پورشه سهام باقیمانده بوگاتی را فروخت؛ پایان سلطه فولکس واگن!

21 شهریور 140518:25
3 دقیقه


بوگاتی دیگر هیچ ارتباطی با گروه فولکس‌واگن ندارد. تنها 5 سال پس از اینکه برند فرانسوی وارد یک شراکت با ریماک شد، حالا بوگاتی کاملاً تحت کنترل این استارت‌آپ اهل کرواسی است.

bugatti 2.webp

55 درصد از این شراکت متعلق به ریماک و 45 درصد باقی‌مانده در دست پورشه بود که حالا پورشه تمام سهام خود را به ریماک واگذار کرده و به این ترتیب به حضور بوگاتی در زیر چتر فولکس‌واگن پایان داده است.

این انتقال در 9 سپتامبر 2026، معادل 18 شهریور، نهایی شد و سهام بوگاتی-ریماک و گروه ریماک Rimac Group را تحت کنترل کنسرسیومی قرار داد که رهبری آن بر عهده شرکت آمریکایی HOF Capital است. گروه پورشه نیز اعلام کرد که از این معامله یک میلیارد یورو درآمد داشته که 250 میلیون یورو از آن را به تأمین تعهدات مالی بازنشستگان اختصاص خواهد داد.

bugatti 1.webp

فروش سهام بوگاتی پایان یک دوره مهم برای این برند را رقم می‌زند. بوگاتی تحت مالکیت فولکس‌واگن توانست به جایگاه برجسته خود در صنعت خودروسازی بازگردد. با تولید شاهکارهایی مانند ویرون و شیرون و همچنین توسعه مدل‌های خاص و تولید محدود بر پایه آن‌ها، بوگاتی دوباره نام درخشان خود را برای طرفداران ابرخودروهای دیوانه‌وار احیا کرد.

در ادامه و در سال 2021 نیز پورشه و ریماک یک شراکت را آغاز کردند که هدف داشت بوگاتی را به کمک دانش فنی ریماک در حوزه خودروهای الکتریکی، وارد عصر الکتریکی‌سازی کند. این همکاری با معرفی ابرخودرو هیبرید توربیون به ثمر نشست، خودرویی که یک موتور 3.8 لیتری V16 کازورث را در کنار 3 موتور الکتریکی ساخت ریماک به خدمت می‌گیرد.

bugatti 3.webp

تولید توربیون از امسال آغاز خواهد شد و بوگاتی فعلاً برنامه‌ای را برای ابرخودرو بعدی آغاز نکرده است. بنابراین هنوز مشخص نخواهد بود که فروش سهام پورشه و مالکیت کامل ریماک بر بوگاتی چه تأثیری در آینده این برند اصیل و ریشه‌دار خواهد داشت.

منبع: Car.ir