مدیرکل مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت از ثبت سفارش برای واردات ۸۰ هزار خودروی خارجی از دیماه سال قبل خبر داد.
علی علیآبادی درباره تاثیرات تغییر تعرفههای ورودی خودرو بر میزان واردات، گفت: پس از دیماه و به دنبال ابلاغ مصوبه هیات وزیران ثبت سفارش خودروها به روال عادی ادامه داشته و حتی نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشتر هم بوده است.
وی با بیان این که هنوز درصد افزایش واردات خودرو در این مدت بررسی نشده، اظهار کرد: در سه ماهه پایانی سال گذشته تقریبا به اندازه تمام سال ۱۳۹۵ خودرو ثبت سفارش شده است.
مدیرکل مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت در پاسخ به این سوال از این تعداد ثبت سفارش چه تعداد خودرو وارد کشور شده است، گفت: تعداد خودروهای وارد شده را باید از سوی گمرک پیگیری کرد.
علیآبادی در پاسخ به این سوال ایسنا که نمایندگان مجلس تعرفههای واردات خودرو را بسیار بالا اعلام کرده و حداکثر تعرفه اعمال شده در دنیا را ۲۰ درصد می دانند، توضیح داد: میانگین تعرفههای ما نیز کمتر از ۲۰ درصد میشود و عددی بین ۱۹ تا ۲۰ درصد را در بر میگیرد. نرخ موثر تعرفه نیز در سال گذشته ۱۲.۳ درصد بوده است.
وی ادامه داد: حال اگر به طور خاص حقوق ورودی خودرو را مدنظر داشته باشیم این موضوع مصوب هیات وزیران است و تا زمانی که مصوبهای مبنی بر لغو آن صادر نشود، اجرای آن ادامه خواهد داشت.
مدیرکل مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت همچنین متذکر شد: در سال ۱۳۹۷ در تعرفه خودروهای هیبریدی حدود ۲۰ درصد کاهش تعرفه صورت گرفته و خودروهایی که ۱۵۰۰ سی سی و کمتر ظرفیت دارند تعرفهشان به حالت قبل یعنی همان پنج درصد بازگشته است.
علیآبادی اضافه کرد: اما در مورد خودروهای بنزینی و هیبریدی از دیماه سال گذشته که مصوبه هیات وزیران ابلاغ شده ورودیهای مصوب طبق طبقهبندی و براساس حجم موتور دریافت شده و همانطور که اشاره شد تا زمان صدور دستورالعمل جدید تعرفههای قبلی لازمالاجرا هستند.
به گزارش ایسنا، طبق دستورالعمل جدید واردات خودرو تعرفه واردات خودرو با حجم موتور ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ سیسی از ۴۰ درصد به ۵۵ درصد، تعرفه واردات خودروهای با حجم موتور ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سیسی از ۵۵ درصد به ۷۵ درصد و تعرفه واردات خودروهای با حجم موتور ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سیسی نیز از ۵۵ درصد به ۹۵ درصد افزایش یافته است.
طبق این دستورالعمل واردات خودروهای با ارزش گمرکی بیش از ۴۰ هزار دلار نیز ممنوع اعلام شده است.