید کرد.
بعد از ایران کشورهایی نظیرایتالیا با با تولید 795 هزار دستگاه، آفریقای جنوبی با تولید 499 هزار دستگاه، لهستان با تولید 439 هزار دستگاه، پرتغال با تولید 289 هزار دستگاه، تایوان با تولید 265 هزار دستگاه، بلژیک با تولید 261 هزار دستگاه، اتریش با تولید 136 هزار دستگاه، فنلاند با تولید 93 هزار دستگاه و مصر با تولید 23 هزار دستگاه قرار گرفته اند.
در صدر این ردهبندی، کشور چین قرار دارد که با تولید 26 میلیون و 82 هزار دستگاه، بزرگترین خودروساز جهان است. پس از چین، با اختلاف بسیار زیاد کشور آمریکا قرار دارد که 9 میلیون و 167 هزار دستگاه خودرو تولید کرده است. پس از آمریکا نیز ژاپن با تولید 7 میلیون و 846 هزار دستگاه، هند با تولید 4 میلیون و 399 هزار دستگاه، کره جنوبی با تولید 3 میلیون و 462 هزار دستگاه، آلمان با تولید 3 میلیون و 308 هزار دستگاه، مکزیک با تولید 3 میلیون و 145 هزار دستگاه، برزیل با تولید 2 میلیون و 248 هزار دستگاه، اسپانیا با تولید 2 میلیون و 98 هزار دستگاه و تایلند با تولید 1 میلیون و 685 هزار دستگاه نیز به ترتیب رتبههای سوم تا دهم را در ردهبندی بزرگترین خودروسازان جهان به خود اختصاص دادهاند.
امروز رئیس پلیس راهور ناجا هم گفت : خودروسازها می گویند برای ایمنی خودرو 160 برنامه عملیاتی داریم، باید مشخص شود نقطه ابتداو انتها کجاست و چه زمانی به خودرو با کیفیت و امن دست پیدا می کنیم/
باید دید در میان آماری که جایگاه قابل توجهی برای تولید محصولات داخلی در نظر گرفته است، تا چه میزان اولین و ضروری ترین شرط تولید خودرو یعنی سالم بودن به قوت خود باقی خواهد ماند و فارغ از میزان اعداد و ارقام، رشد و توسعه کیفی را سرلوحه فعالیت های خود قرار خواهد داد.