احتمال رشد تقاضای اقساطی خودرو با کاهش نرخ سود

14 شهریور 13968:21
2 دقیقه


احتمال رشد تقاضای اقساطی خودرو با کاهش نرخ سود

یک کارشناس صنعت خودرو گفت: کاهش نرخ سود سپرده و به طبع آن کاهش نرخ سود تسهیلات تاثیر قابل توجهی بر شرکتهای خودروسازی نخواهد داشت اما در حوزه لیزینگ و فروش اقساطی خودرو می‌تواند باعث افزایش تقاضا در این بخش شود.

فربد زاوه اظهار کرد: تمرکز خودروسازان داخلی در سالهای اخیر بر تامین منابع از مشتریان و بازار غیر رسمی پول و نه شبکه بانکی بوده است.

وی با بیان اینکه در این سالها خودروسازان چند درصد بالاتر از نرخ سود شبکه بانکی، سود مشارکت به مشتریان خود پرداخت کرده‌اند، خاطرنشان کرد: این موضوع نشان می‌دهد که خودروسازان در دریافت تسهیلات از شبکه بانکی دچار مشکل هستند و به ناچار به جذب منابع از مشتریان روی آورده‌اند.

این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: این موضوع می‌تواند دلایل مختلفی از جمله بدهی‌های معوق گذشته به شبکه بانکی، زیان انباشته و بالا بودن ریسک داشته باشد که باعث می‌شود بانکها تمایلی به پرداخت تسهیلات به خودروسازان نداشته باشند.

وی افزود: بنابراین در این شرایط کاهش نرخ سود سپرده و به طبع آن کاهش نرخ بهره تسهیلات بانکی تاثیر خاصی بر کاهش قیمت تمام شده پول برای خودروسازان نخواهد داشت.

زاوه با بیان اینکه کاهش نرخ سود سپرده و کاهش بهره تسهیلات تنها می‌تواند تاثیر مثبتی بر شرکتهای لیزینگ خودرو داشته باشد، تصریح کرد: اگر متناسب با کاهش نرخ بهره تسهیلات بانکی، شرکتهای لیزینگ خودرو نیز نرخ بهره تسهیلات پرداختی به مشتریان را کاهش دهند این موضوع می‌تواند باعث بهبود قدرت خرید مردم و رشد تقاضا در این بخش شود.

به گزارش ایسنا، اخیرا بانک مرکزی با هدف مدیریت نقدینگی و سرمایه در اقتصاد ملی نرخ سود سپرده در شبکه بانکی را به یک ساله ۱۵ درصد و روزشمار ۱۰ درصد کاهش داد و مقرر کرد تمام بانکها و موسسات مالی و اعتباری نرخ سود سپرده‌ را به این میزان کاهش دهند.

منبع: ایسنا
نظرات کاربران
علیرضا
علیرضا
14 شهریور 1396
سلام نرخ سودوپایین اوردن بهره وسود اقتصاد پیش رو فقط پرکردن جیب غولهای خودروسازی است اقتصاد فلج را حتی داروی کاهش نرخها نیست از طرفی تعرفه های واردات خودروافزایش پیدا میکندوباز مردم مرفه را ملالی نیست جز دوری بازار /بازاری که باافزایش نرخ خورد وخوراک خون مردم درشیشه است ومالیات ستانی بازور هیات های حتی حل اختلاف که لباس قران درتن داشتن هم مورد قبول ممیز نیست که بخشنامه های مالیاتی فقط درردی دفاترمالیاتی وبه تبع آن ارزش افزوده هم میشود مشکل تولید کننده بهرحال تاوان آن را مردم فلج شده پولی خواهند داد نه دولت نه قشرمرفه پس کاهش نرخ سود وبهره به چه درد من میخورد