تارا اتوماتیک

کشور
ایران ایران
شرکت خدمات دهنده
ایساکو
نوع عرضه
مونتاژ
قیمت کارخانه
توقف فروش
قیمت بازار
885,000,000 (تومان)
مزایای تارا اتوماتیک
  • استفاده از گیربکس 6 سرعته AT
  • امکانات رفاهی قابل قبول و بهره مندی از ESP
معایب تارا اتوماتیک
  • طراحی نه چندان دلچسب چراغ های عقب
  • ارگونومی نا مناسب کابین
تارا اتوماتیک از یک موتور 1.6 لیتری بهره می برد که 4 سیلندر و تنفس طبیعی است. این موتور که با کد TU5P یا EC5 شناخته می شود می تواند 113 اسب بخار قدرت در 5800 دور در دقیقه و 144 نیوتون متر گشتاور در 4000 دور در دقیقه تولید کند. این توان تولیدی از طریق یک گیربکس اتوماتیک AT به چرخ های جلو منتقل می شود و تارا اتوماتیک را طبق اطلاعات اعلامی ایران خودرو طی 13 ثانیه از سرعت 0 به 100 می رساند.
از معایب تارا اتومات میتوان به کیفیت پایین متریال داخل کابین و کسفست پایین مونتاژ اشاره کرد.
شیشه بالابر های برقی، آینه های جانبی تاشو برقی، سانروف برقی، کروز کنترل، کامپیوتر سفری، صندلی راننده 6 حالته برقی، سنسور نور، سنسور باران، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم ورود و خروج بدون کلید و استارت دکمه ای، تنظیم ارتفاع نور چراغ های جلو، سیستم ISOFIX و سنسور TPMS امکاناتی هستند که روی تارا اتوماتیک عرضه شده اند.
مشخصات فنی تارا اتوماتیک
190 KM/H
حداکثر سرعت
ثانیه
شتاب 0 تا 100
کلاس بدنه
سدان
حجم موتور
1600 سی سی
نوع موتور
بنزین سوز
تعداد سیلندرها
4
نوع جعبه دنده
اتوماتیک تیپ ترونیک
مصرف سوخت ترکیبی
7.15 لیتر در 100 کیلومتر
مشخصات فنی بدنه
وزن1268 کیلوگرم
تعداد فضای سرنشینان5
ابعاد و نوع لاستیک چرخهای جلو195/55R16
ابعاد و نوع لاستیک چرخهای عقب195/55R16
مشخصات فنی موتور
تعداد سوپاپ ها16
آرایش قرار گیری سیلندرهاخطی مستقیم
محل قرار گیری موتورموتور جلو
سیستم سوخت رسانیانژکتوری با پاشش چند نقطه ای سوخت
حداکثر توان خروجی (دور بر دقیقه / اسب بخار)113 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور خروجی (دور بر دقیقه / نیوتن متر)144 نیوتن متر در 4500 دور در دقیقه
توان خروجی حجمی (اسب بخار بر لیتر)68.75 اسب بخار بر لیتر
ظرفیت باک50 لیتر بنزین + لیتر گاز + لیتر باک سوخت دوم
روغن مناسب برای خودرو5w30 SN
روغن مناسب برای خودرو 210w40 SN
مشخصات جعبه دنده ( Transmission )
تعداد دنده (جلو)6
محل قرار گیری اهرم تعویض دندهکنسول میانی
سیستم حرکتی خودرو (انتقال قدرت)موتور جلو دیفرانسیل جلو
سیستم ترمزها
نوع سیستم ترمزدارای سیستم ضد قفل ABS، EBA، HSA، ESC
نوع دیسک و کالیبر ترمز جلودیسکی خنک شونده
نوع دیسک و کالیبر ترمز عقبدیسکی
سیستم تعلیق و فرمان
نوع سیستم فرماندارای قدرت کمکی برقی
عملکرد اتومبیل
حداکثر سرعت190 کیلومتر بر ساعت
شتاب 0 الی 100 (برحسب ثانیه) ثانیه
مصرف سوخت شهری(بنزین) لیتر در 100 کیلومتر
مصرف سوخت جاده ایی(بنزین) لیتر در 100 کیلومتر
استاندارد آلایندگییورو 5
محدوده گارانتی
محدوده گارانتی3سال يا 60/000 كيلومتر(هر كدام زودتر فرا برسد)
امکانات رفاهی تارا اتوماتیک
کیسه های هوا ( نوع و تعداد )4 عدد، کیسه های هوای راننده، سرنشین، و جانبی
سیستم های پایداری و کمک رانندهدارای سیستم کنترل پایداری esp
سیستم های امنیتی و حفاظتیدارای ایموبلایزر، قفل مرکزی و ورود و خروج و استارت بدون کلید
سیستم فرمان و هدایت پذیریدارای فرمان برقی
نوع غربیلکدارای کلید های کنترلی سیستم صوتی روی فرمان
سیستمهای تهویه مطبوعسیستم تهویه با تنظیمات الکتریکی اتوماتیک
سیستم صوتی و تصویریدارای 6 بلندگو(درب جلو، داشبورد و طاقچه عقب)
سیستمهای مولتی مدیادارای نمایشگر 7 اینچی، پورت USB، بلوتوث، قابلیت میرورلینگ، دراای دوربین دنده عقب
سیستم صندلیهای جلودارای روکش چرم و پارچه،تنظیمات برقی 6 جهته راننده و 4 جهته برای سرنشین
سیستم صندلیهای عقبدارای سیستم ISOFIX، صندلی های تاشو
سیستم آیینه هاآینه های جانبی برقی راهنمادار با قابلیت تاشوندگی
سیستم شیشه هاشیشه های جلو و عقب برقی، دارای گرمکن شیشه عقب، دارای سنسور باران برای کارکرد خودکار برف‌پاککن
سیستم های سقفدارای سانروف
سیستم روشنایی جلوچراغهاي نئون جلو، چراغ روز ، مه شكن، تنظيم ارتفاع چراغ هاي جلو از داخل، سيستم روشنايي ترك خودرو ، دارای روشن و خاموش شدن اتوماتیک چراغ ها
سیستم روشنایی عقبدارای مه شکن عقب
سنسورهای پیش فعالدارای سنسور دنده عقب، دارای سیستم پایش فشار باد تایر هاTPMS
سیستم های کمک رانندگیدارای کروز کنترل

تارا اتوماتیک طراحی ظاهری مشابه تیپ دنده ای دارد و تنها تفاوت آن ها در وجود رینگ های 16 اینچی آلومینیومی به جای رینگ های 15 اینچی فولادی است. با وجود داشتن پلتفرم یکسان با پژو 301، ایران خودرو تلاش کرده تا ظاهر خودرو تارا اتومات را کاملا متفاوت طراحی کند و در این امر نیز موفق بوده. البته این موضوع چندان خبر خوبی به شمار نمی رود زیرا برعکس پژو 301 که خودرویی جمع و جور با طراحی مینیمال بود، تارا با همان ابعاد طراحی بسیار اغراق آمیز با خطوط شکسته و حجیم دارد که هیچ تناسبی با سایز خودرو در آن مشاهده نمی شود.

در نمای جلو ماشین تارا اتوماتیک اولین مسئله ای که جلب توجه می کند چراغ های کشیده و کاسه ای تارا اتوماتیک هستند که برای ابعاد بدنه کاملا بزرگ به نظر می رسند. جلو پنجره مشکی رنگ با خط های افقی نیز طرحی دمده دارد و بهتر بود ایران خودرو برای یک ماشین تولید 2021 از طرح مدرن تری برای جلو پنجره استفاده می کرد. ورودی هوای سپر نیز در پایین طرحی مشابه جلو پنجره دارد و در اطراف آن چراغ های مه شکن و دی لایت ها قرار گرفته اند.

 

نمای روبرو تارا اتوماتیک.webp

 

نمای کناری تارا اتوماتیک نیز کاملا با بی سلیقگی و بی هیچ تناسبی طراحی شده؛ یک خط برجسته از روی چراغ جلو تا روی چراغ عقب امتداد یافته و یک خط دیگر از سپر عقب تا روی درب ها آمده که نمای جانبی را بسیار اغراق آمیز و شلوغ کرده اند. رینگ های 16 اینچی با ابعاد بدنه و گلگیر ها متناسب اند اما طرح حجیم آن ها به مانند خطوط بدنه همچنان با سگمنت خودرو غریب است. به جز این موارد، در نهایت بی ظرافتی، ستون B خودرو همرنگ بدنه است که به خصوص در رنگ های روشن کاملا توی ذوق می زند.

 

نمای سه رخ عقب تارا اتوماتیک.webp

 

در نمای عقب، ماشین تارا اتوماتیک با چراغ های یک تکه به هم پیوسته احتمالا متفاوت ترین خودروی ساخت ایران است. البته همچنان این تفاوت ها به معنای زیبایی نیستند؛ چراغ های عقب تارا اتوماتیک مانند تک تک اجزای دیگر برای بدنه اش بزرگ هستند و به غیر از آن، گرافیک داخلی آن ها موجب می شود تا در شب مجبور باشیم به جای یک خودروی خاص، به یک افتضاح نورانی نگاه کنیم! به هر حال امیدواریم که ایران خودرو با تغییر گرافیک چراغ های عقب اقدام به نجات محصول خود و چشمان رانندگان خودرو های پشت سر تارا اتومات کند، بجز مواردی که در مورد چراغ های عقب گفته شد، می توان گفت که سایر اجزای نمای عقب تارا اتوماتیک تقریبا اوضاع بهتری دارند و ساده تر طراحی شده اند. روی درب صندوق یک برآمدگی عضلانی به موازات چراغ عقب کشیده شده، سپر عقب نیز تقریبا ساده است و تنها یک دیفیوزر بخش پایینی آن را در بر گرفته. 

 

نمای عقب ماشین تارا اتوماتیک ایران خودرو.webp

 

کابین و فضای داخلی

در داخل کابین خودرو تارا اتوماتیک اوضاع بسیار خوب است! متاسفانه یا خوشبختانه ایران خودرو وقت چندانی برای طراحی داخل کابین تارا اتومات نگذاشته و تقریبا همان داشبورد و رودری های پژو 301 را با اندکی تغییرات به کار برده. این مسئله به این معناست که تارا اتوماتیک یک کابین ارگونومیک با طراحی مناسب دارد. فرمان خودرو از نوع 3 شاخه و D کات است که پیشتر در تولیدات ایران خودرو ندیده بودیم.

 

فرمان و داشبرد تارا اتومات.webp

 

همچنین دکمه های کروز کنترل و کنترل سیستم صوتی روی این فرمان به چشم می خورند. داشبورد تارا از جنس پلاستیک خشک است و در کنسول میانی آن سیستم مولتی مدیا قرار گرفته، پایین تر از آن سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک قرار گرفته و سپس در بالای دسته دنده کلید های شیشه بالابر و جا لیوانی قرار دارد. صندلی های تارا اتوماتیک پوشش چرمی دارند و در هر دو ردیف نیز فضای سر و پای مناسبی برای سرنشینان خودرو در نظر گرفته شده. صندوق عقب تارا نیز با 640 لیتر فضا کاملا مناسب سفر های خانوادگی است.

 

آمپر تارا اتومات.webp

 

صندلی های ردیف عقب خودرو تارا.webp

 

مشخصات فنی

تارا اتوماتیک از یک موتور 1.6 لیتری بهره می برد که 4 سیلندر و تنفس طبیعی است. این موتور که با کد TU5P یا EC5 شناخته می شود می تواند 113 اسب بخار قدرت در 5800 دور در دقیقه و 144 نیوتون متر گشتاور در 4000 دور در دقیقه تولید کند. این توان تولیدی از طریق یک گیربکس اتوماتیک AT  به چرخ های جلو منتقل می شود و تارا اتوماتیک را طبق اطلاعات اعلامی ایران خودرو طی 13 ثانیه از سرعت 0 به 100 می رساند.

تارا اتوماتیک در محور جلو از سیستم تعلیق مک فرسون و در محور عقب از سیستم تعلیق نیمه مستقل میله پیچشی بهره می برد. همچنین ترمز های خودروی تارا اتومات در جلو دیسکی خنک شونده و در عقب دیسکی هستند که به سیستم های کمکی نظیر ترمز ضد قفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD) و ترمز کمکی اضطراری (EBA) نیز مجهزند. مصرف سوخت این خودروی 1190 کیلوگرمی در یک سیکل ترکیبی شهر و جاده 7.3 لیتر در هر 100 کیلومتر پیمایش اعلام شده است.

 

رینگ و لاستیک تارا.webp

 

امکانات ایمنی و رفاهی

تارا اتوماتیک به 4 ایربگ مجهز است که شامل ایربگ راننده، سرنشین جلو و جانبی های جلو هستند. این خودرو به طور مستقیم در هیچ تست تصادفی شرکت نکرده اما به دلیل داشتن پلتفرم و اتاق مشترک با پژو 301، می توان ادعا کرد که این خودرو 3 ستاره ایمنی از موسسه یورو انکپ دارد و نسبت به سایر خودرو های تولید داخل یک خودروی ایمن و قابل اطمینان محسوب می شود.

طبق ادعای سازنده تارا اتوماتیک از ورق Dual Phase در بدنه خود استفاده می کند که باعث استحکام بیشتر خودرو می شود. همچنین وجود سیستم های کمک رانندگی مانند سیستم کنترل پایداری (ESP)، سیستم کنترل کشش (TCS) و سیستم کمک حرکت در سربالایی (HSA) به ایمن تر شدن هرچه بیشتر رانندگی با تارا اتوماتیک کمک می کنند.

 

لیور دنده تارا اتومات.webp

 

تارا اتوماتیک علاوه بر تمام امکاناتی که در نسخه دنده ای این خودرو مشاهده می شد، امکانات بیشتری را نیز به سرنشینان خود ارائه می دهد.

شیشه بالابر های برقی، آینه های جانبی با قابلیت تنظیم با تاشوندگی برقی، سانروف دو حالته برقی، سیستم مولتی مدیا با کلید های کنترل روی فرمان، کروز کنترل، کامپیوتر سفری، صندلی راننده 6 حالته برقی، سنسور نور، سنسور باران، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم ورود و خروج بدون کلید و استارت دکمه ای، تنظیم ارتفاع نور چراغ های جلو، سیستم ISOFIX و سنسور TPMS امکاناتی هستند که روی تارا اتوماتیک عرضه شده اند.

 

تارا اتوماتیک در بازار

تارا اتوماتیک در بازار امروز رقیبانی مانند فردا 511 و چری آریزو 5 توربو دارد و ممکن است در آینده شاهین اتوماتیک نیز به این جمع اضافه شود. چری آریزو 5 به صورت صفر کیلومتر مقداری از تارا اتوماتیک و فردا 511 گران تر است اما در همه زمینه ها بهتر از آن دو عمل می کند و ارزش خرید بالاتری دارد.

تارا در مقابل فردا بازار خرید و فروش و خدمات پس از فروش بهتری دارد همچنان گیربکس 6 دنده AT آن نیز به گیربکس 5 دنده DCT فردا 511 برتری دارد.

نظرات کاربران
امیر مهدی نصیرلو
امیر مهدی نصیرلو
11 تیر 1402
مشکل نرم‌افزاری داره وقتی می خای روشن کنی استات می خوره ولی روشن نمی شه باید یه باتری ساز کنارت باشه