در صنعت خودروسازی کشور چه می گذرد؟

1 تیر 13968:30
9 دقیقه


در صنعت خودروسازی کشور چه می گذرد؟

وقتی در اخبار خودرویی کشور جستجو می کنیم خبرهایی مشاهده می کنیم که از یه طرف شرکت های خودروسازی بزرگ در حال گسترش بازار های خود با ارتقای فناوری و امکانات خودروهای خود با توجه به نیاز بازار های هدف هستند تا بتوانند سهم خودشان از آن بازارها را ارتقا و یا حداقل حفظ نمایند و از طرف دیگر بطور خستگی ناپذیر در حال طراحی و تولید خودروهای جدید برای جلب توجه نظر مشتریان خود هستند تا بتوانند با کسب رضایت خریداران بازارهای فروش خود را تقویت و بهبود نمایند . تقریبا تمامی این خودروسازها موفقیت در بازار فروش را در جلب رضایت و خواسته مشتریان خود یافته اند و در این زمینه در تلاش هستند . در ادامه به تعدادی از تیترهای خبرهای اخیر در این مورد اشاره می کنیم .

 در صنعت خودروسازی کشور چه خبر هست ؟!

- رقابت بی‌ام‌و با مرسدس در هند
- ب ام و خودرو هوشمند iNext را در چین عرضه می کند
- هوش مصنوعی و رقابت غول های بزرگ خودرو ساز
- رقابت چشم‌بادامی‌ها در خودروسازی با غول های جهانی
- رقابت تنگاتنگ آلمانی ها برای تصاحب عنوان بزرگترین لوکس ساز
- فراخوان عظیم داج گرند کاروان به خاطر نقص در کیسه هوا
- ........

این قبیل اخبار در همه رسانه های کشور با فراوانی زیادی در دسترس هستند . اما در مقابل در صنعت خودروسازی کشور خودمان اتومبیل سازان دنبال چه موضوعاتی هستند ؟ در ابتدا به تعدادی از جدید ترین اخبار در حوزه صنعت خودروسازی کشور می پردازیم :

- شرط ماندگاری خودروها در خطوط تولید : استقبال خریداران می باشد
- درخواست افزایش قیمت خودرو به شورای رقابت رسید
- دوئل مجدد شورای رقابت و خودروسازان برای افزایش قیمت/ چه کسی پیروز می شود
- شرایط پیش فروش نقدی و اقساطی انواع مدل‌های خودرو پراید - خرداد و تیر 96
- خط تولید خودروی پراید تا پایان سال 96 متوقف می شود؟
- سر انجام بخشنامه پیش فروش خودروی پژو 2008 منتشر شد
- اعلام بخشنامه پیش فروش خودروهای جدید دنا پلاس و تندر پلاس - تیرماه 96
- در شرایط کنونی عرضه خودروی ملی با فناوری روز و ارزان بعید است
- این خودروها همچنان بدون تغییری بی ‌کیفیت ‌هستند!
- عرضه 4 محصول جدید سایپا تا پایان سال 96
- جلسه بانک مرکزی با عرضه‌کنندگان خودرو: خودروساز یا بانک دار ؟؟؟
- .....

واقعا سوال این است که در صنعت خودروسازی کشور چه می گذرد ؟

خودروهای بی کیفیت که بیشترین تیراژ تولید در کشور را دارند همچنان در حال تولید هستند ، مثلا پراید در حال حاضر با قدرت و در تعداد بالا پیش فروش می شود و جالب اینکه که حتی تحویل فوری هم ندارد یعنی حالا حالا در خط تولید باقی خواهد ماند . کارشناس دیگری صحبت از این می کند که در حال حاضر امکان تولید خودروی ملی با فناوری روز و قیمت ارزان امکان پذیر نمی باشد و خودروهای ملی ما یعنی تیبا و ساینا سایپا (جالب اینکه هر دو خودرو ملی روی پلتفرم پراید ساخته شده و از موتوری مشابه هم استفاده می کند)، رانا (فیس لیفت شده پژو 206 اس دی می باشد) ، سمند و دنا ایران خودرو (دنا روی پلتفرم سمند شکل گرفته که متعلق به پژو 405 بوده و دارای موتور مشابه هم می باشند) همچنان با همان کیفیت و امکانات به حیاط خود ادامه می دهند و خریداران اصلا هم نباید انتظار ارتقا و بهبودی در آنها را داشته باشند زیرا اگر تغییری در این زمینه صورت گیرد قیمت آنها به شدت بالا خواهد رفت . به عنوان مثال تیبا نسبت به پراید 3،4 میلیون تومان بیشتر شده و ساینا با افزایش قیمت حدود 7،8 میلیون تومان نسبت به پراید فروخته می شود . در مورد خودروی دنا پلاس هم می شود عنوان کرد که این خودرو با افزایش تعداد ایربک ها و یکی دو تغییر دیگر 4 میلیون تومان گرانتر شده است که جای تعجب دارد که آیا این تغییرات در این خودرو اینقدر افزایش قیمت واقعا به همراه داشته است ؟

 در صنعت خودروسازی کشور چه خبر هست ؟!

نمایندگان مجلس عنوان می کنند که خودروی بی کیفیت نباید دیگر تولید شود و تولیداتشان می بایستی متوقف شوند ولی هیچ وقت اقدام عملی صورت نمی گیرد و در بیشتر مواقع تنها زمان برای متوقف شدن خط تولید آنها تعیین می کنند .

 در صنعت خودروسازی کشور چه خبر هست ؟!

 در صنعت خودروسازی کشور چه خبر هست ؟!

شرکت های سایپا و ایران خودرو اقدام به معرفی محصولات جدید در سبد تولیدات خود می کنند ولی بعد تحقیق و بررسی آنها متوجه می شویم که خودروی جدیدی در کار نیست و تنها بازهم فیس لیفتی از محصولات قبلی شرکت ها می باشد . نمونه بارز آن کوئیک می باشد (دیدن آن یاد آوری چه خودرویی را برای شما می کند؟!) که شرکت سایپا روی پلتفرم تیبا 2 قرار هست تولید آن را آغاز کند . در موارد دیگری که شرکت های داخلی اقدام به تولید و یا مونتاژ محصولات کارخانجات خارجی می کنند البته اگر محصولات چینی را در نظر نگیریم در بقیه موارد قیمت بالای محصول مونتاژی و حذف تعدادی از آپشن های آنها صدای خریدارن را در آورده است . به عنوان مثال در سایپا تولید محصول قدیمی و مربوط به نسل گذشته کیا سراتو با حذف ترمز دیسکی از روی چرخ های عقب و جایگزینی ترمز کاسه ای جلب توجه می نماید و ایران خودرو با صر و صدای فراوان خودروی پژو 2008 را مونتاژ خواهد کرد ولی برای قیمت آن مدیران شرکت چندین و چند بار اظهارنظرهای مختلفی می کنند و در نهایت هنوز هم قیمت دقیق اعلام نکرده اند و خریداران در سردرگمی خریدن یا نخریدن قرار گرفته اند و وقتی که به قیمت نمونه خارجی آن در بازارهای خارجی که حدود 18 هزار دلار می باشد نگاه می کنند انتظار دارند که این خودرو در کشور زیر 90 میلیون تومان قیمت داشته باشد در صورتی که ایران خودرو در طرح پیش فروش خود 60 میلیون تومان اعلام کرده است که با توجه به رقیب پژو 2008 که رنو کپچر می باشد با قیمت حدود 110 میلیون تومان خیلی بعید هست که ایران خودرو بتواند پژو 2008 را با قیمت کمتر از 100 میلیون تومان عرضه نماید .

و اما جنگ بزرگ در صنعت خودروسازی کشور مربوط به افزایش قیمت خودروهای تولیدی در کشور می باشد که به بهانه های مختلف هر سال شاهد هستیم که بین شورای رقابت و خودرو سازان شکل می گیرد و سر انجام هم با افزایش چند درصدی قیمت ها همراه می شود . جالب اینکه بعد از عید هر سال معمولا این جنگ آغاز می شود ودر ابتدای تابستان پیروز این نبردها خودروسازان هستند که به بهانه تورم و بالا رفتن قیمت ارز و همچنین افزایش هزینه های تولید قیمت محصولات خودرا بدون اینکه تغییری در بهبود کیفیت آنها شکل پذیرد افزایش می دهند و مردم هم چون انتخاب جایگزینی برای خرید ندارند به ناچار این محصولات بی کیفیت را خریداری می کنند .

حال خریداران در این آشفته بازار چه می توانند بکنند ؟؟

خریداران خودرو در کشور که غالب آنها مربوط به قشر متوسط جامعه می باشند در این بازار آشفته داخلی خودرو چیکار باید بکنند وقتی شاهد این هستند که خودروهای پر تیراژ تولیدی کیفیت ندارند ، ظاهر قدیمی با کارایی کم دارند ، تنوعی در بازار برای انتخاب ندارند ، خودروهای تولیدی امکانات و آپشن های خودروهای خارجی حتی محصولات چینی رو هم در بیشتر موارد ندارند و از همه مهمتر اینکه قیمت های محصولات تولیدی بدون تغییری در کیفیت در حال افزایش هستند و از طرفی دیگر قدرت مالی خرید آنها متناسب با رشد قیمت خودروها افزایش پیدا نکرده است ، چه انتخاب و راه حلی برای خریدار باقی می ماند ؟

تنها انتخابی که خریداران دارند در حال حاضر دارند این است که به اجبار بین همین خودروهای تولیدی انتخاب و خرید کنند و یا اینکه باز دوباره کمپین خرید خودروی صفر ممنوع را آغاز نمایند . البته راه حل منطقی اینطور به نظر می رسد که در انتظار باشیم تا ببینیم با روی کار آمدن مجدد دولت تدبیر و امید و پایین آمدن نرخ تورم در کشور و برداشته شدن تحریم ها و ورود مجدد شرکت های خودروسازی خارجی به کشور ، وضعیت بازار و اقتصاد کشور به چه سمتی پیش می رود تا بشود تصمیم صحیح تری را اتخاذ نماییم .

نظرات کاربران
حسین
حسین
1 دی 1396
سلام منم تیبا خریدم صفر ولی حیف پول همین الان واتر پمپ خرابه بعد از۲۰۰۰۰کیلومتر صفحه کلاچش خراب شده اصلا تو شهر تردد نداشتم فقط بین شهری میرفتم