ورود
شرکت تیگارد موتور که پیشتر بیوایدی چین L و سانگ پلاس را از طریق سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی به فروش رسانده بود، اکنون فرایند تحویل نمونه ۲۰۲۵ چین L را آغاز کرده است. این نسخه، بهروزرسانیشده و کاملتر از نسل پیشین بوده و بهزودی در خیابانهای کشور قابل مشاهده خواهد بود.
اولین سری از این خودرو که در مرحله نخست فروش تیگارد موتور در سامانه یکپارچه عرضه شده بود، قرار است با مدل ۲۰۲۵ تحویل خریداران شود؛ مدلی که نسبت به نسخه پیشین تغییراتی مهم را تجربه کرده و برخی ایرادات آن نیز برطرف شده است.
بی وای دی چین L که پیشتر در نمایشگاه شهر آفتاب بهمن ماه 1403 با مدل ۲۰۲۴ به نمایش درآمده بود، حالا در نسخه ۲۰۲۵ با بهبودهای فنی و ظاهری، آماده ورود به بازار ایران است. این سدان بزرگ، مدرن و اقتصادی که در آوریل ۲۰۲۴ (فروردین ۱۴۰۳) به بازار چین معرفی شد، توانست در مدت کوتاهی به سومین خودروی پرفروش بازار چین در سال ۲۰۲۴ تبدیل شود.
با ورود این محصول به کشور، علاقه مندان به خودروهای هیبریدی جادار و باکیفیت، گزینهای جدید، بهروز و متفاوت پیش رو خواهند داشت.
طراحی ظاهری بی وای دی چین ال ۲۰۲۵ نسبت به نسخه قبلی تغییرات زیادی نداشته و اصلیترین تفاوت آن نصب دوربینهای سیستم چشم خدا در نقاط مختلف خودرو است. این دوربینها در بخش گلگیر جلو، بالای آینههای جانبی و قسمت بالای شیشه جلو قرار گرفتهاند. علاوه بر این، بال عقب کوسهای به خودرو اضافه شده که روی قسمت پشتی آن یکی دیگر از دوربینهای سامانه چشم خدا نصب شده است.
در فضای داخلی نیز مانیتور خودرو دیگر قابلیت چرخش ندارد، اما سطح گرافیکی آن بهبود یافته و کیفیت نمایش به شکل قابل توجهی ارتقا پیدا کرده است.
چین L مدل ۲۰۲۵ همچنان از همان پکیج فنی مدل ۲۰۲۴ بهره میبرد؛ یعنی ترکیبی از فناوری روز، مصرف سوخت پایین و بردی چشمگیر. قلب تپنده این خودرو متشکل از یک موتور ۱.۵ لیتری بنزینی با قدرت ۱۰۱ اسب بخار و گشتاور ۱۲۶ نیوتنمتر و یک موتور الکتریکی قدرتمند با ۲۱۸ اسب بخار قدرت و ۲۶۰ نیوتنمتر گشتاور است. انتقال قدرت از طریق گیربکس EHS به چرخهای جلو انجام میشود.
به لطف این ترکیب، چین L میتواند در حدود ۷.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر برسد که برای یک خودروی خانوادگی با وزن ۱۷۷۵ کیلوگرم، کاملاً رضایت بخش است.
باتری ۱۵.۸۷ کیلوواتساعتی این خودرو در حالت تمامبرقی، برد شهری تا ۱۲۰ کیلومتر (چرخه CLTC) را ممکن میسازد. در حالت ترکیبی با باک بنزین پر و ظرفیت باتری فول پیمایش خودرو به بیش از۲۱۰۰ کیلومتر میرسد که عددی بسیار قابل توجه برای کلاس خود بهشمار میرود. مصرف سوخت ترکیبی نیز تنها ۳.۰۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده و خودرو موفق به کسب استاندارد آلایندگی یورو ۶ شده است.
سیستم تعلیق جلو از نوع مکفرسون و عقب از نوع مولتی لینک است تا بین راحتی و پایداری سواری تعادل برقرار شود. همچنین ظرفیت باک خودرو ۶۵ لیتر است که در کنار برد بالا و مصرف بهینه، آسودگی خاطر بیشتری برای سفرهای طولانی فراهم میکند.
نسخه 2025 چین ال نسبت به نسخه قبلی پیشرفت خوبی در امکانات رفاهی داشته است. ایراداتی مثل نبود گرم کن و سردکن صندلیها و شارژر بی سیم در مدل قبلی برطرف شده و حالا این خودرو پکیج کاملی از امکانات رفاهی را ارائه میدهد.
این خودرو مجهز به صندلیهای برقی جلو با گرمکن و سردکن، تریم داخلی چرمی، چراغهای LED با نوربالای اتوماتیک و سقف پانورامای برقی است. سیستم تهویه اتوماتیک دو کاناله با قابلیت پاکسازی هوای کابین، کروز کنترل تطبیقی، کیلومترشمار دیجیتال و چهار حالت رانندگی از دیگر امکانات مهم این خودرو به شمار میرود.
استارت دکمهای، قابلیت روشن کردن خودرو با ریموت و حتی تعریف گوشی به عنوان ریموت از ویژگیهای کاربردی آن است. همچنین کارت ورود NFC، نمایشگر مرکزی ۱۲.۸ اینچی، دوربین ۳۶۰ درجه و سامانه ضبط تصاویر پیرامون خودرو هنگام توقف نیز در این نسخه تعبیه شده است.
کیت پنچرگیری، صندلیهای عقب تاشو، قابلیت خروجی برق برای کمپ کیت، دریچههای تهویه، خروجی شارژ USB، شارژر بیسیم تلفن همراه، سیستم بازیافت انرژی هوشمند، پارک خودکار مبتنی بر نرمافزار، پدل شیفتر، سیستم کمکی پارک، سیستم دستیار رانندگی دیپایلوت و سیستم صوتی با ۶ بلندگو به همراه بلوتوث و وایفای از دیگر امکانات مهم این خودرو هستند.
تنها کمبود قابل توجه در بخش امکانات رفاهی چین ال 2025، نبود اپل کارپلی و اندروید اتو است که جای خالی آن به وضوح حس می شود.
این خودرو به 7 کیسه هوا که شامل کیسه هوای روبروی سرنشینان جلو، کیسه هوای جانبی سرنشینان جلو، کیسه هوای پردهای سرتاسری و کیسه هوای میان سرنشینان جلو مجهز شده است.
علاوه بر این چین ال 2025 از بستهای کامل از سیستمهای پیشرفته کمک رانندگی بهره میبرد که شامل سامانه کنترل پایداری الکتریکی، کنترل شروع حرکت در سربالایی، ترمز پارک برقی و اتوهلد، ترمز اضطراری اتوماتیک، اخطار برخورد از جلو و عقب، رادار نقطه کور، رادار خطخوان، دستیار حفظ رانندگی بین خطوط و اخطار هنگام باز شدن درها میشود. همچنین سامانه پیشبینی رفتار رانندگان دیگر و رادار تابلوخوان از دیگر قابلیتهای ایمنی این خودرو به شمار میروند.
یکی از برجستهترین امکانات ایمنی چین ال ۲۰۲۵، سامانه God’s Eye یا چشم خدا است. این سیستم نظارت هوشمند با استفاده از ۱۲ دوربین و ۱۲ سنسور اولتراسونیک خودرو را به طور کامل و ۳۶۰ درجه تحت کنترل دارد.
God’s Eye با بهرهگیری از فناوریهای GPS و ارتباطات آنلاین، امکان مشاهده زنده اطراف خودرو را از طریق اپلیکیشن موبایل فراهم میکند و در صورت بروز خطر یا نزدیک شدن افراد مشکوک، هشدارهای فوری را به مالک ارسال میکند.
این فناوری بخشی از پلتفرم DiPilot بی وای دی است و نسخههای مختلفی دارد. نسخه پایه این سامانه با نام God’s Eye C امکاناتی مانند ناوبری هوشمند در بزرگراه، پارک خودکار و حالت دیده بانی از راه دور را ارائه میدهد. هدف اصلی این سیستم، افزایش ایمنی، بهبود کنترل خودرو و فراهم آوردن تجربهای امن و آرام برای مالک است.
با ورود بی وای دی چین ال ۲۰۲۵، رقابت در بازار خودروهای پلاگین هیبرید محدود کشور، سختتر و پرهیجانتر خواهد شد. این خودرو با سواری نرم و راحت، مصرف سوخت بسیار پایین، شتاب و قدرت حرکتی قابل قبول و امکانات بهروز، یکی از گزینههای جذاب در دسته لیفتبکهای هیبریدی محسوب میشود.