تیارا یا همان بایک رویژیانگ X5 یا (BAIC X5)، یک خودروی کراس اور 7 نفره ساخت کمپانی بایک چین است که در سال 2021 در چین معرفی شده و سپس برای اولین بار در سال 1401 در نمایشگاه خودروی تهران توسط شرکت مکث موتور (زیر مجموعه شرکت ماموت) به بازار ایران معرفی شد. نخستین نمونه تولید داخل مکث تیارا نیز در اوایل مرداد ماه همان سال در مکث موتور به تولید رسید. تیارا به معنی زیباست و در زبان کردی (تی) به معنی چشم و (آرا) به معنی آراستن است. در این صفحه ابتدا طراحی ظاهری این کراس اور جدید را بررسی میکنیم، سپس به طراحی کابین مکث تیارا پرداخته و در نهایت مشخصات فنی و قیمت و رقبای این خودروی جذاب چینی در بازار را معرفی میکنیم.
این خودرو در سال 1403 با تیارا پرایم جایگرین شد.
طراحی ظاهری ماشین تیارا مکث موتور
طراحی ظاهری خودروی بایک ایکس 5 (BAIC Ruixiang X5) کاملا محافظه کارانه بوده و بیشتر خریداران با رنج سنی بالاتر و خانواده ها را مورد هدف قرار داده است.
در نمای جلو چراغ های مستطیلی داخل مشکی در ترکیب با جلو پنجره بزرگ با خط های عمودی چهره ای میانسال را برای این خودرو ترسیم کرده اند. سپر جلو نیز فرمی خاص داشته و دو فرورفتگی در کناره های آن به چشم می خورند.
نمای کناری بایک ایکس 5 بسیار کشیده است و هر بیننده ای در اولین نگاه متوجه طول بسیار زیاد آن می شود. دو خط تقریبا سیال در بالا و پایین درب ها باعث شده اند تا نمای کناری تیارا رو به بی روحی نرود. رینگ های 18 اینچی نیز به خوبی فضای داخل گلگیر ها را پر کرده اند.
در نمای عقب چراغ های مستطیلی شکل با چراغ ها جلو فرم هماهنگی دارند اما فرم خطوط بدنه مقداری متفاوت بوده و نمای عقب این خودرو را به اندازه نمای جلوی آن میانسال به نظر نمی رسد. دو عدد ونت هوا در اطراف سپر عقب به چشم می خورند و در پایین سپر نیز یک دیفیوزر با دو عدد خروجی اگزوز به چشم می خورند.
کابین و فضای داخلی ماشین تیارا
کابین مکث موتور تیارا کیفیت ساخت قابل قبولی دارد، داشبورد خودرو از جنس پلاستیک خشک بوده و در برخی قسمت های آن از چرم دوزی استفاده شده است. در رودری ها از پلاستیک نرم و خشک و چرم دوزی استفاده شده و صندلی ها نیز پوشش چرمی با کیفیتی دارند. فرمان خودرو از نوع 4 شاخه و دارای D کات است که کلید های کنترل سیستم صوتی و کروز کنترل روی آن قرار دارند. این غربیلک فرمان که شباهت هایی به فرمان فردا T5 نیز دارد فرم چندان راحتی ندارد و تلسکوپی نبودن آن نیز مزید بر علت می شود تا در یک رانندگی طولانی این غربیلک موجب خستگی دست راننده شود. صفحه کیلومتر این خودرو نیز از نوع دیجیتالی بوده و طراحی شلوغ آن می تواند باعث خستگی چشم راننده شود.
در قسمت بالایی کنسول میانی این خودرو یک صفحه نمایش 10.25 اینچی به چشم می خورد که سیستم مولتی مدیا از طریق آن قابل دسترسی است. پایین تر از آن پنل تهویه مطبوع اتوماتیک قرار گرفته که خوشبختانه لمسی نیست و سازنده برای آن از کلید های فیزیکی استفاده کرده است. در پایین اهرم دنده یک موس برای سیستم مولتی مدیا در نظر گرفته شده و زیر آن کلید های ترمز پارک دکمه و اتوهلد قرار گرفته اند.
صندلی های جلوی این ماشین تقریبا خوب بوده و فضای کافی به سرنشینان می دهند. اما این فضا در ردیف عقب به حد عالی می رسد و فضای سر و پا برای سرنشینان ردیف عقب بسیار ایده آل است. ردیف سوم این خودرو نیز برای نشستن کودکان مناسب بوده و سرنشینان بزرگسال نمی توانند حساب خاصی روی ردیف سوم این خودرو باز کنند.
این کراس اور چینی از یک موتور 4 سیلندر 1.5 لیتری توربو شارژ با کد TLE4G15D بهره می برد. این موتور توانایی تولید حداکثر 155 اسب بخار قدرت در 5600 دور در دقیقه و 215 نیوتون متر گشتاور از 2000 تا 4000 دور در دقیقه را دارد و نیروی خود را از طریق یک گیربکس 6 دنده اتوماتیک AT به چرخ های جلو منتقل می کند.
بایک X5 در محور جلو از سیستم تعلیق مک فرسون و در محور عقب از سیستم تعلیق نیمه مستقل میله پیچشی بهره می برد. ترمز های این خودرو نیز در جلو دیسکی خنک شونده و در عقب دیسکی هستند و به امکانات کمکی نظیر ترمز ضد قفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD) و ترمز کمکی اضطراری (BA) نیز مجهز اند.
مصرف سوخت اعلام شده برای آن در حالت سیکل ترکیبی 7.5 لیتر در هر 100 کیلومتر رانندگی است.
امکانات ایمنی و رفاهی خودرو تیارا
مکس تیارا از 6 ایربگ بهره می برد که برای راننده، سرنشین جلو، جانبی های جلو و پرده ای های جلو و عقب نصب شده اند. متاسفانه هیچ تست تصادفی از این خودرو در دسترس نیست و نمی توانیم نظر دقیقی درباره ایمنی این خودرو در تصادفات داشته باشیم اما وجود سیستم های کمک رانندگی نظیر سیستم کنترل پایداری (ESP) می تواند در جلوگیری از حوادث هنگام رانندگی با این خودرو موثر واقع شود.
در زمینه امکانات رفاهی اما خودروی تیارا حرف های زیادی برای گفتن دارد؛
+ شیشه بالابر های برقی و اتوماتیک برای هر 4 درب مجهز به پاور ویندوز
+ آینه های جانبی با تنظیم و تاشوندگی برقی
+ سقف پانوراما
+ صندلی های جلو برقی با تنظیم 6 جهته برای راننده و 4 جهته برای سرنشین
+ گرمکن صندلی های جلو
+ گرمکن آینه های جانبی
+ سیستم تهویه اتوماتیک با دریچه هوا برای سرنشینان عقب
+ سیستم مولتی مدیا با مانیتور 10.25 اینچی با دکمه های کنترل از روی فرمان و موس روی کنسول میانی به همراه 6 بلندگو
+ دوربین 360 درجه و دوربین ثبت وقایع هنگام رانندگی
+ پشت آمپر دیجیتالی 12.3 اینچی
+ سنسور نور، درب صندوق برقی،
+ سیستم ورود و خروج بدون کلید و استارت دکمه ای
+ ترمز پارک برقی
+ اتوهلد
+ کروز کنترل
+ سیستم نمایش تصویری نقطه کور و ردیف سوم صندلی ها لیست بلند
مکث تیارا در بازار
در حال حاضر قیمت تیارا مکث موتور اعلام نشده و هنوز اطلاع دقیقی از شرایط فروش این خودرو نداریم. اما از لحاظ ابعاد، قوای فنی و امکانات تیارا در مقابل خودرو هایی مانند فونیکس تیگو 7 پرو، فیدلیتی پرایم، دیگنیتی پرایم و دیگر خودرو های این سگمنت قرار می گیرد و کار سختی برای رقابت با آن ها دارد.
تیارا فضای کابین بسیار بزرگی دارد و 7 نفره بودن آن نیز می تواند برای برخی خریداران یک امتیاز مهم محسوب شود. نکات مثبت دیگر این خودرو نیز امکانات رفاهی زیاد و کیفیت کابین قابل قبول این خودرو است. اما از سوی دیگر محصولات مدیران خودرو و گروه بهمن با قوای فنی بهتر، خدمات پس از فروش قدرتمند تر، بازار خرید و فروش تضمین شده، طراحی ظاهری بهتر و برند قوی تر می توانند کار را برای محصول جدید مکث موتور بسیار سخت کنند.
حالا که فعلآ به تعهدات قبلی عمل نکرده و پول مردم را هم پس نمیدهد...
واقعا ماشین خوبیه تا گرون نشده بخرید. فیدیلیتی ۷نفره یک و هشتصد تیارا یک و پانصد والا این از فیدیلیتی بهتره
۱- قیمت ۲- شرایط اقساطی دو ساله و نرخ سود ۳- زمان تحویل ۴- سال ساخت89