مفهوم دوگانه برای ما بیشتر یادآور خودروهای گازسوز و بنزینی است. در حالی که اینک هیبریدیها بیشتر حول محور موتورهای الکتریکی میگردند. امروزه تقریباً تمامی خودروسازان معروف دنیا در سبد محصولات خود چند مدل هیبریدی دارند. بسیاری از آنان در هر کلاسی از خودروها، علاوه بر انتخابهای بنزینی و دیزلی، یک پیشنهاد هیبریدی یا پلاگین هیبریدی هم به مشتریان ارائه میکنند.
تویوتا و لکسس نیز تعداد مناسبی از خودروهای هیبریدی و سبز را میسازند که میتوانند مورد توجه علاقهمندان به این برندها قرار گیرند. خودروهایی که آلایندگی اندکی دارند و مصرف سوخت آنها نیز کاهش یافته است.
لکسس NX یک کراس اوور بسیار جدید است که در کلاسی از خودروهای شاسی بلند شهری اسپرت با اندازه کوچک تا متوسط جای میگیرد. این خودرو برادر کوچکتر مدل محبوب RX است و پیشبینی میشود با وجود قیمت مناسبتر و طراحی اسپرت تر، بیشتر از آن مورد توجه مخصوصاً نسل جوان قرار گیرد.
این کراس اوور جمع و جور، رقبایی سرسخت نظیر بام و X3 و مرسدس بنز GLK و آئودی Q5 دارد. طراحیان با وجود چراغهای نوک تیز و جلوپنجره دوکی شکل بزرگ، کاملاً منحصر به فرد، هیجانانگیز و جذاب درآمده است. خوشبختانه با وجود ابعاد جمع و جور بدنه، فضای داخلی نیز به اندازه کافی وسیع است. ای کابین کاملاً مدرن و اسپرت طراحی شده است و کیفیت بالای کار لکسس از جایجای آن مشهود است.
درون کابین یک نمایشگر 7 اینچی برای سیستم ناوبری و سرگرمی وجود دارد که متصل به دوربین عقب و تلفن است و ویژگیهای دیگری چون اتصال بلوتوث و تابع دستورات صوتی و هماهنگی با سیستم کارپلی اپل به عنوان رابط کاربری را دارد. یک سیستم صوتی با 8 بلندگو با کیفیت HD و رادیوی ماهوارهای و پخش CD را نیز به امکانات آن بی افزایید.
تریم داخلی را میتوان با پرداخت 4665 دلار اضافه به پکیجی لوکس آراست. در این پکیج، تجهیزاتی چون درب عقب برقی، برفپاککن اتوماتیک، روکش چرمی صندلیها و فرمان و تزئینات چوبی به کار گرفته شدهاند. همچنین چرخهای آلیاژی 18 اینچی و آیندههای خودکار برای کاهش بازتاب نور، سانروف الکتریکی، صندلیهای جلوی گرم شونده و تهویه خودکار و صندلیهای برقی عقب نیز در پکیج لوکس قرار میگیرند.
برای سیستم ناوبری باید 2100 دلار دیگر پرداخت کرد که میتواند با گوشیهای هوشمند یکپارچه شود و با صدا میتوان آن را کنترل کرد. یک شارژر بیسیم برای گوشیهای هوشمند نیز با قیمت 220 دلار قابل سفارش است.
فضای جادار داخلی با صندلیهای عقب که فضای پای مناسبی برای بزرگسالان دارند و زاویه پشتی آنها نیز قابل تنظیم است، مورد توجه واقع میشوند. با تا کردن صندلیهای عقب میتوان تا چهار کیسه گلف را نیز درون آن جای داد. درب برقی عقب نیز به صورت خودکار باز میشود تا بارگیری با دستهای پر، آسان شود.
در بخش پیشرانه این کراس اوور لکسس از ترکیبی از یک موتور بنزینی 4 سیلندر 194 اسبی با یک جفت موتور الکتریکی استفاده میکند. موتور 2.5 لیتری بنزینی در کنار این جفت موتورهای برقی، روی محور جلو اعمال قدرت میکنند. در عوض یک موتور الکتریکی سوم روی محور عقب قرار میگیرد تا این خودرو را به یک خودروی AWD واقعی تبدیل کند.
لکسس NX 300h در شهر مصرف بنزینی به اندازه 7.13 لیتر و در بزرگراه به اندازه 7.84 لیتر در هر صد کیلومتر دارد و مصرف ترکیبیان نیز 7.35 لیتر میباشد. جالب اینکه میتوان از بنزین بدون سرب با اکتان 87 در آن استفاده کرد و مانند سایر خودروهای لوکس امروزی، از کیفیت پایین بنزین نگران نبود.
لکسس NX 300h از دینامیک رانندگی خوبی نیز برخوردار است. ابعاد مناسب آن همراه با شاسی خوب و فرمان پاسخگو، سواری محکم و چابکی را در جادههای کوهستانی رقم میزند. در واقع سواری با این خودرو همانند سدان های اسپرت به نظر میرسد. در عین حال تجربه رانندگی با درایو الکتریکی آن نیز آرام است. هرچند این خودرو فاقد نیرو و جسارت خودروهای اسپرت سدان است اما برای یک خانواده و سفرهای آنان، نیروی کافی در اختیار دارد.
در مجموع مزایای این خودرو را باید مصرف سوخت عالی، طراحی اسپرت و جذاب، کابین بزرگ، و رانندگی دینامیک آن برشمرد و در عوض رابط کاربری پیچیده آن نیز از نقاط منفی آن به شمار میرود.