پژو پارس ELX سفارشی XU7P 1379-اکنون

کشور
فرانسه فرانسه
شرکت خدمات دهنده
ایساکو
نوع عرضه
مونتاژ
قیمت کارخانه
توقف تولید
قیمت بازار
ناموجود
پژو پارس elx سفارشی با موتور xu7p مجهز به پیشرانه xu7p است که نسبت به xu7 بروزرسانی هایی در این پیشرانه انجام شده است. این پیشرانه ۴ سیلندر ۸ سوپاپه توانایی تولید ۹۷ اسب بخار قدرت و ۱۴۶ نیوتن متر گشتاور را داراست. نیروی این پشرانه توسط یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ های جلوی خودرو منتقل می شود. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو ۷ لیتد در هر ۱۰۰ کیلومتر است و همچنین شتاب ۰ تا ۱۰۰ این خودرو نیز حدود ۱۲ ثانیه می باشد.
پژو پارس elx سفارشی با موتور xu7p در بخش فنی و امکانات رفاهی با تیپ پژو پارس معمولی تفاوت هایی دارد. از نظر فنی پیشرانه از xu7 به xu7p ارتقا پیدا کرده که تنها مصرف سوخت نسبت به نسر قبلی بهبود یافته است. همچنین در بخش امکانات رفاهی و ایمنی پژو پارس سال سفارشی elx با موتور xu7p سطح بالاتری دارد. از جمله امکانات این خودرو که بر روی پژو پارس معمولی وجود ندارد میتوان به ترمز های عقب دیسکی، سنسور نور، سنسور باران، نمایشگر لمسی، دوربین دنده عقب، سنسور باد تایرها و شیشه های عقب دودی اشاره کرد.
مشخصات فنی پژو پارس ELX سفارشی XU7P
185 KM/H
حداکثر سرعت
12 ثانیه
شتاب 0 تا 100
کلاس بدنه
سدان
حجم موتور
1761 سی سی
نوع موتور
بنزین سوز
تعداد سیلندرها
4
نوع جعبه دنده
دنده دستی
مصرف سوخت ترکیبی
7.06 لیتر در 100 کیلومتر
مشخصات فنی بدنه
کلاس اتومبیلD Segment
وزن1165 کیلوگرم
تعداد فضای سرنشینان5
ابعاد و نوع لاستیک چرخهای جلو195/60R15
ابعاد و نوع لاستیک چرخهای عقب195/60R15
مشخصات فنی موتور
تعداد سوپاپ ها8
آرایش قرار گیری سیلندرهاخطی مستقیم
محل قرار گیری موتورموتور جلو
سیستم سوخت رسانیانژکتوری پاشش چند نقطه ای
حداکثر توان خروجی (دور بر دقیقه / اسب بخار)97 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور خروجی (دور بر دقیقه / نیوتن متر)146 نیوتن متر در 4500 دور در دقیقه
توان خروجی حجمی (اسب بخار بر لیتر)55.08 اسب بخار بر لیتر
ظرفیت باک66 لیتر بنزین + لیتر گاز + لیتر باک سوخت دوم
مشخصات جعبه دنده ( Transmission )
تعداد دنده (جلو)5
محل قرار گیری اهرم تعویض دندهکنسول میانی
سیستم حرکتی خودرو (انتقال قدرت)موتور جلو دیفرانسیل جلو
سیستم ترمزها
نوع سیستم ترمزروغنی با بوستر خلائی
نوع دیسک و کالیبر ترمز جلودیسکی
نوع دیسک و کالیبر ترمز عقبدیسکی
سیستم تعلیق و فرمان
تعلیق جلومک فرسون
تعلیق عقبنیمه مستقل
نوع سیستم فرمانقدرت کمکی هیدرولیکی
عملکرد اتومبیل
حداکثر سرعت185 کیلومتر بر ساعت
شتاب 0 الی 100 (برحسب ثانیه)12 ثانیه
مصرف سوخت شهری(بنزین) لیتر در 100 کیلومتر
مصرف سوخت جاده ایی(بنزین) لیتر در 100 کیلومتر
استاندارد آلایندگییورو 5
محدوده گارانتی
محدوده گارانتی24 ماه یا 40 هزار کیلومتر
امکانات رفاهی پژو پارس ELX سفارشی XU7P
کیسه های هوا ( نوع و تعداد )2 عدد؛ راننده و سرنشین جلو
سیستم های پایداری و کمک رانندهدارای ترمز ضد قفل ABS به همراه EBD
سیستم های امنیتی و حفاظتیايموبيلايزر، قفل مركزي با ريموت،
سیستم فرمان و هدایت پذیریقدرت کمکی هیدرولیکی
نوع غربیلکچهار شاخ با طراحی جدید، دارای کلید های کنترلی روی غربیلک
سیستمهای تهویه مطبوعاتوماتیک
سیستم صوتی و تصویریمالتی مدیا
سیستم صندلیهای جلودارای روش پارچه ای، تنظیم برقی پشت سری صندلی های جلو
سیستم آیینه هاآیینه های جانبی برقی تاشونده راهنمادار
سیستم شیشه هادارای سنسور باران، بالابر شیشه های جلو و عقب برقی ، شیشه سولار ضد اشعه ماوراء بنفش

ایران خودرو در سال 1400 در حالی نسخه‌هایی جدید از پژو پارس را معرفی کرده که تفاوت چندانی با نسخه های قبلی ندارند اما این شرکت آن ها را تحت عنوان پژو پارس سال سفارشی ELX با موتور XU7P و پژو پارس سفارشی ELX با موتور TU5 معرفی کرده است. پارس خودرویی سدان و لوکس در میان محصولات ایران خودرو بود که از سال 1380 پا به جاده های کشور گذاشت.

 

پژو پارس یک خودروی جدید نبود و در اصل ایران خودرو قصد داشت تا خودرویی با امکانات بیشتر و ظاهری بروزتر از پژو 405 را به سبد محصولات خود اضافه کند. به همین دلیل با نظارت پژو به سراغ فیس لیفت کردن 405 رفت و محصول نهایی ابتدا پژو پرشیا نام گرفت و چند سال بعد به پارس تغییر نام پیدا کرد.

 

03.webp

پژو پارس از همان ابتدای فروش محبوبیت زیادی را میان مردم پیدا کرد و طی این سالها تیپ های مختلفی از این خودرو به تولید رسید. تیپ ELX یکی از همین هاست که اتفاقا خودرویی بسیار محبوب میان مردم بوده است. اکنون ایران خودرو مجددا تصمیم گرفته تا این تیپ از پژو پارس را با انجام برخی بروز رسانی ها و اضافه کردن پسوند جدید به بازار عرضه کند. این خودرو از نظر ظاهری تفاوتی با تیپ های دیگر پژو پارس ندارد و تنها از نظر فنی و برخی امکانات رفاهی و ایمنی تغییراتی پیدا کرده است. 

 

طراحی ظاهری

پژو پارس ELX جدید از نظر ظاهری تفاوتی با تیپ های دیگر پارس ندارد. همان طراحی ساده و کشیده که بسیار قدیمی و خسته کننده شده. نمای جلو همچنان همان چراغ های مستطیلی شکل کشیده به همراه یک جلو پنجره متصل به چراغ های اصلی را دارد که لوگوی قدیمی پژو وسط آن قرار گرفته است.

 

02.webp

نمای جانبی در اصل همان طراحی 405 را دارد با تغییرات بسیار اندک! این تیپ از پژو پارس از طراحی های جدید آینه های جانبی پژو پارس ها بهره مند است. همچنین در این تیپ به جای استفاده از رینگ های فولادی با قالپاق، رینگ های آلومینیومی مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

 

04.webp

 

نمای عقب نیز سادگی موج می زند. چراغ های اصلی به صورت مستطیلی و بزرگ طراحی شده که در این تیپ قسمت بالایی به رنگ مشکی تبدیل شده‌اند. برخلاف 405 محل نصب پلاک در پژو پارس به روی سپر آمده است.

 

06.webp

با ورود به کابین پارس جدید شاهد برخی تغییرات نسبت به تیپ های دیگر این خودرو هستیم. داشبورد این تیپ اکنون به صورت فابریک میزبان یک نمایشگر بزرگ لمسی با پشتیبانی از زبان فارسی است. صفحه کیلومترشمار طراحی جدیدی پیدا کرده و رنگ غربیلک فرمان نیز تغییر پیدا کرده است. متریال کابین کیفیت متوسطی دارند اما فضای پا و سر برای هر دو ردیف خودرو مناسب و قابل قبول است.

 

05.webp

 

مشخصات فنی پژو پارس سال سفارشی ELX با موتور XU7P

پژو پارس ELX جدید با دو پیشرانه متفاوت به بازار عرضه می شود. تیپ XUP این خودرو مجهز به پیشرانه XU7P شده که نسخه‌ای جدید نسبت به پیشرانه XU7 معروف است. این پیشرانه 1.8 لیتری 4 سیلندر 8 سوپاپ می تواند 97 اسب بخار قدرت و 146 نیوتن متر گشتاور را تولید کند. نیروی تولید شده توسط این پیشرانه به واسطه یک جعبه دنده 5 سرعته دستی به چرخ های جلوی خودرو منتقل می شود. گمان می رود که تغییرات انجام شده بر پیشرانه این خودرو توسط ایران خودرو تنها موثر بر مصرف سوخت خودرو بوده چرا که این خودرو نسبت به نسخه XU7 حدود 3 اسب بخار افت توان داشته است. مصرف سوخت ترکیبی اعلام شده برای این خودرو حدود 7 لیتر در هر 10 کیلومتر است. همچنین شتاب 0 تا 100 این خودرو 12 ثانیه اعلام شده است.

 

امکانات رفاهی و ایمنی پژو پارس سال سفارشی ELX با موتور XU7P

این خودرو همانطور که در ابتدای متن اشاره کردیم نسخه‌ای جدید نسبت به ELX های قدیمی است که از نظر امکانات رفاهی تغییراتی با پارس های دیگر دارد. پژو پارس ELX جدید XU7P نسبت به تیپ ELX جدید TU5 امکانات کمتری دارد. امکانات جدید اضافه شده به این خودرو شامل رینگ آلومینیومی، ترمزهای دیسکی جلو و عقب، سنسور نور، سنسور باران، آینه های تاشو برقی، سنسور پارک و دوربین دنده عقب، نمایشگر لمسی با منوی فارسی و ناوبری ماهواره‌ای، سنسور باد تایرها، شیشه های عقب دودی، کاسه چراغ تیره عقب، بلوتوث، دو کیسه هوا و پشتی صندلی های برقی است.

 

01.webp

 

از نقاط قوت این خودرو می توان به اضافه شدن امکاناتی نظیر سنسور نور و باران، مانیتور، سنسور فشار باد تایر ها و دوربین دنده عقب، کاهش مصرف سوخت، فراوانی قطعات یدکی و تعمیر آسان اشاره کرد اما از طرفی این خودرو نقاط ضعفی مانند 8 سوپاپ بودن و قدیمی بودن فناوری پیشرانه، استهلاک بالا و طراحی بسیار قدیمی را داراست. 

 این خودرو در بین رقبایش جایگاه بالایی ندارد آن هم به علت نقاط ضعفی که اشاره کردیم. فناوری پیشرانه این خودرو قدیمی است و استهلاک بالایی دارد، با اینکه مصرف سوخت کم شده اما قدرت خودرو نیز کاهش پیدا کرده است. از طرفی این خودرو طراحی قدیمی دارد و رفته رفته با ورود رقبای بیشتر این خودرو به گوشه رینگ خواهد رفت.