سبک جدید افزایش قیمت خودرو

6 اسفند 140111:03
4 دقیقه


سبک جدید افزایش قیمت خودرو

در حالی که خودروسازان محصولات خود را با قیمت های بالا در بورس کالا عرضه می کنند، مدیران آن ها در مقابل رسانه ها وعده ثابت بودن قیمت کارخانه ای محصولات را می دهند. مسئله ای که اکنون مطرح است این است که آیا ادامه عرضه خودرو ها در بورس کالا منجر به حذف قرعه کشی می شوئد؟

«قیمت کارخانه‌ای خودرو افزایش نمی‌یابد، اما تمام محصولات در بورس کالا عرضه می‌شوند.» این صحبت مهدی خطیبی، مدیرعامل ایران خودرو، در نشست خبری بود که در روزهای گذشته برگزار شد.

طبق اظهارنظر خطیبی محصولات ایران خودرو باید مانند سال 1401 به مشتری فروخته شود. اما عرضه خودرو در بورس کالا صحبت اولیه مدیرعامل ایران خودرو را نقض می‌کند.

کارشناسان معتقدند عرضه محصولات خودروسازان در بورس کالا به نوعی همان فرار از قیمت‌گذاری دستوری است که خودروسازان را از زیان‌دهی نجات می‌دهد. خودروسازان با این روش می‌توانند محصولات خود را با قیمتی بالاتر از قیمت خودروها در طرح‌های فروش و قرعه‌کشی‌ها عرضه کنند.

افزایش قیمت خودرو به سبک جدید

حالا قرار شده است که سال آینده همه محصولات خودروسازان در بورس کالا عرضه شود، صحبت‌های خطیبی مبنی بر عرضه محصولات ایران خودرو در بازار سرمایه نوعی افزایش قیمت خودرو در «ایران خودرو» به صورت غیرمستقیم به حساب می‌آید.

به نظر می‌رسد خودروسازان به‌رغم آن‌که اعلام می‌کنند به دنبال افزایش قیمت محصولات‌شان نیستد، در پی کسب سود بیشتر هستند. طبق آخرین آمار منتشرشده، خودروسازان با عرضه محصولات‌شان در بورس کالا از وضعیت زیان‌دهی خارج شده‌ و سود کلانی کسب کرده‌اند.

اکنون هم که بورس کالا باعث شده است تا خودروهای عرضه‌شده با قیمتی بالاتر از قیمت دستوری معامله شوند، خودروسازان بر تداوم عرضه محصولات‌شان در بازار سرمایه پافشاری می‌کنند.

قرعه‌کشی حذف می‌شود؟

نکته دیگری که در رابطه با صحبت‌های مدیرعامل ایران خودرو مطرح می‌شود، این است که آیا در سال آینده تمام طرح‌های فروش و قرعه‌کشی خودرو حذف خواهد شد؟

وزارت صمت در ابتدای سال جاری این وعده را به مردم داد که قرعه‌کشی خودرو تا پایان سال 1401 حذف خواهد شد. این وعده بر این اساس بود که عرضه خودرو به میزانی بالا می‌رود که دیگر نیاز به طرح فروشی نخواهد بود.

اما همان‌گونه که مشاهده می‌شود، مردم همچنان در صف خرید خودرو هستند. تنها تفاوتی که در این میان ایجاد شده، این است که صف از مقابل کارخانه‌ها به بازار سرمایه منتقل شده است. در نتیجه همان‌طور که قرار نیست ثباتی در قیمت خودرو در کارخانه ایجاد شود، قرعه‌کشی خودرو نیز حذف نخواهد شد.

گرچه خودرو به صورت هفتگی در بورس کالا عرضه می‌شود، اما به نظر می‌رسد که تقاضای کاذب همچنان در بازار وجود دارد. البته در این میان باید به این نکته اشاره کرد که کارشناسان و فعالان بازار می‌گویند از زمانی که طرح عرضه خودرو در بورس کالا به اجرا درآمده است، بازار ملتهب‌تر از گذشته شده و این  طرح هیچ کمکی به بهبود وضعیت نکرده است.

افزایش عرضه جوابگو نیست!

حال این مسأله مطرح می‌شود که افزایش عرضه، کمکی به کاهش قیمت می‌کند؟

اخیرا جلال رشیدی کوچی، نماینده مجلس یازدهم، دمر گفتگو با خبرگزاری دانشجو عنوان کرد:« نیاز انباشته امروز مردم چهار میلیون خودرو بوده که خارج توان خودروسازان داخلی است.

او همچنان به این نکته اشاره کرد که به دلیل تبدیل خودرو به کالای سرمایه‌ای، 80 میلیون ایرانی متقاضی خودرو هستند.

حالا با توجه به اظهارنظر این نماینده مجلس، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که افزایش عرضه باعث کاهش قیمت خودرو در بازار نخواهد شد و بازار و صنعت خودرو نیازمند سیاست‌گذاری‌های جدیدی است.

نظرات کاربران
noog
noog
6 اسفند 1401
قرعه کشی حذف شه یا حذف نشه،برن تو بورس با قیمت های کذایی که توسط عوامل خودشون در بورس بالا رفته خودرو عرضه کنن یا عرضه نکنن،اصلا کلا قیمتها رو ازاد کنن هیچ فرقی نداره.مشکل اینجاست 80درصد مردم تو هیچ حالتی دیگه توان خرید ندارن.بتونیم زنده بمونیم شانس اوردیم ماشین جای خوود.
تاسف
تاسف
7 اسفند 1401
همین الان بگن بهتون وام میدیم برای خرید خودرو، همین 80 درصد هم به صف میشن برای خرید!! مشکل فهم و شعور هست، که تو این مردم نیست!! سال 96 با اعلام دادن "وام" خیلی راحت مردم رو بصف کردن و خوردوهای آشغالشون رو بهشون تحمیل کردن!! وقتی میشه با "نخریدن" این شرکت های دزد رو سرجاشون نشاند، پس میشه فهمید که درک و فهم این کار توی مردم ایران نیست!! نشان به این نشان که با نخریدن مرغ(البته نه از روی آگاهی بلکه از روی عدم توان خرید!!)، اومدن منت کشی که بیاد بخرید داریم بیچاره میشیم!
مهدی
مهدی
7 اسفند 1401
یعنی همونایی هم که وام گرفتند خودرو نداشتند؟ پس این همه خودرو در خیابان چه کار میکند؟ مطمئن باشید همونا هم میخواستند بخرند که گرانتر در بازار بفروشند. محل کار من تا خونم حدود 15 دقیقه است ولی بعد از ظهر حدود یک ساعت طول میکشه تا برسم وقتی میگم چرا اینقدر ماشین تو خیابون هست میگن همه سر کار هستند پس این یعنی همه کار دارند و بی کار نداریم اگر هم که کار نداشته باشند و بی کار باشند یعنی یا همه ماشین دارند و بی پول نداریم مشکل جامعه اینه که متاسفانه همه دلال شدند و همه به اسم زرنگی میخوان سر همدیگه کلاه بزارن کسی هم حاضر نیست از این وضعیت خارج بشه و میگن همینه که هست و جالبه که مدام از مشکلات می نالند و تقصیرشو گردن اینو اون میندازن برای حل مشکلات اول باید خودمان را اصلاح کنیم تا همه چیز درست بشه