گلایه شهروندان از گرانی تاکسی‌های اینترنتی

31 فروردین 140410:00
5 دقیقه

تیم تحریریه
تیم تحریریه
تیم تحریریه
تیم تحریریه

در روزهای اخیر، افزایش هزینه سفر با تاکسی‌های اینترنتی در شهر تهران، واکنش و گلایه برخی شهروندان را به دنبال داشته است. بسیاری از شهروندان بر این باورند که در حالی که نرخ جدید کرایه تاکسی‌ها قرار است از ابتدای اردیبهشت‌ماه اعمال شود، تاکسی‌های اینترنتی پیش‌دستی کرده و پیش از موعد، نرخ‌ها را افزایش داده‌اند. موضوعی که البته از سوی گردانندگان این پلتفرم‌ها رد شده است.

jHcnwbehtISTMMJZYQOYbDprskXx4ER8aqAXz6C5--636x.jpg

بر اساس روال معمول، نرخ کرایه تاکسی‌های شهری بر اساس مصوبات شورای شهر تهران و معمولاً در ابتدای سال اعلام و اجرایی می‌شود. اما تاکسی‌های اینترنتی، با استفاده از سیستم قیمت‌گذاری داینامیک یا پویا، نرخ سفر را بر اساس عوامل مختلفی همچون زمان، ترافیک، میزان تقاضا و شرایط آب‌وهوایی محاسبه می‌کنند. از این رو، برای یک مسیر مشخص در ساعات مختلف شبانه‌روز، ممکن است قیمت‌های متفاوتی تعیین شود.

در همین رابطه، «نگار عرب» معاون ارتباطات شرکت تپسی در گفت‌وگو با ایرنا توضیح داد: «قیمت‌گذاری در پلتفرم ما دستی نیست، بلکه به‌صورت پویا و هوشمند از طریق الگوریتم‌ها انجام می‌شود. هدف این الگوریتم‌ها، ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضاست، به‌گونه‌ای که نرخ سفر هم برای راننده و هم برای مسافر صرفه اقتصادی داشته باشد.»

وی با تأکید بر اینکه در سال جدید تاکنون افزایش محسوسی در نرخ‌گذاری اتفاق نیفتاده، افزود: «با توجه به افزایش هزینه‌های زندگی و همچنین رشد تعرفه‌های اعلامی برای تاکسیرانی، احتمال تغییر قیمت در ماه‌های آینده وجود دارد.»

در حال حاضر، بسیاری از کاربران پلتفرم‌های حمل‌ونقل اینترنتی، گرانی برخی مسیرها در ساعات پرترافیک را ملموس‌تر از قبل می‌دانند. در مقابل، پلتفرم‌ها بر این باورند که افزایش نرخ‌ها در ساعات خاص به‌منظور جلوگیری از ایجاد اختلال در توازن بازار است، چراکه در ساعات اوج ترافیک، تقاضا برای سفر افزایش یافته و هم‌زمان تعداد رانندگان کاهش می‌یابد.

گفتنی است که شورای شهر تهران نیز پیش‌تر نسبت به نبود نظارت قانونی کافی بر نرخ‌گذاری خودروهای شخصی فعال در پلتفرم‌های اینترنتی هشدار داده بود.

با توجه به رشد روزافزون استفاده از تاکسی‌های اینترنتی در کلانشهرهایی مانند تهران، مسئله قیمت‌گذاری این خدمات و نظارت بر آن به یکی از دغدغه‌های اصلی شهروندان تبدیل شده است؛ موضوعی که در ماه‌های آینده احتمالاً بیشتر از قبل مورد توجه نهادهای تصمیم‌گیر قرار خواهد گرفت.