روز گذشته ایرانخودرو لیست قیمت محصولات خود در تیرماه ۱۴۰۰ را منتشر کرد. این اقدام ایرانخودرو بدعتی جدید محسوب میشود.
البته با توجه به اینکه هنوز خودروسازی سایپا لیست قیمت محصولات خود مربوط به تیرماه امسال را منتشر نکرده مشخص نیست این اقدام ایرانخودرو در انتشار لیست قیمت محصولات به صورت ماهانه تکلیف جدید وزارت صمت به خودروسازان است یا اینکه ایده مدیران ارشد ایرانخودرو بوده است.
اما چند نکته درباره لیست قیمتی تیرماه محصولات ایرانخودرو قابلتوجه است. اولین نکته مربوط به اعلام قیمت ماهانه توسط این خودروساز میشود. پیشتر چنانچه مشتریان قصد داشتند تا از آخرین قیمت خودرویی در مبدأ مطلع شود، باید به سراغ اعلامیههای فروشهای فوقالعاده خودروسازان میرفتند تا از آخرین قیمت محصول مورد نظر مطلع شوند، این در شرایطی است که خودروهای مشمول قرعهکشی در فروش فوقالعاده هم محدود بود و شامل تمامی خودروها نمیشد. اما با انتشار لیست قیمت ماهانه دیگر نیازی به جستوجو در اعلامیههای فروش فوقالعاده برای کشف قیمت خودرو نیست و میتوان گفت این اقدام به نوعی کار مشتریان برای پیدا کردن قیمت کارخانهای خودروهای قابل عرضه (حتی اگر در فروشهای فوقالعاده آنها جایی نداشته باشد) را آسان کرده است.
نکته دیگری که درباره این لیست قیمت جلب توجه میکند و به آن اشاره شد این است که آبیهای جاده مخصوص به صراحت اعلام کردهاند چنانچه هر یک از محصولات حاضر در سبد محصولاتی آنها در این لیست قیمتی وجود ندارد این به آن معناست که در تیر ماه آن محصول جایی در برنامه تولید این خودروساز ندارد. با توجه به لیست و همچنین این اظهارنظر شاهد خواهیم بود که آبیهای جاده مخصوص در تیر ماه مانند خرداد ماه امسال برنامهای برای تولید پژو ۲۰۶ تیپ ۵ و همچنین رانا معمولی نخواهند داشت.
اما به سراغ قیمتهای اعلامی از سوی این خودروساز برای محصولات تولیدی و قابل عرضه در تیر میرویم و این قیمتها را با قیمتهای اعلامی خرداد مقایسه میکنیم. مقایسه لیست قیمت محصولات ایرانخودرو برای اولین ماه از فصل تابستان ۱۴۰۰ با خرداد امسال نشان میدهد محصولات تولیدی این خودروساز هیچ تغییر قیمتی را به خود ندیده است.
با توجه به اظهار نظر چندی پیش بابک رحمانی مدیر بازاریابی و فروش ایرانخودرو در ارتباط با نحوه قیمتگذاری محصولات تولیدی شرکتهای خودروساز مبنی بر اینکه خودروسازان این امکان را دارند تا قیمت محصولات تولیدی خود را بر اساس دو آیتم زیان تولید و همچنین فاصله قیمتی میان بازار و کارخانه تعیین کنند به نظر میرسد از یک طرف هزینه تولید هیچ یک از محصولات قابل عرضه این خودروساز به نسبت خرداد سال جاری تغییر نداشته و از طرف دیگر به دلیل نوسان کم قیمتی در بازار تغییری نیز در فاصله قیمتی میان بازار و کارخانه ایجاد نشده تا خودروساز بتواند قیمت محصولات تولیدی خود را افزایش دهد.
سری هم به لیست قیمتی ایرانخودرو بزنیم. با توجه به این لیست تا پایان تیرماه قیمت کارخانهای پژو ۴۰۵SLX حدود ۱۰۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان تعیین شده است.در غیاب پژو ۲۰۶ تیپ ۵ در این لیست آبیهای جاده مخصوص برای 206 تیپ ۲ این خودرو قیمت ۱۲۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان را تعیین کرده اند.
پژو پارس LX نیز در مبدأ با پرداخت ۱۴۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قابل خریداری است. دنا پلاس با موتور توربو شارژ و گیربکس اتوماتیک همچنان گرانترین خودروی تولید داخل ایرانخودرو محسوب میشود و ۳۹۰ میلیون تومان قیمت دارد. سمند LX هم ۱۳۲ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان در کارخانه قیمت خورد. براساس برنامه اعلامی ایرانخودرو همچنان تولید سه خودروی پژو ۴۰۵، سمند با موتور EF۷ و پژو پارس دوگانهسوز در دستور کار قرار دارد.