نگاهی به بازار در هفته‌ای که گذشت؛ نرخ ارز قطب‌نمای بازار خودرو + قیمت

28 تیر 13998:24
6 دقیقه


نگاهی به بازار در هفته‌ای که گذشت؛ نرخ ارز قطب‌نمای بازار خودرو + قیمت

بازار خودرو در هفته‌ای که گذشت همراه با صعود نرخ ارز، شاهد افزایش نسبی قیمت‌ها بود. در شرایطی نرخ ارز این روزها تبدیل به قطب‌نمای قیمت خودرو در بازار شده است که پیش‌تر در فصل گرما با آغاز مسافرت‌های تابستانی، قیمت‌ها روند صعودی به خود می‌گرفت.

حال با توجه به شیوع ویروس کرنا و به‌دنبال آن کاهش مسافرت‌های تابستانی، بازهم قیمت‌ها رو به افزایش است. آنچه مشخص است در دو سال گذشته به‌دلیل افزایش نرخ تورم و همچنین ورود سرمایه‌های سرگردان از یک طرف و کاهش عرضه خودرو به بازار از سوی دیگر، خودرو به‌عنوان یک کالا خود را از صف کالاهای مصرفی جدا کرده و به نوعی در صف کالاهای سرمایه‌ای جای داده است و همین مساله باعث شده که مولفه‌هایی همچون آغاز سال جدید یا فصل تابستان که قیمت‌ها را صعودی می‌کرد، هم‌اکنون بر بازار بی‌تاثیر باشند.

در این زمینه برخی از دست‌اندرکاران بازار خودرو با اشاره به تغییر مولفه‌های اثرگذار روی قیمت خودرو، بر این موضوع تاکید دارند که نوسان نرخ ارز که این روزها قطب‌‌نمای قیمتی خودرو شده، حضور مشتریان در بازار را کاهش داده و معاملات به پایین ترین سطح خود رسیده است.

دست‌اندرکاران بازار تردید فروشندگان برای عرضه خودرو به بازار و بی‌انگیزگی خریداران را دو دلیل اصلی برای کاهش معاملات خودرویی عنوان می‌کنند.  

آن طور که فعالان بازار می‌گویند فروشندگان با توجه به تداوم رشد نرخ ارز نگران هستند که خودروی خود را به بازار عرضه کنند، ولی بعد از فروش نتوانند خودروی دیگری جایگزین آن کنند. اندک فروشندگانی نیز که در این شرایط حاضر به عرضه خودرو به بازار هستند پیش از آنکه بخواهند خودروی خود را به بازار عرضه کنند نرخ ارز را روی تابلوی صرافی‌ها رصد می‌کنند.

در حالی که فروشندگان به‌دلیل نگرانی از روند صعودی نرخ ارز و تاثیر آن بر قیمت خودرو در بازار حضور پیدا نمی‌کنند،خریداران برخلاف فروشندگان امیدوارند روند صعودی نرخ ارز متوقف و قیمت‌ها در بازار به ثبات برسد.

آنچه خریداران را به کاهشی شدن نرخ ارز و به‌دنبال آن کاهشی شدن یا ثبات قیمت خودرو امیدوار کرده حرکت سینوسی نرخ ارز طی سال‌های ۹۷ و ۹۸ است.

در سال‌های ذکر شده نرخ ارز تا نزدیک ۱۹ هزار تومان هم بالا رفت، اما به تدریج و با دخالت‌هایی که سیاست‌گذار ارزی در بازار کرد نرخ ارز تا مرز ۱۰ هزار تومان کاهش یافت.

حال خریداران خودرو با توجه به تغییرات ایجاد شده در نرخ ارز در یک ماه اخیر معتقدند این امکان وجود دارد که با توجه به روند صعودی و لجام گسیخته آن، بار دیگر سیاست‌گذار ارزی در بازار دخالت کرده و این دخالت نمودار نرخ ارز را در بازار نزولی کند. به هر حال نرخ ارز نقش اول را در تعیین قیمت خودرو بازی می‌کند و به گفته دست‌اندرکاران بازار تا زمانی که نرخ ارز به ثبات نرسد بازار خودرو نیز روی آرامش را نخواهد دید.

از سوی دیگر فروش‌های جدید خودروسازان نیز در راه است. طی هفته جاری شرایط اولین فروش مشارکتی اعلام شد و پیش‌فروش دوم هم در دستور کار خودروسازان قرار دارد. هرچند فروش فوق‌العاده در انتظار اعلام قیمت‌های جدید است با این حال پیش‌بینی می‌شود که در هفته آینده بازار به‌واسطه فروش خودروسازان و به‌دنبال آن تزریق خودرو، روی آرامش به خود ببیند.

در اولین فروش فوق‌العاده و پیش‌فروش‌ها که در خرداد انجام شد، قیمت‌ها در بازار روند کاهشی به خود گرفت. حال پیش‌بینی می‌شود که همراه با برگزاری شوی پیش‌فروش‌ها توسط خودروسازان باز هم مراجعه به بازار کاهش یافته و قیمت‌ها نیز ریزش کند. با این حال برخی از دست‌اندرکاران صنعت خودرو باز هم بر قطب‌نمای قیمتی خودرو در بازار یعنی نرخ ارز تاکید و عنوان می‌کنند که اگر در هفته آتی نیز ارز روز صعودی داشته باشد به همراه آن خودرو نیز با افزایش قیمت مواجه خواهد بود.

   رشد نسبی قیمت‌ها

حال سری به بازار خودرو می‌زنیم تا ببینیم فروشندگان چه قیمت‌هایی را برای محصولات موجود در نظر گرفته‌اند.

از خانواده پراید شروع می‌کنیم. در حالی که پراید ۱۳۲ در بازار موجود نیست دیگر عضو این خانواده یعنی پراید ۱۳۱ با قیمت ۷۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در بازار موجود است. متقاضیان می‌توانند پراید ۱۱۱ را نیز با پرداخت ۸۶ میلیون تومان در اختیار بگیرند.

سری هم به بازار تیبا بزنیم. در حال حاضر خانواده تیبا با دو محصول تیبا صندوقدار و تیبا‌هاچ بک یا همان تیبا دو در بازار حضور دارد.قیمت اعلامی از سوی فروشندگان برای تیبا صندوقدار ۹۰ میلیون تومان است.

اما تیبا ۲ با قیمتی معادل ۹۹ میلیون تومان در بازار داد و ستد می‌شود.

ساینا نیز قیمتی مانند تیبا ۲ دارد و با قیمت ۹۹ میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود. خانواده کوئیک هم با دو مدل در بازار موجود است. این دو مدل عبارتند از: کوئیک ساده و کوئیک R، متقاضیان برای خرید کوئیک ساده باید ۱۱۰ میلیون تومان پرداخت کنند و چنانچه بخواهند کوئیک R را در اختیار بگیرند باید ۱۱۵ میلیون تومان به فروشندگان پرداخت کنند.

از بازار ۲۰۶ نیز خبر می‌رسد پژو ۲۰۶ تیپ‌۲ از سوی فروشندگان ۱۵۳ میلیون تومان قیمت خورده است و تیپ ۵ همین خودرو نیز با قیمت ۱۸۳ میلیون تومان در دسترس متقاضیان قرار دارد.

پژو ۲۰۶ صندوقدار نیز که پیش تر قیمتی معادل تیپ ۵ این خودرو داشت در حال حاضر از قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۵ اندکی فاصله گرفته و با قیمت ۱۸۰ میلیون تومان در بازار حضور دارد. پژو ۲۰۷ با گیربکس دستی ۲۱۵ میلیون تومان و پژو۲۰۷ با گیربکس اتوماتیک نیز با ۲۷۷ میلیون تومان در بازار معامله می‌شود.  

پژو ۴۰۵ مدل GLX که طی هفته جاری خبر توقف تولیدش از سوی ایران خودرو اعلام شد قیمتی حدود ۱۳۰ میلیون تومان دارد. دنا معمولی و دنا پلاس دو عضو تشکیل‌دهنده خانواده دنا در بازار هستند.

در حالی که برای دنا معمولی قیمت ۲۰۵ میلیون تومان از سوی فروشندگان اعلام شده مدل پلاس این خودرو با قیمت ۲۴۰ میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود.رانا نیز با قیمت ۱۳۷ میلیون تومان در بازار داد و ستد می‌شود.

اخبار اقتصادی
بازار خودرو