ورود
شروع حرکت خودرو با سنگین ترین دنده یعنی دنده یک است و لرزش خودرو در این دنده یکی از رایج ترین مشکل هاست که می تواند دلایل مختلفی از جمله اشتباه در رانندگی و یا مشکل فنی باشد. در ادامه به دلایل و راه های حل این مشکل خواهیم پرداخت.
لرزش خودرو از مواردی است که نه تنها باعث ناراحتی سرنشینان خودرو می شود بلکه می تواند باعث فرسودگی سریع تر قطعات خودرو شود.
قابل ذکر است که لرزش در خودرو های مختلف یکسان نیست و خودرو های قدیمی تر با طراحی ساده تر لرزش بیشتری نسبت به خودروهای مدرن تر با تکنولوژی پیشرفته تر احساس شود.
یکی از شایع ترین دلایل لرزش خودرو در دنده یک، رها کردن یک دفعه یا خیلی آروم کلاچ است که باعث می شود موتور و فلایویل به طور کامل و مناسب (به موتور و گیربکس شوک ناگهانی وارد می شود) درگیر نشوند و خودرو شروع به لرزیدن می کند.
می تواند دلایل مختلفی داشته باشد از جمله مشکل در شمع ها و سیستم احتراق. شمع های ماشین اگر کثیف یا خراب باشند جرقه زنی با مشکل انجام شده و و باعث احتراق ناقص و لرزش موتور می شود.
باعث می شود سوخت به طور یکنواخت پخش نشود و احتراق ناقص انجام شود و موتور بلرزد.
باعث می شود هوا به مقدار کافی با سوخت ترکییب نشود و احتراق کامل انجام نشود و در نتیجه موتور به لرزش در بیاید.
استفاده از سوخت با کیفیت کم می تواند باعث احتراق ناقص و لرزش خودرو شود.
دیسک و صفحه از قطعات مصرفی هستند و با فرسوده شدن آن قدرت موتور به خوبی به گیربکس انتقال پیدا نمی کند و خودرو دچار لرزش می شود. در هنگام تعویص دیسک و صفحه فلایویل را نیز بررسی کنید و در صورت مشکل آن را عوض کنید. خرابی فلایویل نیز می تواند باعث لرزش خودرو شود.
اگر دیفرانسیل و یا چرخ دنده ها و بلبرینگ های گیربکس خراب باشد مانع انتقال صحیح نیرو شده و خودرو دچار لرزش می شود. همچنین کم بودن روغن گیربکس یا کثیف شدن روغن گیربکس می تواند باعث لرزش خودرو شود.
باعث لرزش خودرو در موقع حرکت می شوند.
در صورتی که خودرو دچار خرابی از قسمت جلوبندی یا زیربندی شود ممکن است خودرو دچار لرزش یا کوبش شود.
ساییده شدن نا متقارن لاستیک ها باعث لرزش خودرو در هنگام حرکت می شوند.