با اعلام سخنگوی دبیرخانه کارگروه شناسایی و صیانت از وسایل نقلیه تاریخی، روند دریافت پلاک تاریخی برای خودروهای کلاسیک تسهیل شده و شرایط برای تردد این خودروها در معابر عمومی نیز آسان تر شده است. همچنین این خودروها از مالیات معاف بوده و نیازی به دریافت معاینه فنی نیز ندارند.
امید شریفی، سخنگوی دبیرخانه کارگروه شناسایی و صیانت از وسیلههای نقلیه تاریخی ـ در توضیحات بیشتری گفت: با رأی هیأت وزیران، آییننامه شناسایی و صیانت از وسیلههای نقلیه تاریخی اصلاح شد و صدور ۱۰ روزه شناسنامه مالکیت و پلاک تاریخی، تسهیل تردد در معابر عمومی و همچنین معافیت وسیلههای نقلیه دارای پلاک تاریخی از معاینه فنی، به تصویب رسید.
او یادآور شد: چگونگی تردد و معافیت از معاینه فنی، همواره از دغدغهها و مشکلات مالکان خودروهای دارای پلاک تاریخی بود که با اهتمام و پیگیری کانون جهانگردی و اتومبیلرانی، به عنوان دبیرخانه کارگروه شناسایی و صیانت از وسیلههای نقلیه تاریخی و نماینده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که خود نیز یکی از اعضای اصلی کارگروه است به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی و برای حفظ منافع مالکان با در نظر گرفتن قوانین ملی و بینالمللی، به تصویب رسیده است.
شریفی افزود: بر این اساس، با مصوبه جدید دولت که در تاریخ ۱۳ دیماه ۱۴۰۲ توسط معاون اول رئیسجمهور ابلاغ شده است، وسیلههای نقلیه دارای پلاک تاریخی با ثبت درخواست در سامانههای آنلاین، میتوانند بدون مشکل در معابر عمومی تردد داشته باشند و همچنین از دریافت معاینه فنی، معاف هستند.
سخنگوی کارگروه شناسایی و صیانت از وسیلههای نقلیه تاریخی بیان کرد: امیدواریم اجرای این آییننامه که به تسهیل در تردد، تسریع در روند شناسایی و صیانت از وسیلههای نقلیه تاریخی و ساماندهی وسیلههای نقلیه تاریخی منجر میشود، رضایت مالکان خودروها، افزایش تعداد مجموعهداران و متولیان موزههای خصوصی و برگزاری هرچه بهتر رویدادهای مرتبط را موجب شود.
شریفی افزود: با تصویب این قانون، صدور موافقتنامه برگزاری هر گونه رویداد مربوط به وسیلههای نقلیه تاریخی و کلاسیک در کشور به عهده کارگروه است و این اقدام قطعا به ساماندهی و نظاممند کردن فعالیتهای مرتبط با این وسیلههای نقلیه منجر خواهد شد.
او همچنین گفت: صدور بیمهنامه بدنه و تخصیص کارت سوخت به وسیلههای نقلیه تاریخی نیز در دستور کار قرار گرفته است.
کارگروه شناسایی و صیانت از وسیلههای نقلیه تاریخی متشکل از وزارتخانههای کشور، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ورزش و جوانان، صنعت، معدن و تجارت و پلیس راهور فراجا و سازمان حفاظت از محیط زیست و کانون جهانگردی و اتومبیلرانی است.