قیمت روز خودرو
عنوان | قیمت نمایندگی (تومان) | قیمت بازار (تومان) | آخرین بروز رسانی |
---|---|---|---|
تیم Car.ir علاوه بر انتشار شرایط فروش خودرو ها، قیمت روز خودرو کارخانه و بازار را نیز به صورت روزانه توسط سیستم بروزرسانی می کنند. قیمت روز خودرو در ایران خصوصا در چند سال اخیر با بازگشت مجدد تحریم ها و افزایش چندباره نرخ دلار رشد چشمگیری پیدا کرده است، به غیر از قیمت دلار و نوسانات مربوط به آن موارد دیگری مانند تصمیمات ناگهانی مسئولان مرتبط با این حوزه، کمبود عرضه و بسته شدن مقطعی واردات خودرو نیز به این رشد قیمت ها دامن زده و باعث شده هیچگاه نتوان پیشبینی قیمت خودرو را به درستی انجام داد؛ به صورتی که قیمت روز خودرو ایران خودرو و یا قیمت روز خودرو سایپا با قیمت فردای محصولات این شرکت ها متفاوت است و به طور کلی نه تنها می توان گفت که کاهش قیمت خودرو امری دور از ذهن است؛ به راحتی می توان اذعان کرد دیگر چیزی به عنوان خودروهای ارزان قیمت در بازار ایران یافت نمی شود؛ در همین شرایط، کمبود تولید نسبت به تقاضا و الزام تولید کنندگان به عرضه محصولات در سامانه یکپارچه موجب شده دیگر خرید خودرو با اقساط نیز امکان پذیر نباشد.
این موضوع در مورد قیمت خودروهای برقی نیز صدق می کند، این در حالی است که در ابتدا قرار بود خودروهای برقی به سبب تعرفه بازرگانی پایین تر از انواع مدل های بنزینی، با قیمت پایین تری به دست مصرف کنندگان برسد، امری که با توجه به تیراژ پایین خودروهای برقی و قیمت بالای آن ها به سبب تکنولوژِ باتری هایشان، تا کنون محقق نشده.
قیمت خودرو کارخانه
قیمت خودروها درب کارخانه با در نظر گرفتن پارامترهای مختلفی تعیین می شود، قیمت ارز، هزینه های تولید، مالیات و عوارض مختلف، هزینه های خدمات پس از فروش و... از مواردی هستند که در تعیین قیمت خودرو در 1402 نقش دارند، این قیمت معمولا با محاسبات تولید کننده و با تایید نظارت وزارت صمت و حتی گاها با محاسبات پیچیده سازمان حمایت تعیین می شود؛ این مدل قیمت که به نوعی قیمت گذاری دستوری نامیده می شود، باعث شده قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا متناسب با تورم رشد نداشته باشند و اختلاف قیمت زیادی میان قیمت کارخانه ماشین ها با قیمت بازار ایجاد شود که سبب افزایش دلالی در بازار خودرو می شود.
قیمت خودروهای وارداتی
در دور جدید واردات خودرو که از سال 1402 آغاز شد، ثبت نام خودروهای وارداتی تنها از طریق سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی انجام می شود.
همانطور که گفتیم، نوسانات عرضه خودرو توسط خودروسازان داخلی و ممنوعیت واردات خودرو، باعث برهم خوردن تعادل عرضه و تقاضا شده بود دولت با ایحاد این سامانه تلاش کرد تا با اعلام رسمی قیمت خودروهای وارداتی در سامانه، بر فرایند عرضه این خودروها و نیز قیمت خودرو وارداتی در بازار نظارت بیشتری داشته باشد.
قیمت خودروهای دست دوم در بازار
متناسب با رشد قیمت خودروهای صفر کیلومتر در بازار، قیمت انواع خودروهای کارکرده نیز مکررا افزایش می یابد، در حال حاضر شاهد این معضل هستیم که خودروهایی که بیش از 10 سال از عمر آنها گذشته به علت نابسامانی های بازار خودرو و شرایط بد آن و عدم تناسب عرضه و تقاضا مورد توجه بسیاری قرار می گیرند و گاهلا قیمت هایی نجومی به خود می گیرند، چرا که طیف بیشتری از جامعه که توان خرید خودروهای نسبتا خوب با مدل روز را ندارند به جای خرید خودروهای بی کیفیت صفرکیلومتر، سراغ خودروهای کارکرده می روند.
قیمت خودروی دست دوم چگونه تعیین می شود؟
تعیین قیمت انواع خودروی دست دوم در بازار به پارامترهای مختلفی بستی دارد، مواردی مانند نوع و میزان رنگ شدگی بدنه، داشتن یا نداشتن تصادف سنگین، سلامت فنی خودرو و... از عواملی هستند که در این موضوع تاثیر مستقیمی دارند، علاوه بر اینها، مواردی مانند قطع تولید یک خودرو، یا وجود نداشتن جایگزین صفر کیلومتر برای یک خودرو خاص نیز می تواند منجر به افزایش قیمت آن شود، در سمت مقابل، مثلا کمبود لوازم یدکی یک خودرو در بازار می تواند قیمت آن را کاهش دهد.
منتظرکاهش قیمت خودرو باشیم؟
در حال حاضر همچنان نوسانات دلار ادامه دارد و عرضه خودروسازان نیز پاسخگوی نیاز بازار کشور نیست، در صورتی که خودروسازان بتوانند تیراژ تولید خود را افزایش دهند، خودروهای وارداتی نیز به مقدار قابل توجهی به بازار عرضه شوند و نوسانات دلار نیز متوقف شود، می توان به ایجاد ثبات یا کاهش قیمت ها در بازار امیدوار بود، در غیر این صورت نمیتوان چشم انداز مثبتی برای این بازار متصور بود.