کی ام سی T8 یک خودروی پیکاپ تراک دو دیفرانسیل ساخت کمپانی JAC کشور چین است که برای اولین بار در سال 2018 روی خط تولید این کمپانی قرار گرفته و تولید آن تاکنون ادامه دارد. این محصول از سال 1399 توسط کرمان موتور با برند KMC وارد بازار ایران شد تا به رقابت با دیگر پیکاپ های حاضر در این سگمنت مشغول شود. کرمان موتور که زمانی تولید و عرضه محصولات هیوندای را عهده دار بود پس از تحریمها همکاری با شریک چینی جدید خود یعنی گروه خودروسازی جک را گسترش داد و پس از عرضه محصولات کراس اور سری S و سدان های سری J شرکت جک، در سال 1399 اقدام به معرفی یک خودروی جدید در کلاسی جذاب برای بازار خودروی ایران کرد. یک پیکاپ دو دیفرانسیل به نام KMC T8 یا همان جک T8.
مشخصات فنی KMC T8
KMC T8 از یک موتور 4 سیلندر 2 لیتری توربو استفاده می کند که توانایی تولید 174 اسب بخار قدرت در 5000 دور در دقیقه و 290 نیوتن متر گشتاور از 1800 تا 4000 دور در دقیقه را دارد. این توان تولیدی از طریق یک گیربکس 6 دنده دستی به چرخ های عقب یا هر چهار چرخ خودرو منتقل شده و می توانند قدرت خوبی در آفرود برای این خودرو فراهم کنند.
جک T8 در محور جلو از سیستم دو جناغی و در محور عقب از سیستم تعلیق صلب با فنر شمش استفاده می کند. ترمز های این خودرو نیز در جلو از نوع دیسکی خنک شونده و در عقب از نوع دیسکی بوده و به سیستم هایی نظیر ترمز ضد قفل ABS، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD و ترمز کمکی اضطراری BA نیز مجهزند.
سیستم انتقال قدرت KMC T8 از نوع Part-Time 4WD بوده و 3 حالت مختلف 2H - 4H و 4L را دارد. در حالت عادی یا همان 2H نیرو به چرخ های عقب منتقل می شود اما با استفاده از حالت 4H نیرو به هر چهار چرخ خودرو می رسد. استفاده از 4L نیز ضریب دنده کمکی سنگین را در مدار قرار می دهد.
به غیر از این موارد، KMC T8 در محور عقب به قفل دیفرانسیل الکترونیکی نیز مجهز است تا از هرزگردی مضاعف چرخ ها در مسیر های آفرودی گل آلود یا برفی جلوگیری کند.
کی ام سی T8 خودرویی سنگین وزن بوده و وزنی برابر با 1965 کیلوگرم دارد. 840 کیلوگرم نیز ظرفیت بار این خودرو است که عدد قابل قبولی به نظر می رسد. همچنین این خودرو با داشتن 76 لیتر ظرفیت باک، می تواند برای سفر های آفرودی تا حدودی قابل اتکا باشد.
ایمنی KMC T8
کی ام سی T8 تنها 2 ایربگ برای راننده و سرنشین کناری دارد و در این خودرو خبری از ایربگ های جانبی و پرده ای نیست. همچنین JAC T8 در هیچ تست تصادفی هم شرکت نکرده و ایمنی آن در تصادفات نامشخص است. البته پیکاپ خوش قیافه کرمان موتور با بهره بردن از سیستم های کمک رانندگی نظیر سیستم کنترل پایداری ESP، سیستم کنترل کشش TCS و سیستم کمک حرکت در سربالایی ایمنی قابل قبولی را در هنگام رانندگی برای جلوگیری از حوادث رانندگی فراهم می کند.
امکانات رفاهی KMC T8
معمولا نمی توان از یک خودروی پیکاپ تجاری توقع امکانات رفاهی فراوانی را داشت، اما جک T8 در این زمینه عملکرد خوبی داشته و آپشن های بیشتری نسبت به رقبای خود دارد. از جمله امکانات شاخص این خودرو می توان به شیشه بالابر های برقی، آینه های جانبی برقی گرمکن دار، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه ای، چراغ های جلو زنون با سنسور نور، دی لایت، کروز کنترل، سیستم صوتی با مانیتور لمسی و دکمه های کنترلی از روی فرمان، سیستم تهویه مطبوع الکتریکی دستی و صندلی های چرمی اشاره کرد.
طراحی ظاهری KMC T8
کی ام سی T8 از نظر ظاهری خودروی خوش رخی در میان پیکاپ های موجود در این کلاس به حساب می آید. در نمای جلو چراغها طراحی مستطیلی شکل و نسبتا خشنی دارند که در ترکیب با جلو پنجره بزرگ و لوگوی عظیم KMC جلوه مناسبی را به خودرو میدهند. قسمت پایین سپر جلو هم میزبان دو مه شکن نسبتا بزرگ و یک دیفیوزر کرومی است تا نمای جلوی خودرو تهاجمیتر دیده شود، در همین راستا طراحان روی درب موتور یا همان کاپوت خودرو دو خط نسبتا عمیق و حجیم قرار داده اند تا نمای عضلانی جلو جک T8 تکمیل شود.
به قسمت جانبی خودرو که نگاه کنیم،اولین موردی که به چشم میخورد طراحی اسپرت و قابل قبول رینگهای خودرو در کنار سایز مناسب آن ها است که خوشبختانه این مورد در خودروهای جدید چینی بیشتر رعایت می شود. روی گلگیرهای این خودرو فلاپهای مشکی رنگ تعبیه شده است که وظیفه جلوگیری از آسیب رسیدن به رنگ خودرو خصوصا در آفرود را بر عهده دارند. شیشههای جانبی از اندازه مناسب و خوبی برخوردارند و از این جهت فضای داخل کابین برای سرنشینان خصوصا ردیف عقب کم نور نیست. همچنین وجود خطوط طراحی نسبتا حجیم در این قسمت از خودرو نیز باعث شده تا این پیکاپ ظاهر بهتری داشته باشد.
قسمت بار طول مناسبی دارد و برای سفرهای آفرودی پاسخگوی نیازهای مالک است. از دیگر نکات مثبت این خودرو زاویه مناسب ورود و خروج است که قابلیتهای آفرودی این خودرو را تکمیل میکند.
بخش عقب T8 کرمان موتور تقریبا ساده اما هماهنگ با سایر قسمتهای خودرو طراحی شده است. چراغهای عقب به صورت یک تکه، ستونی و مانند بیشتر پیکاپها خارج از درب قسمت بار طراحی شده است و گرافیک داخلی قابل قبولی نیز دارند. روی درب قسمت بار خودرو علاوه بر نوشتههای مختلف از جمله نوشته T8 و علامت 4WD، در قسمت وسط دستگیره باز کردن درب و زیر آن نیز دوربین دنده عقب قرار دارد. یکی از نکات مثبت این خودرو محل قرارگیری دوربین دنده عقب است که در مکانی مناسب نصب شده تا راننده بهترین زاویه دید را از عقب خودرو داشته باشد. سپر نسبتا باریک عقب علاوه بر محل نصب پلاک، میزبان چراغهای دنده عقب و مهشکنهای خودرو است. نکته منفی در این بخش اما، این است که درب قسمت بار هیچگونه جکی نداشته و در صورت کشیدن دستگیره، به خاطر وزن سنگین خود بدون هیچ کنترلی با شدت زیاد باز میشود که این مسئله در طولانی مدت ممکن است مشکل ساز شود.
کابین و فضای داخلی KMC T8
با ورود به کابین KMC T8، با یک طراحی مناسب، ارگونومیک و نسبتا بروز مواجه میشویم. در قسمت بالای داشبورد دریچههای تهویه مطبوع به همراه کلید فلاشر خودرو قرار گرفتهاند. پایین تر از آن ها داخل یک قاب کرومی که تا انتهای داشبورد کشیده شده یک مانیتور بزرگ به همراه کلیدهای کنترلی لمسی، بخش تنظیمات سیستم تهویه مطبوع که به صورت الکتریکی و بدون نمایشگر است و سپس چند کلید برای بخش دیفرانسیل و ESP خودرو قرار گرفتهاند. همچنین قسمت اطراف لیور دنده و جالیوانیها به صورت کرومی درامده که هماهنگی خوبی را با داشبورد خودرو دارد.
غربیلک فرمان کاملا شبیه به جک S5 است؛ به این معنی که با غربیلکی کاملا غیر ارگونومیک و ناراحت برای رانندگی مواجهیم دارد. صفحه کلاستر یا پشت آمپر این خودرو مشابه با سایر خودروهای جک که در بازار ایران حضور دارند طراحی شده که از دو دایره بزرگ و آنالوگ به همراه یک صفحه نمایش دیجیتالی که همان کامپیوتر سفری خودرو است تشکیل شده است.
از آنجایی که این خودرو یک پیکاپ تراک سایز متوسط است فضای کابین آن نیز مناسب است و فضای پا و سر برای سرنشینان هر دو ردیف خودرو قابل قبول میباشد. اما نکتهای که وجود دارد این است که صندلیهای جلو کمی کوچک طراحی شدهاند و ممکن است برای افرادی که جثه بزرگی دارند آزاردهنده باشد.
جک T8 در بازار؛ قیمت و رقبا
لنگه کفش هم در بیابان غنیمت است! در شرایطی که پیکاپ های خارجی قدرتمند نظیر تویوتا هایلوکس و نیسان ناوارا به ایران وارد نمی شوند، پیکاپ های چینی بازار را به طور کامل قبضه کرده اند.
KMC T8 تا کنون با چهره جذاب، امکانات رفاهی خوب و محبوبیت برند جک بیشترین فروش را در میان پیکاپ های چینی داشته و در مجموع نیز عملکرد بهتری از رقبایی مانند مکث کلوت و آمیکو آسنا دارد.
فوتون تونلند نیوفیس ایران خودرو می تواند روی زمین عملکرد بهتری از نماینده کرمان موتور داشته باشد اما باید در نظر داشت که محصولات KMC بازار خرید و فروش داغ تر و خدمات پس از فروش بهتری دارند.
پیکاپ های گران تر و جدید نظیر کینگ لینگ تاگا، فوتون تونلند جدید و بهمن G9 نیز در تمامی موارد نسبت به T8 برتری دارند. اما قیمت تمام شده آن ها برای مشتری نیز بیشتر از کی ام سی خواهد بود.