محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، آییننامه اجرایی مربوط به واردات خودرو یا خرید خودروی داخلی ویژه جانبازان مشمول را ـ مطابق با بند «ب» تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ ـ به وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت امور اقتصادی و دارایی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و بانک مرکزی ابلاغ کرد.
متن بند «ب» تبصره 6 قانون بودجه 1404 به این شرح است:
وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران به جانبازان 50 درصد و بالاتر که در سنوات گذشته از تسهیلات موضوع ماده 45 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب سوم تیر 1386 با اصلاحات و الحاقات بعدی استفاده نکردهاند، مجوز واردات یک دستگاه خودرو متناسب با وضعیت جانبازی ایثارگر با رعایت قوانین و مقررات ارائه کند. در خصوص سایر مشمولان قانون مذکور از محل تسهیلات قرضالحسنه این بند برای خرید خودروی داخلی اقدام میشود.
آییننامه اجرایی این بند به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور اقتصادی و دارایی حداکثر در 2 ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون به تصویب هیات وزیران میرسد و گزارش عملکرد این بند توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت هر 3 ماه یک بار به کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات و صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ارسال میشود.
متن ماده 45 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به این شرح است:
دولت مکلف است سالانه اعتبار و تسهیلات لازم را برای تهیه خودرو مناسب برای همه جانبازان 50 درصد و بالاتر و آن تعداد از جانبازان 25 تا 49 درصد که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد از نظر جسمی محدودیت حرکتی دارند، پیشبینی کند.
تبصره 1- آن تعداد از همسر و فرزندان شاهد و آزادگانی که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد معلول شناخته می شوند میتوانند از تسهیلات موضوع این ماده استفاده کنند.
تبصره 2- آییننامه چگونگی واگذاری، میزان تسهیلات، کارمزد و میزان کمک بلاعوض توسط بنیاد و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
جزئیات آییننامه اجرایی واردات خودروی جانبازان مصوب هیأت وزیران به شرح زیر است:
جانبازان 50 درصد و بالاتر که از تسهیلات مربوطه در سالهای گذشته استفاده نکردند، مشمول واردات خودروی خارجی میشوند.
جانبازان 25 تا 49 درصد دارای محدودیت حرکتی، همسران و فرزندان شاهد و آزادگان دارای معلولیت، مشمول خودروی داخلی میشوند.
در صورت فوت جانبازان مشمول، ورثه متوفی مشمول دریافت این تسهیلات خواهند بود.
بانک مرکزی مکلف به اعطای تسهیلات با نرخ سود 4 درصد و اقساط 5 ساله بوده و شروع اقساط، یک ماه بعد از دریافت خودرو خواهد بود.
مشمولان واردات خودرو در صورت انصراف، مشمول دریافت خودروی داخلی بدون نوبت خواهند شد.
سقف اعتبارات در نظر گرفته شده، 3 هزار و 500 میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه است.
سقف وام هر فرد 350 میلیون تومان به صورت قرضالحسنه خواهد بود.
سقف ارزش خودروهای وارداتی برای جانبازان دارای درصدهای مختلف به این شرح تعیین شده است: برای جانبازان با درصد بالای ۷۰، حداکثر ۳۵ هزار یورو؛ برای جانبازان ۷۰ درصد، ۳۰ هزار یورو؛ و برای جانبازان با درصد جانبازی بین ۵۰ تا ۶۹ درصد، سقف ارزش خودرو ۲۵ هزار یورو خواهد بود.
همچنین مطابق این آییننامه، جانبازان مشمول برای واردات خودرو نیاز به کارت بازرگانی نخواهند داشت و سود بازرگانی برای واردات خودروی آنها معاف از پرداخت بوده و صفر در نظر گرفته شده است.