پژو پارس سال 1379-اکنون

کشور
فرانسه فرانسه
شرکت خدمات دهنده
ایساکو
نوع عرضه
مونتاژ
قیمت کارخانه
توقف تولید
قیمت بازار
ناموجود
مشخصات فنی پژو پارس سال
190 KM/H
حداکثر سرعت
11 ثانیه
شتاب 0 تا 100
کلاس بدنه
سدان
حجم موتور
1761 سی سی
نوع موتور
بنزین سوز
تعداد سیلندرها
4
نوع جعبه دنده
دنده دستی
مصرف سوخت ترکیبی
9.1 لیتر در 100 کیلومتر
مشخصات فنی بدنه
کلاس اتومبیلD Segment
وزن1165 کیلوگرم
تعداد فضای سرنشینان5
ابعاد و نوع لاستیک چرخهای جلو185/65R
ابعاد و نوع لاستیک چرخهای عقب195/60R14
مشخصات فنی موتور
تعداد سوپاپ ها8
آرایش قرار گیری سیلندرهاخطی شیبدار
محل قرار گیری موتورموتور جلو
سیستم سوخت رسانیانژکتوری پاشش چند نقطه ای
حداکثر توان خروجی (دور بر دقیقه / اسب بخار)97 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور خروجی (دور بر دقیقه / نیوتن متر)148 نیوتون متر در 3500 دور در دقیقه
توان خروجی حجمی (اسب بخار بر لیتر)53.8 اسب بخار بر لیتر
ظرفیت باک70 لیتر بنزین + لیتر گاز + لیتر باک سوخت دوم
روغن مناسب برای خودرو20w50 SL
روغن مناسب برای خودرو 210w40 SL
مشخصات جعبه دنده ( Transmission )
تعداد دنده (جلو)5
محل قرار گیری اهرم تعویض دندهکنسول میانی
سیستم حرکتی خودرو (انتقال قدرت)موتور جلو دیفرانسیل جلو
سیستم ترمزها
نوع سیستم ترمزروغنی با بوستر خلائی
نوع دیسک و کالیبر ترمز جلودیسکی
نوع دیسک و کالیبر ترمز عقبکاسه ای
سیستم تعلیق و فرمان
نوع سیستم تعلیقمستقل برای هر چرخ
تعلیق جلومک فرسون
تعلیق عقبمستقل
کمک فنرهای جلوهیدرولیکی
کمک فنرهای عقبهیدرولیکی
نوع سیستم فرمانقدرت کمکی هیدرولیکی
عملکرد اتومبیل
حداکثر سرعت190 کیلومتر بر ساعت
شتاب 0 الی 100 (برحسب ثانیه)11 ثانیه
مصرف سوخت شهری(بنزین)11.3 لیتر در 100 کیلومتر
مصرف سوخت جاده ایی(بنزین)6.2 لیتر در 100 کیلومتر
استاندارد آلایندگییورو 2
محدوده گارانتی
محدوده گارانتی24 ماه یا 40 هزار کیلومتر
امکانات رفاهی پژو پارس سال
کیسه های هوا ( نوع و تعداد )2 عدد ، کیسه هوای راننده
سیستم های پایداری و کمک رانندهدارای ترمز ضد قفل ABS
سیستم های امنیتی و حفاظتیدزدگیر هوشمند
سیستم فرمان و هدایت پذیریقدرت کمکی هیدرولیکی
نوع غربیلک4 شاخه طراحی جدید
سیستمهای تهویه مطبوعکنترل دستی
سیستم صوتی و تصویریرادیو CD به همراه MP3 به همراه 4 بلند گو
سیستمهای مولتی مدیانمایشگر دمای داخل و خارج خودرو
سیستم صندلیهای جلوتزئینات جدید بژ ، تنظیم برقی پشت صندلی ها
سیستم صندلیهای عقبدارای 2 عدد پشت سری
سیستم آیینه هاآیینه های جانبی برقی ، همرنگ بدنه
سیستم شیشه هابالابر شیشه های جلو و عقب برقی
سیستم روشنایی جلوچراغهای جلو با قابلیت تنظیم زاویه نور ، مه شکن جلو

پژو پارس سال - Peugeot Pars) Peugeot Persia) را میتوان یکی از موفق ترین فیس لیفت ها در بازار خودروی ایران دانست. پارس از پلت فرم پژو ۴۰۵ استفاده میکند و تغییرات ایجاد شده در چراغ ها، سپر ها کاپوت و زه های اطراف بدنه خودرویی با نام پارس را معرفی می‌کنند. این خودرو ابتدا با نام "سفیر"، سپس با نام "پرشیا" و در آخر با نام "پارس" در سبد محصولات ایران خودرو قرار گرفت.

 

pars1.jpg

 

پارس سال یک خودروی سایز متوسط شهری اقتصادی محسوب می‌شود که به لطف فاصله محوری زیاد، فضای مناسبی برای سرنشینان فراهم می‌کند؛ در کنار آن صندوق عقب جادار این خودرو را برای خانواده ها مناسب جلوه می‌دهد.
قبل از اینکه تماما به پژو پارس سال بپردازیم، باید اشاره کنیم در طول بیش از 2 دهه گذشته به جز پارس سال، شاهد عرضه پارس ELX، پارس LX، پارس اتوماتیک و پارس دوگانه سوز نیز بوده ایم.

از زمان معرفی این خودرو در سال ۱۳۷۹ تا کنون تغییر خاصی در ظاهر بیرونی پژو پارس صورت نگرفته و اکثر تغییرات در محیط کابین بوده. داشبورد، رودری ها و غربیلک فرمان دستخوش این تغییرات شدند. 

همچنین ۲ کیسه هوا که ابتدا روی این خودرو وجود نداشت، بعد از الزامی شدن آن توسط سازمان استاندارد، در سال ۱۳۹۳ با داشبورد جدید که در بازار با نام داشبورد سوناتایی(!) نیز شناخته می‌شود بر روی پارس سال قرار گرفت. کلید های کنترل سیستم صوتی، امکان اتصال تلفن همراه با بلوتوث و تهویه مطبوع اتوماتیک از تغییرات دیگر در بخش امکانات رفاهی است.

 

pars3.jpg

 

pars4.jpg

 

یک پیشرانه با حجم 1761 سی‌سی، 4 سیلندر، 8 سوپاپ تنفس طبیعی با 97 اسب بخار قدرت و 148 نیوتن متر گشتاور که با کد XU7 شناخته می‌شود از مشخصه های فنی پژو پارس سال هستند. قدرت توسط یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو منتقل می شود.

 

pars2.jpg

 

این موتور قدیمی بیش از ۲ دهه است که توسط ایران خودرو روی خودرو های مختلف قرار می‌گیرد؛ مصرف سوخت بالایی دارد و نسبت به حجم  آن و آلایندگی که تولید می‌کند بازده آن نسبتا کم است. باک ۷۰ لیتری پژو پارس باعث می‌شود با وجود مصرف بالا نیاز به سوختگیری پی در پی برای راننده کاهش یابد.

پژو پارس همچنان از پرتیراژ ترین خودرو های ایرانخودرو محسوب می‌شود.

قیمت پژو پارس سال

درحال حاضر قیمت کارخانه پژو پارس سال ارزان تر از قیمت بازار این خودرو است. جدیدترین قیمت های این خودرو را در صفحه قیمت پژو پارس میتوانید مشاهده نمایید.

طراحی داخل پژو پارس سال

طرح جدید داشبورد پژو پارس سال که به داشبورد سوناتایی معروف است، در ابتدای تولید آن با استقبال زیادی روبرو شد. اما به دلیل پایین بودن کیفیت متریال این داشبورد زیبا و مشکلاتی از قبیل ضعف در برابر خط و خش و به صدا افتادن خیلی زود طرفداران و خریداران این مدل ها را نا امید کرد.

همچنین فرمان پارس سال مجهز به دکمه های کنترل صوتی است که در مدل های قدیمی‌تر این خودرو دیده نمیشود.

صندلی پژو پارس سال 

صندلی پژو پارس‌های تولید داخل از ابتدا تا کنون در چهار مدل صندلی قدیم، صندلی جدید، صندلی خلبانی، و صندلی صلیبی در دسترس میباشد.
از تفاوت های صندلی قدیم و جدید پژو پارس میتوان به پشت سری سرنشینان عقب، کنسول وسط و تکیه گاه صندلی عقب اشاره کرد.
صندلی خلبانی پژو پارس بیشتر مربوط به پارس های elx است که دارای تکیه گاه کشیده با برآمدگی هایی در اطراف و قسمت های متحرک در قسمت نشیمن و فضای پشت پای سرنشینان است.

صندلی صلیبی نیز در پژو پارس دارای تکیه گاه و نشیمن بزرگتری نسبت به صندلی های معمولی میباشد.

موتور پژو پارس سال

پارس سال در کلاس های 28229-28232 از موتور XU7JP/L3 با حجم 1761 سی سی با حداکثر توان 100 اسب بخار در 6000 دور در دقيقه و حداکثر گشتاور 153 نيوتن متر در 3000 دور در دقيقه بهره می‌برد. نسبت تراکم این موتور 9.3 و تعداد سوپاپ آن 8 عدد میباشد.

مزایا و معایب پژو پارس سال

در بررسی تجربه رانندگی با پژو پارس به برخی از مزایا و معایب آن اشاره میکنیم که ممکن است این موارد برای هر شخصی متفاوت باشد. 


مزایای پژو پارس سال

1- تجهیزات رفاهی و امکانات مورد قبول

در بازه قیمتی که پژو پارس سال در آن قرار دارد این خودرو توانسته است با ارائه امکانات مناسب از جمله فرمان هیدرولیکی، کلیدهای کنترل روی فرمان، سیستم تهویه اتوماتیک، سیستم صوتی پیشرفته، آینه های جانبی راهنما دار، شیشه های بالابر برقی عقب و جلو، تریم دورنگ، قطعات دکوراتیو طرح چوب و کلی امکانات دیگر رضایت نسبی را در زمینه امکانات و آپشن ها بدست آورد.


2- پیشرانه خوب
یکی از مزایای این خودرو استفاده از پیشرانه 1.8 لیتری این خودرو است که با هماهنگی کامل با گیربکس آن شتاب گیری نسبتا مناسبی را ارائه می‌دهد.


3- کابین بزرگ و جادار
در کابین این خودرو فضای پا و سر مناسبی در اختیار استفاده کنندگان از آن قرار دارد. صندلی های خودرو راحتی مناسبی را ارئه میدهند. صندلی های جلوی این خودرو از تنظیمات 6 جهته برخوردار است که باعث میشود سرنشینان آن در مسافرت های طولانی کمتر احساس خستگی کنند.


4- شبکه نمایندگی و خدمات پس از فروش گستره و قطعات فراوان
شرکت ایران خودرو تقریبا از بزرگترین شبکه نمایندگی ها در میان خودروسازان داخلی برخوردار است و در اکثر شهرهای ایران نمایندگی مجاز دارد.
از طرفی امداد خودرو ایران خودرو در هنگام نیاز در کمترین زمان به شما خدمات دهی میکند. 
قطعات این خودرو در تمامی نمایندگی های ایران خودرو در کشور در دسترس هستند و این امر باعث شده مشکلات هفته ها زمین گیری در تعمیرگاه ها به دلیل نبود قطعات در این مدل خودرو وجود نداشته باشد.

معایب پژو پارس سال

بعد از بررسی مزایای پژو پارس سال نوبت به بررسی معایب این خودروی پرطرفدار میرسد که ممکن است خریداران خود را به دردسر بیندازد. از مهمترین معایب پارس سال میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

1- مصرف سوخت بالا

مصرف سوخت پژو پارس سال در حالت ترکیبی 9.1 لیتر در هر صد کیلومتر میباشد که این عدد در مقایسه با پژو 206 و رانا بسیار زیاد است و میتوان گفت این خودرو در رقابت با خودروهای فوق در زمینه مصرف حرفی برای گفتن ندارد.

2- کیفیت پایین کابین 

کاهش کیفیت خودروهای داخلی از سال نود شروع شد و و این روند کماکان ادامه دار است و پارس سال نیز از این قضیه مستثنا نیست. با افزوده شدن ایربگ به این مدل خودرو و استفاده از داشبورد سوناتایی قطعات استفاده شده در این داشبورد کیفیت بسیار پایینی دارد که در کوتاه مدت با مشکل خط و خش و صدا افتادن آن مواجه خواهید شد.

3- هزینه نگهداری بالا

با توجه به این که این خودرو بسیار شبیه به پژو 405 است اما در مقایسه با آن امکانات زیادی دارد که با توجه به پایین بودن کیفیت ساخت قطعات این خودرو با گذشت زمان شاهد خرابی های زیادی در این امکانات خواهید بود که شمارا مجبور به مراجعه به نمایندگی یا مکانیکی خواهد کرد.

4- طراحی بدنه قدیمی

بیش از 20 سال است که از رونمایی این خودرو توسط ایران خودرو میگذرد و در طول این مدت شاهد تغییرات چندانی در بدنه آن نبودیم. از سویی خودروهایی هم سن این خودرو مانند کیا ریو، در طول این مدت تغییرات زیادی را در طراحی خارجی داشته اند که پژو پارس سال از آن بی بهره بوده است.