گروه صنعتی ایران خودرو در گزارشی رسمی که به سازمان بورس ارائه کرده، تایید کرد در شهریور ماه هایما های تولید شده را احتکار کرده و از عرضه آن ها به بازار خودداری کرده است.
طی یک هفته اخیر مسئولان استاندارد، تعزیرات و سازمان حمایت بر احتکار خودرو توسط ایران خودرو صحه گذاشتهاند.
روز دوشنبه رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی قضایی به احتکار خودرو پرداخت و در این باره گفت: برخی رسانهها میگویند خودروها را عمدی نگه داشتهاند تا قیمت را بالا ببرند. این مدل اخبار مردم را میآزارد. قبلا به بازرسی کل کشور هم گفتهام ورود کنند و خودروسازها به صراحت به مردم توضیح بدهند و بگویند خودروها فلان ایراد را دارند.
رئیس قوه قضاییه افزود: حسب اعلام سازمان تعزیرات، در جریان بازدید از یک پارکینگ مستقر در خراسان رضوی، 10 هزار خودروی عرضه نشده مشاهده شد که 6 هزار دستگاه از آنها دارای ایراد و نقص فنی بوده و 4 هزار دستگاه دیگر بلااشکال بودند، اما عرضه نمیشدند؛ به محض بازدید و ورود سازمان تعزیرات، متولی عرضه خودرو در آن بخش، با شتابزدگی و تعجیل مشغول عرضه و واگذاری خودروها میباشد! علیایحال باید مقوله عرضه خودرو بصورت جامع و کامل مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد و موضوع بصورت شفاف برای مردم و مشتریان تبیین شود؛ بنا بر نقلی که شده سازمان استاندارد نیز اعلام کرده که خودروهای عرضه نشده فاقد مشکل از ناحیه استاندارد هستند.
اشاره رئیس قوه قضائیه احتکار چهار هزار هایما توسط شرکت ایران خودرو است که مدیران این شرکت مدعی بودند استاندارد صندلی ندارند اما پس از رسانهای شدن این احتکار، نسبت به تحویل آنها اقدام کردند.
تیم گشت مشترک تعزیرات حکومتی در دهم مهرماه از شرکت ایران خودروی مشهد بازدید کرد و در همین راستا پرونده ظن احتکار برای چهار هزار خودروی ایران خودروی هایما و پژو پارس در پارکینگ بینالود مشهد تشکیل شد این امر مهر تاییدی بر احتکار خودروهایی است که آماده تحویل هستند ولی خودروساز از تحویل آنها به مشتریان خودداری می کند.
در همین راستا، سید مرتضی مدنی رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در15 مهرماه گفت که در گشت مشترک تعزیرات حکومتی در پارکینگ بینالود مشخص شد از 10 هزار خودروی موجود چهار هزار خودرو هایما، پژو پارس بدون پلاک در این مجموعه وجود دارد که به ظن احتکار پرونده تخلف برای این شرکت تشکیل شد.
به گفته مدنی، احراز این تخلف نیازمند گزارش کارشناسی و تأیید سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان است که در صورت تأیید با فوریت رسیدگی خواهد شد.
همچنین رئیس سازمان تعزیرات حکومتی فرصت 10 روزه به مدیران این خودروساز داده است تا خودروها را به دست مصرف کنندگان واقعی برسانند در غیر این صورت با آنها به جرم سودجویی یا گرانفروشی کالایی برخورد خواهد شد.در همین راستا گزارش رسمی که ایران خودرو به سازمان بورس داده نشان میدهد این شرکت در شهریورماه 2410 دستگاه هایما تولید کرده اما فقط 263 دستگاه را به مشتریان فروخته است. یعنی بیش از 2100 دستگاه هایمای تولیدی خود در شهریور را احتکار کرده بود.
همچنین در مجموع 6 ماه نخست امسال ایران خودرو 10528 دستگاه هایما تولید کرده که فقط 7655 دستگاه آن را به مشتریان فروخته بود. یعنی مجموعا 2873 دستگاه هایما توسط ایران خودرو تا پایان شهریور احتکار شده بود.