مقایسه بین انواع دزدگیر و ردیاب، کدام بهتر است؟

3 مهر 140313:20
7 دقیقه


مقایسه بین انواع دزدگیر و ردیاب، کدام بهتر است؟

در این مقاله، مقایسه‌ای کلی و مفید بین انواع دزدگیر ساده و تصویری و همچنین ردیاب نصبی و آهنربایی خواهیم داشت تا مشخص شود کدام برای امنیت وسیله نقلیه مفید است.

توضیحات و عملکرد هر نوع ردیاب

ردیاب از هر مدل که باشد، دارای یک ماژول GPS است که موقعیت مکانی را از ماهواره دریافت می کند و یک ماژول GSM که موقعیت خود را برای کاربر ارسال می‌کند پس هیچ محدودیت فاصله ای در یک ردیاب وجود ندارد.کاربر می‌تواند موقعیت لحظه‌ای و گزارش مسیر پیموده شده ردیاب را به همراه جزئیات کامل شامل سرعت، توقفات، محدوده مجاز و غیره را داشته باشد. ردیاب خودرو دارای یک کیت مرکزی است که متشکل از یک سری ورودی و خروجی است. هر ورودی آن مانند یک سنسور، اطلاعات مفیدی را به کاربر اطلاع می‌دهد.

ورودی‌های ردیاب خودرو

ورودی‌های یک ردیاب نصبی که به ردیاب خودرو معروف است، شامل موارد زیر است:

  • سنسور ضربه: به محض وارد شدن ضربه به بدنه ماشین یا موتورسیکلت به کاربر اطلاع می‌دهد.
  • سنسور باز شدن درب: به محض باز شدن چهار درب اصلی خودرو، صندوق و کاپوت به کاربر اطلاع می‌دهد.
  • سنسور روشن شدن: با روشن شدن خودرو به کاربر اطلاع می‌دهد، البته موارد کاربردی دیگری نیز دارد.
  • ورودی آنالوگ: می‌تواند برای سنسورهای آنالوگ مثل وزن و دما نیز مورد استفاده قرار گیرد.

ارسال آلارم‌ها و امکانات ردیاب خودرو

تمامی آلارم‌های بالا بدون محدودیت فاصله برای کاربر ارسال می‌شود. یعنی کاربر از طریق تماس و پیامک متوجه همه آلارم‌ها می‌شود و حتی اگر گوشی کاربر در حالت سایلنت باشد، آژیر می‌کشد.پیامک و تماس و همچنین اپلیکیشن سخنگو با قابلیت ارسال آلارم برای 5 گوشی همزمان یک تضمین صد در صدی برای متوجه شدن کاربر است.

ویژگی‌های پیشرفته ردیاب خودرو

یک ردیاب خودرو همچنین دارای خروجی خاموش‌کن است که به کاربر امکان می‌دهد از راه دور و بدون محدودیت فاصله، خودرو را خاموش کند، برخی از کاربران وقتی می‌خواهند از خودرو خود دور شوند، علاوه بر فعال کردن آلارم‌ها، خاموش‌کن را نیز فعال می‌کنند که به مانند یک سوییچ مخفی، خودرو را خاموش کرده و حتی در صورت داشتن سوییچ، خودرو روشن نمی‌شود. همچنین در طراحی این خاموش کن خاموش کردن زیر سرعت مطمئنه و خاموش کن سریع نیز لحاظ شده است.

2.jpg

امکانات نظارتی ردیاب خودرو

ردیاب خودرو دارای امکانات نظارتی نیز هست، بدین معنی که اگر وسیله نقلیه در اختیار شخص دیگری باشد، علاوه بر مشاهده مسیر پیمایش خودرو، کاربر می‌تواند صدای داخل کابین خودرو را نیز بشنود و از جزئیات پیمایش خودرو مانند سرعت، توقف و محدوده مطلع شود. همچنین آلارم‌های نرم‌افزاری بابت خارج شدن از محدوده یا سرعت بالا را نیز فعال کند.

باتری پشتیبان و کلید SOS ردیاب

ردیاب خودرو دارای باتری بکاپ داخلی است تا حتی اگر سارقین بخواهند باتری ماشین را قطع کنند و خودرو را با جرثقیل به سرقت ببرند، دستگاه به فعالیت خود ادامه دهد، کلید SOS برای کمک اضطراری می‌تواند به صورت مخفی در خودرو نصب شود و در صورتی که راننده مورد خفت‌گیری یا تصادف قرار بگیرد، با زدن این دکمه به شماره‌ای ذخیره شده پیام و موقعیت ارسال شود.

ویژگی‌ها و کاربردهای ردیاب آهنربایی

ردیاب نصبی برق اصلی خود را از وسیله نقلیه که روی آن نصب است، تأمین می‌کند و دارای باتری بکاپی کوچک برای موارد قطع سر باتری است. مدل دیگر دستگاه، ردیاب آهنربایی است که در دسته ردیاب‌های پرتابل دسته بندی می‌شوند و با باتری داخلی قوی خود برای روزها و ماه‌ها می‌تواند کار کند و نیازی به اتصال برقی به خودرو ندارد.

ردیاب آهنربایی دارای میکروفن و سنسور ضربه است، یعنی هم می‌تواند صدای اطراف دستگاه را بشنود و هم می‌توانید تنظیم کنید که در صورت حرکت و ضربه به کاربر هشدار ارسال کند.

ردیاب های پرتابل دارای گستره وسیعی از تنوع و کاربرد هستند و در انواع مختلف تحت عنوان ردیاب شخصی برای کودکان و سالمندان و همچنین به صورت قلاده ای به عنوان ردیاب حیوانات ردیاب شارژی برای استفاده در دوچرخه و اسکوترها و در کل برای هر آنچه که بیم سرقت آن باشد و دیدن موقعیت آن برای انسان مهم باشد وجود دارند.

موارد استفاده از ردیاب آهنربایی

موارد استفاده از ردیاب آهنربایی کمی با ردیاب نصبی متفاوت است. ردیاب آهنربایی چون نیاز به نصب ندارد، نیازی به ورود به داخل خودرو نیست و در مواردی که دسترسی به داخل خودرو امکان ندارد و نیاز به ردیابی موقعیت خودرو داریم، از آن استفاده می‌کنیم.

همچنین، برخی کاربران به دلیل اینکه یک ماشین خاص دارند و نگران دست‌خوردن سیستم برقی خودرو هستند، از ردیاب آهنربایی استفاده می‌کنند که هیچ گونه اتصال به برق خودرو ندارد و امکان خطا دادن کامپیوتر خودرو به صفر می‌رسد.

3.jpg

مقایسه دزدگیرها با ردیاب‌ها

دزدگیرها نیز به امنیت خودرو کمک می‌کنند، اما باید بررسی کنیم که در ازای قیمتی که دارند، تا چه حد می‌توانند برای امنیت خودرو و یا موتور سیکلت شما مفید باشند.

ویژگی‌ها و معایب دزدگیرهای ساده و تصویری

یک دزدگیر ساده دارای سنسورهای مختلفی برای هشدار سرقت است، مانند سنسور ضربه، سنسور روشن شدن و سنسور باز شدن درب، این دزدگیرها تا اینجا مشابه ردیاب‌ها عمل می‌کنند. اما دزدگیر ساده تنها می‌تواند خروجی آژیر را فعال کند و خودرو آژیر بکشد.

این کار فقط زمانی مفید است که کاربر به فاصله کمی از خودرو قرار داشته باشد و صدای آژیر را بشنود. در دزدگیرهای تصویری، هشدارها روی ریموت تصویری برای کاربر ارسال می‌شود، اما فاصله ریموت از خودرو نیز محدودیت دارد (حداکثر 700 متر).

همچنین بر خلاف ردیاب خودرو که یک سیستم مخفی است دزدگیر با صدایی که ایجاد میکند سارق را از وجود خود مطلع می کند و سارق به راحتی آن را غیر فعال کرده و به کار خود ادامه می دهد.

دقت داشته باشید که برخلاف ردیاب خودرو و یا ردیاب موتور سیکلت که بعد از سرقت نیز می توان بدون محدودیت فاصله مکان دقیق خودرو را مشاهده کرد و حتی وسیله نقلیه را خاموش کرد دزدگیر چه ساده چه تصویری بعد از سرقت خودرو هیچ کارایی ندارد.

نتیجه‌گیری و مقایسه قیمت و امکانات

با مقایسه امکانات و قیمت، متوجه می‌شویم که ردیاب‌های فول در محدوده قیمت 2 تا 3 میلیون تومان بسیار مفیدتر از دزدگیرهای تصویری با همین قیمت و حتی بالاتر هستند در نتیجه پیشنهاد می کنیم حتماً در رابطه با انواع ردیاب اطلاعات لازم را کسب نمایید تا بتوانید انتخاب درستی را داشته باشید.