آیین نامه واردات خودروهای کارکرده اکنون در انتظار تایید هیات دولت است و بزودی اجرای آن آغاز خواهد شد. یکی از نمایندگان مجلس نیز از ایجاد 4 تغییر در این آیین نامه خبر داده است.
این تغییرات توسط کمیسیون زیربنایی دولت انجام شده؛ اما دقیقا چه تغییراتی اتفاق افتاده؟
قرار بود واردات خودرو با کارت ملی انجام شود و هر دارنده کارت ملی مجاز به واردات خودرو به کشور باشد. اما حالا دولت این بند را تغییر داده و شرط واردات خودرو را داشتن کارت بازرگانی عنوان کرده است. بر اساس تصمیم جدید دولت تنها افرادی میتوانند خودروی دست دوم وارد کنند که کارت بازرگانی دارند. بنابراین بند پرسروصدای آییننامه که در چند ماه گذشته واکنشهای زیادی را به همراه داشت که بر اساس آن به ازای هر کد ملی میشد یک خودروی کارکرده وارد کرد، از آییننامه حذف شده است.
مساله دوم مساله منشا ارز واردات خودرو است. به گزارش دنیای اقتصاد، ارز موردنیاز برای واردات خودروهای کارکرده از طریق ارز حاصل از صادرات خود و دیگران، جذب سرمایهگذاری، ارز منشأ خارجی و بقیه موارد مورد تایید بانک مرکزی تامین میشد. حالا در تغییرات جدید، کمیسیون زیربنایی با تامین ارز از طریق منشأ خارجی موافقت کردهاند، اما استفاده از ارز شخصی افراد در داخل کشور را نپذیرفتهاند. با این حساب با ارز منشا خارجی میتوان خودرو وارد کرد اما دارندگان ارز در داخل کشور نمیتوانند با منابع ارزی خود خودرو وارد کنند.
تغییر دیگری که سیاهکلی اعلام کرده درباره احتمال سرقتی بودن خودروهای وارداتی است. این نماینده مجلس گفته نگرانی پلیس راهور این بود که خودروهای سرقتی وارد کشور شود و پای اینترپل را به موضوع باز کند. یکی از تغییرات آییننامه این است که مسوولیت حقوقی در مورد این دست مشکلات خودروهای وارداتی به عهده شخص یا شرکت واردکننده است.
تغییر آخر هم به سقف موتور خودروها بر میگردد. در آیین نامه اولیه سقف و محدودیتی برای موتور خودروهای وارداتی اعلام نشده بود اما حالا در آیین نامه جدید قرار است تنها واردات خودروهای تا سقف 2500 سی سی مجاز به واردات هستند.
با توجه به اینکه این تغییرات توسط کمیسیون زیربنایی دولت بوجود آمده که خود مسئولیت کار های کارشناسی را برعهده دارد، انتظار می رود که هیات دولت دیگر چالشی در مسیر تصویب این آیین نامه نخواهد داشت.
احتمالا آیین نامه واردات خودروهای وارداتی در هفته جاری تصویب و سپس توسط معاون اول رئیس جمهور ابلاغ می شود.