با این حال، با توجه به اینکه تغییر قیمت ارز برای محاسبه حقوق ورودی گمرک، حکم بودجه است، این مصوبه در نهایت اجرایی میشود، مگر اینکه دولت تصمیم به تغییر آن بگیرد. هرچه هست، با توجه به این مصوبه و با فرض اجرای آن، قیمت تمام شده بسیاری از کالاهای تولید داخل از جمله خودرو رشدی شدید را به خود خواهند دید. به گفته دبیر انجمن قطعهسازان، با تغییر قیمت پایه ارز در گمرک، بار ۶۰ هزار میلیارد تومانی بر دوش بخش تولید کشور گذاشته میشود که در نهایت سنگینی این بار بر دوش مردم خواهد افتاد. اظهارات بیگلو نشان میدهد قطعات و خودروهای داخلی نیز مشمول اثرات قیمتی مصوبه مورد نظر خواهند شد، آن هم در شرایطی که حالا نیز بسیاری از مشتریان توان خرید خودرو حتی با قیمت کارخانهای را نیز ندارند. از سوی دیگر، خودروسازان و قطعهسازان نیز هرچند مجوز افزایش قیمت خواهند گرفت، اما ازآنجاکه قیمتگذاری دستوری است، به نظر میرسد مصوبه ارزی سبب رشد زیان دهی آنها هم بشود.
ادعای خودروسازان این است که شورای رقابت به دلیل قیمتگذاری دستوری و عدم پوشش تمام و کمال هزینههای تولید، سال هاست زیان میبینند و این موضوع البته در صورتهای مالی آنها نیز مشاهده میشود. حالا با توجه به اینکه قرار است قیمت حاشیه بازار ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی کالا در گمرک قرار گیرد، تداوم قیمتگذاری دستوری، سرعت زیان دهی آنها را بالاتر خواهد برد. شورای رقابت قرار است چندی دیگر قیمت جدید خودروهای داخلی را اعلام کند و باید و منتظر ماند و دید مصوبه موردنظر چه نقشی در تغییر قیمتها خواهد داشت.
با فونت درشت نوشتن اول گزارش به نظر میرسه برا اینه که به زور به مخاطب القا باشه گرانی در راه است؟؟؟؟
ارز ۴۲۰۰ فقط برای دارو و کنجاله سویا و دان مرغ تخصیص پیدا میکنه و مابقی واردات از طریق سامانه نیما که در حال حاضر ۲۳ تومن هست تامین میشه در ثانی مگه غیر اینه که خودروهایی که در حال حاضر دارن تولید میشن بالای ۹۰ درصد داخلی سازی دارن پس اون ۱۰ درصد واردات تاثیری انچنانی نخواهد داشت