ورود
در حالی که تعداد خودروهای فعلی هیدروژن سوز البته با پیل سوختی هیدروژنی در اروپا به تعداد معدودی هیوندای توسان هیدروژنی و انگشتشماری خودروهای در حال تست محدود شده است، تویوتا میرای هیدروژنی به عنوان یک بازیگر حرفهای در این کلاس میتواند جلب توجه بیشتری بنماید. مخصوصاً با چهره خاص و طراحی متفاوت و منحصر به فرد خود که آن را از سایر خودروها متمایز نموده است.
تویوتا میرای از اساس یک خودروی پیل سوختی با تکنولوژی ترکیب اکسیژن هوا با هیدروژن برای ایجاد نیروی الکتریسیته و استفاده از آن برای نیروبخشی موتورهای الکتریکی است. این موضوع برگ برنده این خودرو نسبت به خودروهایی خواهد بود که اساس آنها بنزینی است اما به عنوان یک خودروی هیدروژنی تغییر یافتهاند.
چیزی که از اگزوز این خودروها خارج میشود، بخار آب خالص است که حتی میتوان این آب را نوشید. هرچند به گفته خبرنگاری که از این آب اگزوز نوشیده، بوی پلاستیک میدهد.
تویوتا میرای به عنوان یک سدان جادار پیشرفته، آر موتور الکتریکی 155 اسبی سود میبرد که شتاب صفر تا صد 9.6 ثانیهای را برای آن به ارمغان میآورد. بیشینه سرعت آن نیز به 178 کیلومتر بر ساعت میرسد.
پر کردن مخازن هیدروژنی این خودرو تنها 3 دقیقه طول میکشد که مزیت خوبی نسبت به خودروهای الکتریکی خواهد بود. از سویی با باک پر هیدروژن مایع، میتوان تا مسافت 483 کیلومتر را طی کرد.
پیش از این تویوتا میرای در ژاپن عرضه شده بود اما اکنون باید ورود آن به بازارهای اروپایی را نیز خوش آمد گفت. احتمالاً به زودی رقیب این خودرو از شرکت تویوتا نیز وارد بازار خواهد شد. هرچند قیمت این خودروها بسیار گران میباشد اما تشویقهای مالیاتی و تخفیفهای ویژه خرید باعث میشود تا کمی از تندی قیمت آنها کاسته شود. به گونهای که میتوان قیمت آنها را با قیمت خودروهای الکتریکی متناظر مقایسه کرد. سؤال اصلی اینجاست که آینده خودروها متعلق به کدامین تکنولوژی میباشد؟ سیستمهای پیشرانه هیبریدی، پلاگین هیبریدی، تمام الکتریکی یا هیدروژنی؟